Helsingin yliopisto

Hiljaisuuden äärellä – valokuvanäyttely Helsingin observatoriolla

Jaa

Tero Marinin yökuvia Helsingin observatoriolla 22.3. ̶ 30.9.2018.

Kuva: Tero Marin
Kuva: Tero Marin

Pimeä laskeutuu, ja ensimmäiset tähdet kimmeltävät yötaivaalla. Kameraan tallentuu ääneti vuosituhansien ajan avaruudessa matkannutta valoa. Yölliset kuvat avaavat meille avaruuden sekä ympäröivän luonnon komeuden.

Helsingin observatorion näyttely sisältää 22 valokuvaa, joihin on tallentunut Linnunrataa, omaa Aurinkokuntaamme, revontulia sekä paljon muita yötaivaan ja luonnon yksityiskohtia. Tule katsomaan, miten valaisevat yöpilvet kiemurtelevat maiseman yllä. Tunnistatko yötaivaan kirkkaimman tähden, Siriuksen? Miten erottuvat tähtikuviot keinotekoisen valon ulottumattomissa? Huomaatko maisemissa ihmisen vaikutuksen, valosaasteen?

Porvoolainen Tero Marin valokuvaa enimmäkseen yö- ja maisemavalokuvia omalla kotiseudullaan. Valokuvissaan Marin käsittelee usein hiljaisuuden teemaa. Hänen kuvansa on pääosin otettu hämärän ja pimeän aikaan, jolloin yöllinen taivas avaa meille näkymiä avaruuden eri ulottuvuuksiin.

Hiljaisuuden äärellä -näyttelyn valokuvat Marin on kuvannut viimeisen kolmen vuoden aikana ja näyttelyn tuorein kuva on helmikuulta 2018. Tero Marin on koulutukseltaan taiteen maisteri, ja hän työskentelee digitaalisen viestinnän lehtorina Metropolia ammattikorkeakoulussa. Marin on pitänyt useita valokuvanäyttelyitä kotikaupungissaan. Hänen valokuviaan on julkaistu muun muassa Tähdet ja avaruus -lehdessä.

Tervetuloa!

Helsingin observatorio, Kopernikuksentie 1, 00130 Helsinki. Avoinna: to 12 ̶ 20, pe-su 12 ̶ 16. Pääsymaksut 8/6/4 e.

Lisätietoja:

Näyttelypäällikkö Pia Vuorikoski, Helsingin yliopistomuseo, puh. 050 415 6760

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Tero Marin
Kuva: Tero Marin
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme