Hiilensidontayritykset perustivat järjestön

Jaa

Suomeen on perustettu CO2-kompensaatio- ja hiilensidontamarkkinoilla toimivien yritysten yhteistyö- ja edunvalvontaelin, Hiilensidonta ry.

CO2-kompensaatio- ja hiilensidonta-ala kasvaa voimakkaasti niin Suomessa kuin globaalistikin. Hiilensidonnalla on merkittävä rooli ilmastonmuutoksen torjunnassa ja yhteiskunnan hiilineutraalisuustavoitteen saavuttamisessa.

Yhdistyksen puheenjohtaja Matti Toivonen Green Carbon Oy:stä kertoo tarpeen alan järjestäytymisellä perustuvan moneen tekijään:

"Uuden toimialan kehittyessä myös sen sääntely lisääntyy Suomessa ja EU-tasolla. Yhdistys toimii päättäjien suuntaan keskustelukumppanina ja asiantuntijana.

Haluamme vakiinnuttaa uuden toimialan liiketoimintaa, varmistaa toimijoiden uskottavuuden ja lisätä tietoisuutta alastamme. Oikeaan suuntaan kehittyvä sääntely luo pohjan menestyvälle liiketoiminnalle kasvavilla markkinoilla."

Hiilensidonta ry perustaa talven aikana laajemman yhteisön, joka kokoaa yhteen hiilensidontaan ja CO2-kompensaatioon liittyvistä kysymyksistä kiinnostuneet ei-kaupalliset toimijat. Perustavassa kokouksessa oli mukana yhdeksän alan yhtiötä.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja

Matti Toivonen
puheenjohtaja
Hiilensidonta ry
0400 633 033

Kimmo Collander
pääsihteeri
Hiilensidonta ry
050 431 4982

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Rud Pedersen Public Affairs
Annankatu 12 A 17
00120 Helsinki

https://www.rudpedersen.com/

Rud Pedersen Group on yli 300 asiantuntijan voimin kahdeksassa maassa toimiva eurooppalainen konsulttiryhmä.

Rud Pedersen Public Affairs keskittyy yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja päättäjäviestintään. Tytäryhtiöt King Street ja RP People täydentävät palveluvalikoimaa viestinnässä, strategiakonsultoinnissa ja henkilöstön kehittämiseen ja rekrytointeihin liittyvissä kysymyksissä.

Palvelemme yrityksiä, julkisyhteisöjä ja organisaatiota. Suurin osa asiakkaistamme on kansainvälisiä toimijoita. Tuemme asiakkaitamme niin paikallisella, kansallisella kuin eurooppalaisella tasolla.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rud Pedersen Public Affairs

Jukka Lintunen RKL:n puheenjohtajaksi21.11.2021 17:28:11 EET | Tiedote

Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL valitsi uudeksi puheenjohtajakseen Jukka Lintusen Tampereella 21.11. pidetyssä liittokokouksessaan. Saarijärveltä kotoisin oleva Lintunen on toiminut 38 vuotta vastaavana mestarina, joista 26 vuotta Skanskalla. Koulutukseltaan hän on talonrakennusteknikko. - RKL:ssä arvoina ovat olleet korkea osaaminen sekä laadukas ja kestävä rakentaminen. Haluan lisätä näihin myös rakentamisen turvallisuuden ja eettisyyden. - Ammattikunnan arvostuksen vahvistaminen on edelleen peruste olla RKL:n jäsen. Nyt liiton tulee kyetä muuntautumaan, palvella paremmin ja lisätä koulutustarjontaa. Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL ry on 116-vuotias ammatillis-aatteellinen yhdistys, joka edistää rakennusmestarin ja -insinöörin ammatin arvostusta, valvoo jäsentensä etua, kouluttaa ja kehittää alan osaamista, vaikuttaa sääntelyyn ja edustaa ammattikuntaa eri sidosryhmissä.

Influensa är inte en harmlös sjukdom – Finns det utrymme på intensiven också för influensapatienter?17.11.2021 16:00:00 EET | Tiedote

Coronaviruset belastar fortfarande sjukhusen och man har varit tvungen att flytta på ingrepp till senare skeden. Vårdskulden växer samtidigt som influensasäsongen är runt hörnet. Sjukhusens och vårdplatsernas bärkraft kan försvagas ytterligare om influensasäsongen är svår. Influensan är inte en harmlös sjukdom och den orsakar samhället kostnader också som en latent sjukdomsbörda.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme