Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Hietalahdenrannassa etsitään uusia ratkaisuja alueen kehittämiselle ja toimintojen lisäämiselle

Jaa

Kaupunginhallituksen elinkeinojaosto on tehnyt aluevarauksen HGR Property Partners Oy:lle Hietalahdenrannan alueelle. Varauksen aikana tutkitaan muun muassa mahdollisuudet täydennysrakentamiselle ja viihtyisämmän jalankulkuympäristön suunnittelulle.

Kaupunginhallituksen elinkeinojaosto päätti maanantaina 11. toukokuuta 2020 pidetyssä kokouksessa varata Hietalahdenrannan alueen HGR Property Partners Oy:lle toimitilahankkeen kehittämistä ja toteutusedellytysten jatkoselvittämistä varten. HGR Property Partners Oy on kotimainen kiinteistökehitys- ja sijoitusyhtiö, joka keskittyy pääkaupunkiseudulla sijaitseviin merkittäviin kiinteistökehityshankkeisiin.

Hietalahdentori on tiiviisti rakennettu alue ja lähitulevaisuudessa sen sijainti muuttuu yhä keskeisemmäksi uusien kehityshankkeiden myötä. Uudet asuinalueet Hernesaari, Telakkaranta ja Jätkäsaari lisäävät käyttäjämääriä alueella ja muut ympäristön kehityshankkeet, kuten Metropolialta vapautuneiden tilojen sekä Kaartin lasaretin uusi käyttö, nostavat alueen profiilia. Hietalahdenranta on yksi pääsisääntuloväylistä Espoon suunnasta Helsinkiin tuleville. Ympäristö on nykyisin pääosin liikennealuetta ja ajoneuvomäärien ennustetaan kasvavan tulevaisuudessa.

Suunnitelmissa on tarkoitus tutkia alueen kehityspotentiaalia sekä esittää ehdotus toimitilojen täydennysrakentamisen määrästä ja sijainnista. Kehittämisvaraushakemuksessa HGR Property Partners esittää ajoneuvoliikenteen siirtämistä Hietalahdenlaiturin linjauksen mukaisesti. Uusi liikenneratkaisu mahdollistaisi torin ja altaan ympäristön kehittämisen jalankulkijoiden ehdoilla, erilaisten virkistystoimintojen ja tapahtumien käyttöön. Näin rantaan saataisiin uusi jatkuva pyörä- ja jalankulkureitti.

Kehittämisvaraus on voimassa 31.12.2022 saakka. Varaukseen liittyy myös muita ehtoja. Esimerkiksi uudisrakentamisen tulee olla pääkäyttötarkoitukseltaan toimistotilaa eikä asumista sallita. Uudisrakentamisessa noudatetaan hiilineutraali Helsinki 2035 -ohjelman periaatteita. Kaavoitettavat tontit tullaan todennäköisesti luovuttamaan myymällä. Luovutusmuodosta ja -ehdoista päätetään myöhemmin erikseen. Suunnittelun vuorovaikutusta on tarkoitus kehittää monivaiheisemmaksi.

Kaupunginhallituksen elinkeinojaosto käsitteli tilannekatsauksen kaupungin toimenpiteistä yrityksille COVID-19-epidemian johdosta ja merkitsi sen tiedoksi. Katsaus, joka käsittelee kaupungin 6.5.2020 mennessä tekemät toimenpiteet yrityksille, merkittiin tiedoksi.

Kaupunginhallituksen elinkeinojaosto ovat luettavissa täällä.

Elinkeinojaoston seuraava kokous on maanantaina 8. kesäkuuta 2020.

Taustatietoa

Elinkeinojaosto on strateginen, laajoja linjauksia määrittelevä toimielin, jolla on merkittävä ohjausrooli kaupungin elinkeinopolitiikassa. Elinkeinojaoston puheenjohtajana toimii pormestari Jan Vapaavuori.

*****

Casper Almqvist
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
040 187 9829
casper.almqvist@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Hallituksen koronatukipaketti tervetullut – tulevat vuodet Helsingin taloudelle suuri haaste5.6.2020 10:34:22 EESTTiedote

Koronakriisin vaikutukset Helsingin talouteen ovat mittavat, eikä laskun loppusummaa tiedä vielä kukaan. Viimeisimpien arvioiden mukaan Helsingille koronasta aiheutuvat menolisäykset ja tulomenetykset ovat tänä vuonna yli 600 miljoonaa euroa. Talouden raju pysähdys supistaa erityisesti Helsingin verotuloja, samalla kun epidemia kasvattaa kaupungin menoja. Kriisi heikentää kuntien jo entuudestaan heikkoa taloutta, ja hallituksen kunnille suuntaama 1,4 miljardin euron tukipaketti kattaa syntyvät alijäämät vain osittain.

Helsingin toimitilastrategia päätöksentekovaiheeseen – lyhyen aikavälin talouden optimoinnista kohti pitkäaikaista kestävyyttä4.6.2020 15:07:29 EESTTiedote

Helsingin ensimmäinen toimitilastrategia esitellään kaupunginhallitukselle 8. kesäkuuta. Jatkossa kaupungin mittavaa kiinteistöomaisuutta hallitaan ja hoidetaan tähdäten rakennusten pitkäaikaiseen kestävyyteen. Tämä tarkoittaa, että toimitilat tulee suunnitella ja rakentaa niin, että ne kestävät aikaa ja pystyvät palvelemaan erilaisia käyttäjiä.

Helsinki tarjoaa tapahtumajärjestäjille lisäohjeistusta ja neuvontaa koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa4.6.2020 11:25:36 EESTTiedote

Koronaviruksen aiheuttama tilanne on aiheuttanut tarpeen täsmentää Helsingin kaupungin ohjeistusta tapahtumajärjestämisestä. Lisäohjeet on nyt julkistettu ja otettu käyttöön. Poikkeustilanteeseen liittyvien ohjeiden (THL ja OKM 14.5.2020) lisäksi tapahtuman järjestäjän tulee huolehtia siitä, että kaikki tarpeelliset luvat, ilmoitukset ja muut järjestelyt on hoidettu hyvissä ajoin ennen tapahtuman alkamista.

Valtio päätti lisätalousarviossaan investoida uuteen arkkitehtuuri- ja designmuseoon3.6.2020 14:11:47 EESTTiedote

Alustavat selvitykset arkkitehtuuri- ja designmuseon konseptista ja toimintamallista on tehty yhteistyössä Helsingin kaupungin, opetus- ja kulttuuriministeriön ja museosäätiöiden kesken. Vuoden 2017 lopulla alkaneen suunnittelun lähtökohtana on ollut nykyisten museoiden toiminta ja kehittäminen. Museoilla on merkittävät kokoelmat, mutta niiden toimintaedellytykset ja tilat eivät vastaa tavoitteeseen kunnianhimoisesta näyttelytoiminnasta, yleisötyöstä tai alan kehittämisestä. Helsingin kaupungin lähtökohtana uudelle museolle on alusta saakka ollut korkea, kansainvälinen taso.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme