Väestörekisterikeskus

Hiihtohaaste sai 21 666 suomalaista luopumaan viranomaisten lähettämästä paperipostista – vielä ehdit saada veroilmoituksen sähköisenä

Jaa

Verohallinto ja Väestörekisterikeskus kampanjoivat helmikuussa sähköisen viranomaisasioinnin puolesta hiihtohaasteella: jos 100 000 suomalaista ottaa helmikuun loppuun mennessä käyttöön Suomi.fi-viestit, hiihtävät virkamiehet vapaa-ajalla 10 000 kilometriä. Vaikka tavoitteeseen ei päästy, tempauksen aikana käyttöönottavien henkilöiden määrä kaksinkertaistui edellisiin kuukausiin verrattuna. Hiihtohaasteen heittäjät toivovat, että mahdollisimman moni ottaisi Suomi.fi-viestit käyttöön ennen 20. maaliskuuta, jotta niin montaa veroilmoitusta ei tarvitsi lähettää paperipostissa.

Jo yli 200 viranomaista ja yli 300 asiointipalvelua käyttää Suomi.fi-viestejä sähköiseen viestinvaihtoon kansalaisten kanssa. Veroeuroja säästyisi vuosittain jo yksin Verohallinnon lähettämästä paperipostista luopumalla vähintään 10 miljoonaa euroa.

Väestörekisterikeskus ja Verohallinto toivovat, että erityisesti sellaiset henkilöt, jotka muutenkin asioivat sähköisesti, huomaisivat ottaa sähköisen viranomaisasioinnin käyttöön. Viranomainen voi lopettaa paperipostin lähettämisen vasta, kun henkilö on antanut siihen suostumuksen Suomi.fi-viesteissä.

-Hiihtokampanjalla saimme monen kansalaisen huomaamaan Viestit-palvelun hyödyt. Nyt haastamme muutkin suomalaiset ottamaan käyttöön sähköinen ja tietoturvallinen viranomaisposti, ylijohtaja Janne Viskari Väestörekisterikeskuksesta sanoo.


Kolme syytä kansalaiselle ottaa Suomi.fi-viestit käyttöön

  1. Viranomaispostin kulkuun ei kulu aikaa. Suomi.fi-viestien käyttäjät saavat esimerkiksi tiedon mahdollisista veronpalautuksista ja mätkyistä nopeammin kuin tietoa paperipostissa odottavat. 
  2. Saat veroilmoitukseen sähköisenä, jos toimit 20.maaliskuuta mennessä. Veroilmoitus on tarkistettavissa ja täydennettävissä Verohallinnon OmaVero-palvelussa. 
  3. Älypuhelimen käyttäjät voivat käydä katsomassa viranomaisviestit kätevästi Suomi.fi-kännykkäsovelluksella. Sovellus löytyy Google Play ja App Store -kaupoista.

Kun otat käyttöösi Suomi.fi-viestit, annat yleisen suostumuksen sille, että kaikki viranomaisviestit voidaan toimittaa sähköisesti.

Virkamiehet hiihtivät helmikuussa 7 818 kilometriä sähköisen asioinnin puolesta

Verohallinnon ja Väestörekisterikeskuksen virkamiehet aloittivat sivakoida hiihtourakkaa heti 8. helmikuuta, kun hiihtohaaste julkaistiin. Helmikuun aikana virkamiehet saivat vapaa-ajalla hiihdettyä yhteensä 7 818 kilometriä. Kun yhtä Suomi.fi-viestit-käyttöönottajaa kohti virkamieshiihtoa luvattiin suorittaa 100 metriä, ovat virkamiehet nyt hiihtäneetkin 78 180 paperipostista luopuneen edestä.

Virkamiesten toive on, että hiihdetyt kilometrit eivät "valuisi hukkaan", vaan maaliskuun 20. päivään mennessä Suomi.fi-viestit olisi ottaneet käyttöön ainakin se määrä kansalaisia, joiden puolesta ladulla on jo sivakoitu.


Lisätietoa:
Virkamiehetladulla-kampanja: virkamiehetladulla.fi 
Kampanjavideo: Youtube

Suomi.fi-viestit: suomi.fi/viestit

Tempaukseen ja digitaaliseen asiointiin liittyvät lisätiedot ja haastattelupyynnöt johtajille
Viestintäpäällikkö Päivi Railotie, 050 431 2404, paivi.railotie@vrk.fi, Väestörekisterikeskus
Markkinointipäällikkö Pirjo Koivunen, 050 549 2463, pirjo.koivunen@vrk.fi, Väestörekisterikeskus
Viestintäpäällikkö Nilla Hietamäki, 050 461 9898, nilla.hietamaki@vero.fi, Verohallinto
Viestintäsuunnittelija Heta Kylmämaa, 050 470 3158, heta.kylmamaa@vero.fi, Verohallinto

Tietoja julkaisijasta

Väestörekisterikeskus
Väestörekisterikeskus
Lintulahdenkuja 4
00530 HELSINKI

0295 535 001http://www.vrk.fi

Väestörekisterikeskus edistää yhteiskunnan digitalisointia ja sähköistä asiointia Suomessa. Vastuullamme olevien kokonaisuuksien häiriötön ja sujuva toiminta on yhteiskunnalle elintärkeää. Ylläpidämme ja kehitämme maamme tärkeintä tietovarantoa, väestötietojärjestelmää, ja tarjoamme väestötietojärjestelmään pohjautuvia tietopalveluja viranomaisille sekä yrityksille. Vastaamme varmennetun sähköisen asioinnin tuottamisesta Suomessa. Tuottamamme varmenteet takaavat turvallisen ja sujuvan sähköisen asioinnin ja työskentelyn mm. julkisessa hallinnossa ja sosiaali- ja terveydenhuoltoalalla.

Tuotamme ja kehitämme Suomi.fi-palveluja kansalaisten, julkisen hallinnon ja yritysten käyttöön. Palvelujen muodostama kansallinen palveluarkkitehtuurikokonaisuus luo perusedellytykset julkisten sähköisten asiointipalveluiden toteuttamiselle ja suomalaisen yhteiskunnan digitalisoinnille. Väestörekisterikeskus  toimii myös digituen valtakunnallisena kehittäjänä ja digituen tuottajien tukijana. Vaalitehtävistä vastuullamme ovat mm. äänioikeusrekisterin ja ehdokasrekisterien luominen, äänioikeusilmoitusten toimittaminen ja äänestyspaikkapalvelun tuottaminen.

www.vrk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Väestörekisterikeskus

Todistukset väestötietojärjestelmästä -palvelusta voi nyt tilata Elossaolotodistuksen ja Asuinpaikkatodistuksen11.4.2019 10:30:00 EESTTiedote

Väestörekisterikeskuksen ja maistraatin yhteisessä VAAKA-hankkeessa toteutettu Todistukset Väestötietojärjestelmästä -palvelu julkaistiin 28.2.2019. Palvelu julkaistaan vaiheittain ja ensimmäisessä vaiheessa palvelusta pystyi tilaamaan Elossaolotodistuksen. Nyt palveluun lisättiin myös Asuinpaikkatodistus ja seuraavaksi vuorossa ovat englannin kieliset todistukset.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme