MessukeskusMessukeskus

HIMSS22 Europe -kongressi: Suomi Paviljonki kertoo suomalaisesta terveysosaamisesta inspiroivien tarinoiden kautta

Jaa

Euroopan terveydenhuollon johtavat asiantuntijat tapaavat HIMSS22 European Health Conference & Exhibition -tapahtumassa Helsingissä 14.-16.6.2022. Suomi Paviljongin ohjelma esittelee suomalaisen terveysteknologian ja terveysdatan edelläkävijyyttä inspiroivien tarinoiden kautta.

HIMSS22 Europe, digitaalisen terveyden merkittävin tapahtuma Euroopassa, kokoaa maailman parhaat terveysteknologian innovaatiot ja asiantuntijat oppimaan ja verkostoitumaan Helsingin Messukeskukseen. Tapahtuma tarjoaa mittavan ohjelman, joka sisältää yli 120 asiantuntijaluentoa.

Tapahtuma järjestetään HIMSS-organisaation (Healthcare Information and Management Systems Society) ja suomalaisten yhteistyökumppanien yhteistyöllä. Suomalaiset julkiset toimijat ovat yhdistäneet voimansa aiempaa vahvemmin nostaakseen esille suomalaista digitaalisen terveyden ja terveysdatan osaamista. Tapahtuman pääyhteistyökumppaneina toimivat Sitra, Business Finland ja Helsingin kaupunki. Lisäksi useat ministeriöt, järjestöt ja kaupungit tukevat tapahtumaa.

Terveysdata pääosassa terveydenhuollon tehostamisessa

Tapahtuman näyttelyalueelle rakentuva Suomi Paviljonki ja sen lukuisat näytteilleasettajayritykset esittelevät suomalaisen digitaalisen terveyden asiantuntemusta kansainväliselle yleisölle. Suomi Paviljongin lavaohjelma pyörii läpi tapahtuman keskittyen neljään pääteemaan. Näistä tärkein on terveysdata ja kuinka sen avulla voidaan uudistaa kliinisiä toimintatapoja.

”Jotta voimme hoitaa yksilöä, meidän tulee hoitaa koko väestöä. Ratkaisu löytyy kyvystämme hallita tehokkuutta. Toisin kuin usein väitetään, kyse ei ole niinkään rahasta vaan tiedosta: tiedon saatavuudesta, sen laadusta ja yhteensopivuudesta”, sanoo Apotti Oy:n kehittämisjohtaja, LT, yleislääketieteen erikoislääkäri Antti Iivanainen omassa puheenvuorossaan.

Apotin ohella Suomi Paviljongin lavalla nähdään suomalaisyrityksiä kuten Reaktor, BeeHealthy, Terveystalo, BCB Medical, Predicell ja Duodecim kertomassa esimerkkien kautta, miten terveysdataa hyödynnetään terveydenhuollon jokapäiväisten ongelmien ratkaisemisessa.

Esimerkkejä Suomesta – aktiivinen ikääntyminen ja maailman älykkäimmät sairaalat

Terveysdatan ja sen soveltamisen lisäksi Suomi Paviljonki esittelee aktiivista ikääntymistä ja työkaluja sen edistämiseen sekä sitä, kuinka maailman älykkäimmät sairaalat rakennetaan ja pidetään pandemiaturvallisina myös tulevaisuudessa.

“Suomi Paviljongin ohjelma on innostava. Se on yhdistelmä menestystarinoita sekä julkisen terveyssektorin ja kaupallisten toimijoiden piiristä opittua. Odotamme malttamattomina, että kahdesti pandemian vuoksi siirretty tapahtuma vihdoin järjestetään”, sanoo Suomi Paviljongin ohjelmaa koordinoiva Senior Business Advisor Kaisu Sutinen Health Capital Helsingistä.

Suomi Paviljongin lavaohjelman juontaa suomalainen kirjailija ja podcast-persoona Lotta Backlund.

“Ihmisillä on tiettyä insipiraatiovelkaa viime vuosilta. Aiomme korjata tilanteen! Jaamme Suomi Paviljongin lavalla kiinnostavia, erityisiä tarinoita tosielämästä. Odotan innolla, että ihmiset pääsevät tapaamaan toisiaan ja inspiroitumaan yhdessä,” Backlund sanoo.

Suomi Paviljongin ohjelma

Keskiviikko 15.6.2022

10.30-15.00   How data-based innovations reshape healthcare

Keynote-puhe, Visa Honkanen, kehitysjohtaja, HUS

Teemat:

  • Suomalainen arvopohjainen terveydenhuolto käytännössä. Käytännön esimerkkejä; Helsingin kaupunki ja Itä-Suomen yliopisto yhdessä BCB Medicalin ja Monidorin kanssa.
  • Miten hallita lääkärien tiedon kuormitusta samalla kun lisätään hyötyä potilaalle? Asiantuntija Johannes Ahlqvist (Terveysdata, Sitra) haastattelee asiantuntijaylilääkäri Elina Pimiää ja lääketieteen asiantuntija Rasmus Latvalaa.
  • Potilaasta asiakkaaseen: näin sähköiset terveydenhuollon rekisterit kaventavat kuilua. LT, yleislääketieteen erikoislääkäri Antti Iivanainen, kehitysjohtaja, Apotti Oy ja Mikael Rinnetmäki, perustaja, Sensotrend. 
  • Digitaalisten terveyspalvelujen kehittäminen yksityissektorilla – oppeja julkiselle sektorille. Esimerkkejä yrityksistä Reaktor, BeeHealthy ja Terveystalo.

15.00-16.30   How to support active and healthy ageing

  • Puhujat: Maritta Haavisto, palvelualueen johtaja, Helsingin kaupunki ja Heidi Anttila, KATI-ohjelman johtaja, THL
  • Paneelikeskustelussa mukana Ainone, Medanets ja Navigil, moderaattorina Terveysteknologia ry:n toimitusjohtaja Saara Hassinen.

Torstai 16.6.2022

10.00-11.00     Pandemic safe indoor solutions
Esittelyssä E3-hanke ja sen ekosysteemi

11.30-13.00     Building the smartest hospitals in the world
Kuule kiinnostavimmat tarinat Oulun, Turun ja Helsingin, Suomen uusimpien ja älykkäimpien sairaaloiden takaa. Kehitysjohtaja, LT Leena Setälä ja hankejohtaja, LT Pekka Lahdenne.

13.00-14.30     Leading a healthy life amidst pandemics
Paneelikeskustelu, mukana yliopistotutkijoita ja yrityksiä, joiden tuotteet tehostavat yksilöiden immuunipuolustusta.

Suomi Paviljongin koko ohjelma julkaistaan täällä: https://www.himss.org/event-himss-europe/schedule

HIMSS22 Europe -kongressin ohjelma ja rekisteröinti (ennakkohinnat voimassa 30.5. asti): https://www.himss.org/event-himss-europe

Toimittajien akkreditoituminen: HIMSS, Ellie Paton, epaton@himss.org

Lisätietoja:
Kaisu Sutinen, Senior Business Advisor, Health Capital Helsinki, puh. 040 585 0623, kaisu.sutinen@healthcapitalhelsinki.fi

HIMSS22 Europe
Kongressin järjestää HIMSS, riippumaton globaali ajatusjohtajaorganisaatio. Yhteisökeskeisen lähestymistavan kautta HIMSS tarjoaa näkemyksiä, koulutusta ja inspiroivia tapahtumia terveydenhuollon kaikille sidosryhmille

HIMSS22 Europe -tapahtuma käsittelee eurooppalaisten terveydenhuollon järjestelmien uudistusta kuuden teeman kautta. Teemat ovat digiturvallisuus ja -kypsyys, tekoäly, henkilöstön kehittäminen, digitaalinen julkinen terveys, potilaskeskeisyys ja hoitoketjut.

Tapahtuman Suomi-kumppaneina toimivat Helsingin kaupunki Health Capital Helsinki projektin kautta, Business Finland, Sitra, Helsingin yliopisto, HUS Helsingin yliopistollinen sairaala, sosiaali- ja terveysministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö, Turku Science Park, Health Tampere, Kuopio Health, OuluHealth sekä Helsingin Messukeskus.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kaisu Sutinen, Senior Business Advisor, Health Capital Helsinki, puh. 040 585 0623, kaisu.sutinen@healthcapitalhelsinki.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Pelasta Itämeri -palkinto 4D Sieppari -teknologialle20.5.2022 00:01:00 EEST | Tiedote

Suomen Messusäätiön 20 000 euron Pelasta Itämeri -palkinnon saa tänä vuonna jyväskyläläinen Weeefiner Oy, joka on kehittänyt 4D Siepparin, jonka avulla otetaan talteen liuenneita metalleja teollisuuden sivuvirroista ja jätevesistä. Ratkaisu on ainutlaatuinen, edistää kiertotaloutta ja on monistettavissa. Palkinnolla tahdotaan vuosittain kiinnittää huomiota Itämeren tilaan ja palkita taho, joka on tehnyt arvokasta työtä ympäristön hyväksi.

Suomen Mestarikoulu 2022-kilpailun voitti Niki Sipilä ja Jasper Juutinen, Turun ammatti-instituutti, TAI, Lemminkäisten koulutalo19.5.2022 16:41:44 EEST | Tiedote

Alan kilpailut ovat merkittävä osa Gastro Helsinki -ohjelmaa. Jo toista kertaa kisattava Mestarikoulu-kilpailu haluaa kasvattaa kiinnostusta ravintola-alan koulutusta ja osaajia kohtaan. Neljä kokkiparia kilpaili hyvässä yhteishengessä kahden päivän ajan mestaruudesta. Turun ammatti-instituutti, TAI, Lemminkäisten koulutalo ja Omnia Espoo putsasi pöydän.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme