HSY

Hietsuun uusi vesiposti

Jaa

Hietaniemen uimarannalla aikaa viettävien suuressa käytössä ollut vanha vesiposti on tullut käyttöikänsä päähän. Vaikka sen kahva korjattiin, se rikkoutui kerta toisensa jälkeen. Vanha vesiposti on vaihdettu täysin uuteen vesipostimalliin, jonka valmistuksessa huomioitiin erityisesti kestävyys. Vesiposti on valmis ensi kesää silmällä pitäen ja se palvelee syksyn ulkoilijoita.

Helsingin seudun ympäristöpalvelut, HSY ylläpitää pääkaupunkiseudulla yli 70:ää vesipostia. Vanhin vesipostimalli on ollut käytössä Helsingissä jo 1900-luvun alkupuolelta lähtien. Vesipostiverkosto on ajalta, jolloin ne toimivat asuntojen käyttöveden vedenottopaikkoina. Nykyisin käyttövesi kulkee vesijohdoissa jokaisen asunnon omaan hanaan saakka.

- Haluamme silti jatkaa vesipostien tarinaa kaupunkilaisten janonsammuttajina tarjoamalla raikasta juomavettä ulkoilijoille ja kaupungilla liikkuville, kertoo HSY:n ympäristöasiantuntija Heini Snellman. Hanavesi on raikas ja ekologinen janojuoma. Juomaa janoava tarvitsee ainoastaan oman pullon täytettäväksi, hän jatkaa.

HSY:llä on kaksi uutta vesipostimallia, joilla voidaan korvata vanhoja toimimattomia vesiposteja. Hietaniemen uimarannan vesiposti on ulkonäöltään modernimpi ja veden ottaminen on helppoa jalkapedaalin avulla. Toinen vesipostimalli on ulkonäöltään perinteisempi ja sopii siksi esimerkiksi vanhojen rakennusten läheisyyteen.

Torstaina 26.8. vietettävä Itämeripäivä on hyvä ajankohta käydä bongaamassa kuinka Hietsun uuden vesipostin asennus etenee ja samalla pulahtaa mereen. HSY on Itämeripäivän kumppani, ja teemapäivän on käynnistänyt John Nurmisen Säätiö.

HSY:n vesipostit ovat käytössä säävarauksella lokakuun loppuun, jonka jälkeen ne jäävät talvilevolle huhtikuulle saakka. Kaikki janon sammuttamisen paikat löytyvät kartalta osoitteesta hsy.fi/vesipostit.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja: ympäristöasiantuntija Heini Snellman, puh. 045 6577375, heini.snellman@hsy.fi
Ajalla 30.8. - 7.9.2021 lisätietoja antaa: vastaava tiedottaja Kati Mäki-Latikka, puh. 050 3750786

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Tuotamme HSY:ssä kunnallisia vesihuollon ja jätehuollon palveluja sekä tietoa pääkaupunkiseudusta ja ympäristöstä. Teemme kanssasi maailman kestävimmän kaupunkiseudun.                         

HSY – Puhtaasti parempaa arkea

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSY

HSY:n hallituksen päätökset 24.9.202124.9.2021 11:31:45 EEST | Tiedote

Hallitus päätti seuraavista hankesuunnitelmista: Orapihlajantien ja Paatsamatien alueen vesihuollon hankesuunnitelma Tikkurilan vedenjakelun turvaaminen ja alueen vesihuollon kehittämisen hankesuunnitelma Korppaanmäentien ja Vanhan Ruskeasuon alueen vesihuollon hankesuunnitelma. Hallitus päätti lisäksi vesihuollon toimialajohtajan viran auki julkistamisesta. Lisäksi hallitus sai tiedoksi HSY:n osavuosikatsauksen 1.1.–31.8.2021, Helsingin seudun uuden maankäytön, asumisen ja liikenteen MAL-sopimuksen 2020–2031 ensimmäisen sopimusvuoden seurantaraportin sekä arvioinnin Pääkaupunkiseudun ilmastonmuutokseen sopeutumisen strategian toteutumisesta. Kokouksessa käsitellyt muut asiat päätettiin ehdotusten mukaisesti. Kokouksen esityslista/pöytäkirja, jossa on lisää edellisistä sekä muut käsitellyt asiat: https://hsy10.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting_frames

Ennakkotiedote HSY:n hallituksen kokouksesta 24.9.202121.9.2021 15:57:57 EEST | Tiedote

Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän hallituksen kokous pidetään perjantaina 24.9.2021. Kokouksen esityslista on nähtävissä osoitteessa https://hsy10.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting_frames Hallitus päättää muun muassa vesihuollon toimialajohtajan viran auki julkistamisesta sekä seuraavista hankesuunnitelmista: Orapihlajantien ja Paatsamatien alueen vesihuollon hankesuunnitelma Tikkurilan vedenjakelun turvaaminen ja alueen vesihuollon kehittämisen hankesuunnitelma Korppaanmäentien ja Vanhan Ruskeasuon alueen vesihuollon hankesuunnitelma. Lisäksi hallitus saa tiedoksi: HSY:n osavuosikatsauksen 1.1.–31.8.2021 Helsingin seudun uuden maankäytön, asumisen ja liikenteen MAL-sopimuksen 2020–2031 ensimmäisen sopimusvuoden seurantaraportin.

HSY:n hallitus on valittu14.9.2021 12:48:47 EEST | Tiedote

Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän yhtymäkokous päätti 14.9.2021 kokouksessaan asettaa hallituksen ja tarkastuslautakunnan nelivuotiskaudeksi 2021 - 2025. Toimielinten kokoonpano määräytyy HSY:n perussopimuksen mukaisesti jäsenkuntien asukaslukujen ja kunnallisvaalien tuloksen perusteella. Kokoonpanossa on otettu huomioon myös sukupuolten välinen tasa-arvo. Hallitus vastaa kuntalain mukaisesti HSY:n hallinnosta ja taloudenhoidosta sekä yhtymäkokouksen päätösten valmistelusta, täytäntöönpanosta ja laillisuuden valvonnasta. Hallitus valvoo HSY:n etua, edustaa kuntayhtymää ja käyttää sen puhevaltaa. Se myös edustaa HSY:tä työnantajana ja vastaa henkilöstöpolitiikasta. Lisäksi hallitus vastaa HSY-konsernin omistajaohjauksesta. Hallitus koostuu 14 varsinaisesta jäsenestä, joista jokaisella on henkilökohtainen varajäsen. Jäsenistä seitsemän on Helsingistä, kolme Espoosta, kolme Vantaalta ja yksi Kauniaisista. Hallituksen puheenjohtajaksi helsinkiläinen Mia Nygård-Peltola (Kok.)

HSY:n uusi toimitusjohtaja on tekniikan lisensiaatti Tommi Fred27.8.2021 16:50:14 EEST | Tiedote

Helsingin seudun ympäristöpalveluiden hallitus valitsi kokouksessaan 27.8. tekniikan lisensiaatti Tommi Fredin, 52 vuotta, HSY:n toimitusjohtajaksi. Fred toimii HSY:n vesihuollon toimialan toimialajohtajana. Hän on työskennellyt HSY:ssä sen perustamisesta v. 2010 lähtien, ensin osastonjohtajana ja vuodesta 2017 lähtien toimialajohtajana. Tätä ennen hän työskenteli Helsingin Vedessä. - Toimitusjohtajan tehtävää haki kovatasoinen joukko, joilta löytyi monipuolista osaamista ja kokemusta johtajan tehtävistä, kertoo HSY:n hallituksen puheenjohtaja Mia Nygård-Peltola. HSY on samoin kuin useat muutkin kuntaorganisaatiot mielenkiintoisten haasteiden edessä muun muassa ympäristö- ja talouskysymysten osalta. Haimme vahvan kokemuksen lisäksi innostavaa johtamisen ammattilaista ja Tommi Fredillä on tästä vahvat näytöt, Nygård-Peltola jatkaa. HSY:n toimitusjohtajan virkaan haki 36 henkilöä. Nykyinen toimitusjohtaja Raimo Inkinen eroaa tehtävästään 1.10.2021 alkaen. Lisätiedot: vs. toimitusjohtaja

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme