Royal Ravintolat Oy

Hieta on Nokan moderni näkemys yli satavuotiaasta kortteliravintolasta

Jaa

Mediatiedote 24.1.2018. Suomen ravintolaparhaimmistoon kuuluva Nokka laajensi gastronomista reviiriään Katajanokalta Hietalahteen, kun Hieta siirtyi Nokka-ravintoloiden siipien alle. Keittiöpäällikkö Ari Ruohon ja ravintolapäällikkö Terhi Vitikan luotsaamina Hieta hyödyntää emoravintolan laadukasta tuottajaverkostoa ja muodostaa Hietalahden perinteikkäälle kortteliravintolalle entistä tiiviimmän yhteyden kotimaisen alkutuotannon ja laadukasta ruokaa arvostavien asiakkaiden välillä. Nokan tuoman keittiö- ja palvelunäkemyksen avulla Hieta haluaa nousta Helsingin parhaimpien korttelibistrojen joukkoon.

Klassikkoannoksina Hiedasta löytyvät aina myös blinit, paistettua maksaa ja Wiener Schnitzel.
Klassikkoannoksina Hiedasta löytyvät aina myös blinit, paistettua maksaa ja Wiener Schnitzel.

Ravintolayhtiö Royal Ravintolat loi alkutalvesta suomalaisen ruokakulttuurin hyväksi tekemästään intohimoisesta työstään tunnetun ravintola Nokan ympärille ravintolaryhmän, jota vetävät ravintoloitsijoina keittiöpäällikkö Ari Ruoho ja ravintolapäällikkö Terhi Vitikka. Samalla Hietalahdenrannan Hiedasta tuli Nokan sisarravintola.

”Olen erittäin iloinen, että saimme työntää nokkamme myös Hietaan. Molempien ravintoloidemme sijainti meren rannalla kaupungin ytimessä on hyvin samankaltainen, mikä tekee Hiedan adoptoinnin Nokan perheeseen hyvin luontevaksi”, innostuu keittiöpäällikkö Ari Ruoho ja jatkaa: ”Ravintola Hiedan peruskonsepti ei ole erityisesti muuttunut, sillä jaoimme jo valmiiksi samaa ajattelumaailmaa. Kauhan varressa jatkaa Nokan keittiöstä tuttu luottopakkini, keittiömestari Ali Toppinen, jonka kanssa uudistimme annoksia ja nostimme niiden viimeistelyä samalla piirun verran korkeatasoisemmaksi. Palveluun saimme Terhi Vitikalta laaturavintolan viimeistelevää otetta.”

Nokka Hiedassa lounaalla ja illallisella -  Ari Ruohon ensimmäiset menut

Ari Ruohon ensimmäinen ruokalista ravintola Hiedassa koostuu arkipäivisin tarjoiltavasta bisnes- tai kotiruokalounaasta, sekä illallisen kolmesta valmiista menukokonaisuudesta ja tyylikkäästi lyhennetystä a la cartesta.

Hiedan lounasmenu vaihtuu viikottain. Kaksi ruokalajia maksaa 26 euroa ja kolmen ruokalajin Hieta-lounas 29 euroa. Arkipäivisin kello 11.00-14.30 on Hiedassa tarjolla myös kotiruokalounas (12,30 euroa), josta on aina saatavilla myös kasvisversio.

Illallislistan Menu Hieta (3 ruokalajia, 49 euroa) sisältää pikkublinejä mäteineen, kotimaista Wanhatuvan ankankoipea ja kahvisuklaafondantia. Menu Stuvarin (3 ruokalajia, 46 euroa) alkuruokaan kuuluu kotimaista Charolais-luomunaudan tartaria, pääruoaksi Hiedan jo aiemmin tutuksi tekemä korkealuokkainen, oikeaoppisesti kotimaisesta vasikasta valmistettu Wiener Schnitzel ja jälkiruoaksi Creme Brule.

Hiedan a la carten alkuruoista löytyy edellämainittujen lisäksi graavattua kirjolohta, Nokastakin tuttua paahdettua maa-artisokkaa ruoskeavoimajoneesilla sekä Hiedan leikkelelankku. Hiedan a la carte -illallislistan kolme pääruokaa ovat kotimaisen ankan lisäksi päivän kala ja punajuuripihvit. Klassikkoannoksina Hiedasta löytyvät aina myös blinit, paistettua maksaa ja Wiener Schnitzel niin lounaalla, kuin illallisellakin. Silakoita Hiedassa paistetaan edelleenkin vain silloin, kun niitä on saatavilla tuoreina.

”Olen pitkään halunnut isännöidä laadukasta, mutta helppoa ja rentoa kortteliravintolaa ja Hieta on juuri sellainen. Typistimme Terhin kanssa ruokalistaa merkittävästi, sillä näin pystymme entistä paremmin keskittymään niihin annoksiin, joita meillä on. Uudistus on toiminut, sillä asiakkaamme ovat jo ottaneet menukokonaisuudet omakseen niin lounailla kuin illallisillakin, ja myös viinien menekki on kasvanut. Teemme tällä ehkä hieman pesäeroa näillä sijoilla 120-vuotta vallinneelle satamakapakkaperinteelle, mutta Hieta on meidän näkemyksemme nykyaikaisesta kortteliravintolasta”, lisää Ari Ruoho ja paljastaa, että hän suunnittelee Hietaan myös keittiömestarin harraste-iltoja: ”Hyvä kortteliravintola on mielestäni sellainen, jossa asiakkaat voivat tehdä muutakin kuin syödä ja juoda. Tulen talven ja kevään mittaan kokeilemaan Hiedassa myös itselleni läheisten metsästys- ja perhokalastusiltojen järjestämistä. Sellaisessa voisi esimerkiksi sitoa perhoja mestarikalastajien ohjeilla ja kuulla uskomattomia kalajuttuja.”

Ravintola Hieta on auki maanantaista torstaihin kello 11-22, perjantaisin 23:een ja lauantaisin 14-23:een. Ravintolassa on 71 asiakaspaikkaa sisällä ja terassikaudella lisäksi 46 ruokailupaikkaa ulkona. Ravintola Hietaa operoi ravintolayhtiö Royal Ravintolat Oy:n omistama Nokka-ravintolat.

Linkissä ja liitteenä kuvia:
https://royalravintolat.digtator.fi:443/public/c244e20d53B9.aspx

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja

Ari Ruoho, ravintoloitsija
Royal Ravintolat Oy
p. 040 734 8367
ari.ruoho@royalravintolat.com

Terhi Vitikka, ravintoloitsija
Royal Ravintolat Oy
p. 050 596 7596
terhi.vitikka@royalravintolat.com

Kuvat

Klassikkoannoksina Hiedasta löytyvät aina myös blinit, paistettua maksaa ja Wiener Schnitzel.
Klassikkoannoksina Hiedasta löytyvät aina myös blinit, paistettua maksaa ja Wiener Schnitzel.
Lataa
Keittiöpäällikkö Ari Ruoho ja ravintolapäällikkö Terhi Vitikka iloitsevat saadessaan Hietalahdenrannan Hiedan useasti palkitun Nokkansa sisarravintolaksi.
Keittiöpäällikkö Ari Ruoho ja ravintolapäällikkö Terhi Vitikka iloitsevat saadessaan Hietalahdenrannan Hiedan useasti palkitun Nokkansa sisarravintolaksi.
Lataa
Menu Stuvarin alkuruokaan kuuluu kotimaista Charolais-luomunaudan tartaria.
Menu Stuvarin alkuruokaan kuuluu kotimaista Charolais-luomunaudan tartaria.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Royal Ravintolat Oy on alansa suurin yksityinen yrityskokonaisuus, johon kuuluu 46 yksilöllistä ravintolaa ja 20 Hanko Sushi- ja 7 Pizzarium-ravintolaa eri puolilla Suomea. Nämä yhdessä työllistävät yli 1000 henkilöä.

Nokka-ravintolat on Royal Ravintolat Oy:n omistama ravintolaryhmä, jonka operatiivisessa ja tuloksellisessa vastuussa ovat ravintoloitsijat Ari Ruoho ja Terhi Vitikka. Ryhmään kuuluu perustettaessa kaksi ravintolaa Nokka ja Hieta, workshop-keittiö Kokka sekä Katajanokalla vuotuisesti järjestettävä Nokan Pientilatori.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Royal Ravintolat Oy

Ravintola Farouge avautuu uuteen loistoonsa14.2.2018 10:00Tiedote

Royal Ravintolat jatkaa panostustaan arvostettuihin klassikkoravintoloihin, kun värikkään ja maistuvan libanonilaiskeittiön Suomeen vuonna 1995 tuonut ravintola Farouge palautetaan parin vuoden tauon jälkeen Helsingin ravintolakentälle. Täysin uusi ravintolatila on löytynyt Kasarmitorin laidan Valon talosta, jonka katutasoon kesän jälkeen avattavasta uudesta Farougesta tulee ravintoloitsija Viviane Kallion mukaan viihtyisämpi kuin koskaan.

Siipikaupungista myös Suomen paistinkääntäjien pääkaupunki – Tampere-talolla eniten Chaîne des Rôtisseurs -käätyjä suomalaisista ravintoloista29.11.2017 15:40Tiedote

Tiedote 29.11.2018/Vapaa julkaistavaksi. Tampere-talolla on poikkeuksellisen suuri määrä kansainvälisen paistinkääntäjien Chaîne des Rôtisseurs -järjestön jäsenkäätyjä. Royal Ravintoloilla on suurin määrä käätyjä koko maassa, joista Tampere-talolla on huimat yhdeksän käätyä, mikä tekee Tampere-talosta Suomen ravintolakulttuurin huippuyksikön. Hienoa saavutusta juhlistetaan avaamalla Tampere-talolle seinä käädyille ja kunniakirjoille joulukuun alussa.

Ravintola Palace houkutteli saliinsa suomalaisen viinimaailman tähtiä28.11.2017 12:08Tiedote

TIEDOTE 28.11.2017. Helsingin Eteläranta 10:n ravintola Palace on saanut keittiönsä lisäksi Suomen kirkkaimpia tähtiä vastaamaan myös viinitarjonnastaan. Viinimestareiden kolminkertainen Suomen mestari ja Pohjoismaiden parhaaksi sommelieriksi vuonna 2003 valittu Juha Lihtonen tekee lähes 15 vuoden jälkeen paluun ravintolasaliin. Hänen parinaan toimii nuoremman viinimestarisukupolven nouseva tähti sommelière Riina Nissinen, joka on vastannut Palacen viinilistan rakentamisesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme