Hipsterikokki ja superbloggaaja tuottivat uuden sukupolven ruokaohjelman: VILLD yhdistää rakkolevän, muurahaiset ja pihkan fine diningiin ja someen
Suomen jännittävin ruokaohjelma VILLD tuo parrasvaloihin suomalaisen luonnon hyödyntämättömät raaka-aineet, visioi tulevaisuuden ruokakenttää ja avaa keskustelua ruokapolitiikasta. Huippukokki Ossi Palonevan ja Suomen pioneeribloggaajiin kuuluvan Noora Shinglerin tähdittämässä ohjelmassa tutustutaan villiruokaan ja kokataan harvemmin hyödynnettyjä raaka-aineita, kuten rakkolevää, muurahaisia ja pihkaa. ”VILLD on ylistyspuheenvuoro suomalaiselle luonnolle, jossa meidän molempien mielestä on älyttömästi hyödyntämätöntä potentiaalia,” tuottaja Shingler kertoo.
VILLD on paitsi sisällöltään myös tekotavaltaan poikkeuksellinen ruokaohjelma, joka haastaa perinteisen television jakelukanavia myöten. ”Suomalainen ruokaohjelmatarjonta on ollut pitkään aika mielikuvituksetonta. Ruokakenttä elää isoa murrosta, mutta ohjelmapuolella ei siihen ole tartuttu. Lisäksi visuaalisimmat ruokasisällöt on totuttu näkemään sosiaalisessa mediassa: Instagramissa, Pinterestissä jne. Haluamme ravistella käsityksiä siitä, mistä ja miten ruoka hankitaan, ja tuoda ihmisten verkkokalvoille Suomen kauneinta, liikkuvaa ruokakuvaa,” Paloneva kertoo.
VILLD julkaistaan verkossa, ja tänä vuonna valmistuu kuusi jaksoa. Sarjan pääasialliset jakokanavat ovat ohjelman oma YouTube-tili, Kemikaalicocktail-blogin somekanavat, sesonkiruokailuun keskittyvä Satokausikalenteri sekä tekijöiden omat some-tilit. ”Uskomme pääsevämme Kemikaalicocktail-blogin, yhteistyökumppaneidemme ja some-lonkeroidemme myötä erittäin hyviin näyttömääriin ja jopa kilpailevamme näkyvyydestä mediatalojen sisältöjen katselumäärien kanssa,” Shingler ennakoi.
Eturivin tekijät
Pikaruokaravintola EGGin ravintolapäällikkönä työskentelevä Ossi Paloneva on itseoppinut fine dining –kokki ja villiruoan puolestapuhuja, joka tunnetaan hävikkiruokaprojekteistaan. Nyt alkava ohjelma perustuu Palonevan Vaasassa vuosina 2015 ja 2016 toimineen pop-up –villiruokaravintola VILLDin konseptille.
Suomalaisen blogikentän pioneeri Noora Shingler on kirjoittanut ekologiseen ja eettiseen elämäntyyliin keskittyvää Kemikaalicocktail-blogia jo 10 vuoden ajan ja tavoittaa noin 100 000 suomalaista kuukausittain. Luonnonkosmetiikkaa suunnitteleva toimittaja on erityisen kiinnostunut raaka-aineista, joita lähiympäristöstä ei vielä hyödynnetä.
Toistensa osaamisia hyvin täydentävät Paloneva ja Shingler ovat suunnitteleet VILLD-ohjelmakonseptin yhdessä ja vastaavat nettisarjan tuotannosta ja toteutuksesta. Kummallakin on hyvin hyppysissään ohjelmassa vahvasti läsnä oleva sosiaalinen media: Shingler somettaa Palonevan annoksia ja kuvaa metsäseikkailuja ohjelman Instagram-tilille. Sarjan ovat kuvanneet Johannes Östergård ja Mikko Manninen, joka vastaa myös leikkauksesta.
VILLD on tuotettu sponsorien avulla. ”Saimme idean ohjelmasta kesäkuussa ja tajusimme, ettemme ehtisi kuvaamaan saman kesän aikana, jos jäisimme odottamaan mediatalojen tai tuotantoyhtiöiden hitaita päätöksiä. Olemme aika malttamattomia ja päättäväisiä tyyppejä ja päätimme odottelun sijaan tehdä kaiken itse,” Shingler kertoo. ”Vaikka meillä olikin vahva luotto siihen, että tekijät ja rahoitus löytyvät kyllä, oli aika uskomatonta saada kaikki kasaan vain muutamassa viikossa,” Paloneva hämmästelee.
Ensimmäisen kolmen VILLD-jakson päärahoittajana toimii keittiön Eskimo- ja Fredman-työvälineitä valmistava Fredman Operations Oy. Ohjelmissa mukana ovat myös Frantsila, RCollection, Leena Kouhia / Rå, LastuCase ja Nissan.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Noora Shingler, tuottaja, VILLD
noora@kemikaalicocktail.fi, p. 040-8682696
Ossi Paloneva, tuottaja, VILLD
ossi@villd.fi, p. 040-5097978
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Pursimiehenkatu 29-31 A
00150 HELSINKI
info@mellakkahelsinki.fihttp://mellakkahelsinki.fi
Mellakka Helsinki on luova PR- ja viestintätoimisto.
Tunnemme kaupungin ja kaupunki tuntee meidät. Olemme hankkineet kannuksemme synnyttämällä ilmiöitä ruoan, juomien, muodin, musiikin, hyvinvoinnin, designin ja kaupunkikulttuurin saralla.
Autamme kuitenkin aivan yhtä luontevasti kaikkia liiketoiminnan alueita. Tiedämme miten liiketoimintastrategia kiteytetään viestiksi ja miten viestistä tehdään uutinen, puheenaihe ja ilmiö. Luovasti, analyyttisesti, tuloksellisesti ja tehokkaasti.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Mellakka Helsinki
Helsingissä sijaitseva legendaarinen skeittipuisto uudistuu – avajaiset heinäkuun lopussa5.7.2023 08:15:00 EEST | Tiedote
Perinteisen katuskeittauksen tyylistä inspiroitunut skeittipuisto Ponke’s Park saa uuden elämän paikallisten yrittäjien yhteisellä ponnistuksella. Eiran merellisissä maisemissa sijaitseva skeittipuisto uusitaan asfalttia myöten.
Suomen suurimman manageritoimiston toimitusjohtaja vaihtuu: “Markkina on kypsä uusille avauksille”7.6.2023 09:16:42 EEST | Tiedote
Manageritoimisto Mellakka Managementin toimitusjohtaja Emma Alftan jättää tehtävänsä elokuusta alkaen. Uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty pitkän uran markkinointiviestinnässä tehnyt Vivan Daaboul. Alftan jatkaa yhtiössä managerina.
Suomalainen metaversumiosaaja Burst yhteistyöhön yhdysvaltalaisen jättiagentuurin kanssa23.5.2023 08:30:00 EEST | Tiedote
Burst pääsee Endeavor Groupin yhteistyön kautta kehittämään metaversumielämyksiä maailman suurimmille artisteille ja tapahtumille.
Joulutusindeksi: joulun tunnelmointi on virallisesti käynnistynyt ympäri Suomen30.11.2022 08:28:53 EET | Tiedote
Nämä ovat Suomen todellisten joulufanien suosikkielokuvat ja -kappaleet.
Tässä ovat juhlakauden toivotuimmat lahjat erilaisille kuuntelijoille21.11.2022 10:23:19 EET | Tiedote
Sonosin laadukkaat kaiuttimet ja äänipalkit ilahduttavat vuoden jokaisena päivänä.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme