Metsäteollisuus ry

Hiilinielupäätöksestä eväät metsävarojen kasvattamiseen ja kierto- ja biotalouden kehittämiseen

Jaa

Sopu metsien hiilinieluista varmistaa, että metsävarat jatkavat kasvuaan Suomessa ja muualla Euroopassa. Lisäksi linjaus mahdollistaa riittävän raaka-ainehuollon Suomen kierto- ja biotalouden kehittämisen tarpeisiin.

Euroopan komission, parlamentin ja neuvoston kolmikantaneuvotteluissa syntyi 14.12. sopu metsien hiilinieluja koskevasta laskentamallista. Euroopalla on merkittävät ja kasvussa olevat metsävarat. Nyt tehty linjaus edellyttää, että metsävarat jatkavat kasvuaan ja viilentävät ilmastoa myös jatkossa.

Nielupolitiikka on Suomelle keskeinen kysymys, sillä lisääntyvä puunkäyttö tarjoaa mahdollisuudet ilmastomyönteisten vientituotteiden valmistukselle. Metsäteollisuuden panostukset innovaatioihin ovat viime aikoina näkyneet niin uusina tuotteina kuin myös investointeina. Lisäksi puunjalostuksen sivutuotteilla on valtava merkitys Suomen pyrkiessä päästövähennyksiin ja uusiutuvan energian lisäämiseen.

Kasvavat metsävarat ja puunkäyttö ovat Suomelle keskeisimpiä keinoja edistää kestävää kehitystä – ympäristömyönteisyyttä, vahvaa taloutta ja hyvää työllisyyttä. On tärkeää, että nielupolitiikka ei ohjaa puunkäyttöä ja ympäristövastuuta Euroopan ulkopuolelle vaan mahdollistaa omiin uusiutuviin luonnonvaroihin perustuvan kierto- ja biotalouden kehittämisen.

- Nyt sovitun laskentakehikon toimeenpanossa Suomi tarvitsee jatkoa sujuvalle yhteistyölle komission ja muiden jäsenvaltioiden kanssa. Suomalaisten virkamiesten ja päättäjien aktiivisuus sekä sidosryhmien yhtenäisyys olivat nielukeskusteluissa arvokkaita asioita. Näitä on vaalittava myös tulevaisuudessa, sanoo Metsäteollisuus ry:n johtaja Jyrki Peisa.

Lisätietoja:

Jyrki Peisa, johtaja, Metsäteollisuus ry, p. 050 364 0836

Suomi on yksi maailman suurimmista sellun, paperin ja kartongin tuottajista sekä Euroopan suurimpia sahatavaran tuottajia.

Metsäteollisuus työllistää suoraan ja välillisesti noin 150 000 suomalaista. Alan kerrannaisvaikutukset ulottuvat laajasti ympäröivään yhteiskuntaan. Suomella on ainutlaatuiset mahdollisuudet nousta biotalouden suunnannäyttäjäksi runsaiden metsävarojensa, kestävän metsätalouden ja koko metsäklusterin eturivin osaamisen ansiosta.

Viestintäkontakti: 
Anne Pirilä, viestintäjohtaja puh. 09 132 6645 tai 050 550 9480  

Internet: www.metsateollisuus.fi
Twitter: http://twitter.com/metsateollisuus

________________________________________________________________________

Internet: www.forestindustries.fi

Finland is one of the world's largest producer of pulp, paper and paperboard in addition to being one of Europe's largest producers of sawn timber.

The forest industry directly and indirectly employs approximately 150,000 Finns. The industry's multiplier effects extend broadly into surrounding society.

Finland has a unique opportunity to pioneer the bioeconomy thanks to the abundant forest resources, sustainable forestry practices and the first-rate expertise and competence of the forest cluster as a whole.

Contact in Communications:
Anne Pirilä, Communications Director, tel. +358 9 132 6645 or mobile +358 50 550 9480

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Metsäteollisuus ry
Metsäteollisuus ry
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

09 132 61, forest@forestindustries.fihttp://www.metsateollisuus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Metsäteollisuus ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme