Mellakka Helsinki

Hipsterikokki ja superbloggaaja tuottivat uuden sukupolven ruokaohjelman: VILLD yhdistää rakkolevän, muurahaiset ja pihkan fine diningiin ja someen

Jaa

Ruokaan ja luontoon intohimoisesti suhtautuvat eturivin bloggaaja Noora Shingler ja huippukokki Ossi Paloneva tähdittävät 3.9.2017 alkavaa monin tavoin poikkeuksellista villiruokaohjelmaa.

Noora ja Ossi keräävät pihkaa ensimmäisen VILLD-jakson annokseen. Kuva: Dorit Salutskij
Noora ja Ossi keräävät pihkaa ensimmäisen VILLD-jakson annokseen. Kuva: Dorit Salutskij

Suomen jännittävin ruokaohjelma VILLD tuo parrasvaloihin suomalaisen luonnon hyödyntämättömät raaka-aineet, visioi tulevaisuuden ruokakenttää ja avaa keskustelua ruokapolitiikasta. Huippukokki Ossi Palonevan ja Suomen pioneeribloggaajiin kuuluvan Noora Shinglerin tähdittämässä ohjelmassa tutustutaan villiruokaan ja kokataan harvemmin hyödynnettyjä raaka-aineita, kuten rakkolevää, muurahaisia ja pihkaa. ”VILLD on ylistyspuheenvuoro suomalaiselle luonnolle, jossa meidän molempien mielestä on älyttömästi hyödyntämätöntä potentiaalia,” tuottaja Shingler kertoo.

VILLD on paitsi sisällöltään myös tekotavaltaan poikkeuksellinen ruokaohjelma, joka haastaa perinteisen television jakelukanavia myöten. ”Suomalainen ruokaohjelmatarjonta on ollut pitkään aika mielikuvituksetonta. Ruokakenttä elää isoa murrosta, mutta ohjelmapuolella ei siihen ole tartuttu. Lisäksi visuaalisimmat ruokasisällöt on totuttu näkemään sosiaalisessa mediassa: Instagramissa, Pinterestissä jne. Haluamme ravistella käsityksiä siitä, mistä ja miten ruoka hankitaan, ja tuoda ihmisten verkkokalvoille Suomen kauneinta, liikkuvaa ruokakuvaa,” Paloneva kertoo.

VILLD julkaistaan verkossa, ja tänä vuonna valmistuu kuusi jaksoa. Sarjan pääasialliset jakokanavat ovat ohjelman oma YouTube-tili, Kemikaalicocktail-blogin somekanavat, sesonkiruokailuun keskittyvä Satokausikalenteri sekä tekijöiden omat some-tilit. ”Uskomme pääsevämme Kemikaalicocktail-blogin, yhteistyökumppaneidemme ja some-lonkeroidemme myötä erittäin hyviin näyttömääriin ja jopa kilpailevamme näkyvyydestä mediatalojen sisältöjen katselumäärien kanssa,” Shingler ennakoi.

Eturivin tekijät

Pikaruokaravintola EGGin ravintolapäällikkönä työskentelevä Ossi Paloneva on itseoppinut fine dining –kokki ja villiruoan puolestapuhuja, joka tunnetaan hävikkiruokaprojekteistaan. Nyt alkava ohjelma perustuu Palonevan Vaasassa vuosina 2015 ja 2016 toimineen pop-up –villiruokaravintola VILLDin konseptille.

Suomalaisen blogikentän pioneeri Noora Shingler on kirjoittanut ekologiseen ja eettiseen elämäntyyliin keskittyvää Kemikaalicocktail-blogia jo 10 vuoden ajan ja tavoittaa noin 100 000 suomalaista kuukausittain. Luonnonkosmetiikkaa suunnitteleva toimittaja on erityisen kiinnostunut raaka-aineista, joita lähiympäristöstä ei vielä hyödynnetä.

Toistensa osaamisia hyvin täydentävät Paloneva ja Shingler ovat suunnitteleet VILLD-ohjelmakonseptin yhdessä ja vastaavat nettisarjan tuotannosta ja toteutuksesta. Kummallakin on hyvin hyppysissään ohjelmassa vahvasti läsnä oleva sosiaalinen media: Shingler somettaa Palonevan annoksia ja kuvaa metsäseikkailuja ohjelman Instagram-tilille. Sarjan ovat kuvanneet Johannes Östergård ja Mikko Manninen, joka vastaa myös leikkauksesta.

VILLD on tuotettu sponsorien avulla. ”Saimme idean ohjelmasta kesäkuussa ja tajusimme, ettemme ehtisi kuvaamaan saman kesän aikana, jos jäisimme odottamaan mediatalojen tai tuotantoyhtiöiden hitaita päätöksiä. Olemme aika malttamattomia ja päättäväisiä tyyppejä ja päätimme odottelun sijaan tehdä kaiken itse,” Shingler kertoo. ”Vaikka meillä olikin vahva luotto siihen, että tekijät ja rahoitus löytyvät kyllä, oli aika uskomatonta saada kaikki kasaan vain muutamassa viikossa,” Paloneva hämmästelee.

Ensimmäisen kolmen VILLD-jakson päärahoittajana toimii keittiön Eskimo- ja Fredman-työvälineitä valmistava Fredman Operations Oy. Ohjelmissa mukana ovat myös Frantsila, RCollection, Leena Kouhia / Rå, LastuCase ja Nissan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Noora Shingler, tuottaja, VILLD
noora@kemikaalicocktail.fi, p. 040-8682696

Ossi Paloneva, tuottaja, VILLD
ossi@villd.fi, p. 040-5097978

Kuvat

Noora ja Ossi keräävät pihkaa ensimmäisen VILLD-jakson annokseen. Kuva: Dorit Salutskij
Noora ja Ossi keräävät pihkaa ensimmäisen VILLD-jakson annokseen. Kuva: Dorit Salutskij
Lataa
VILLD-ohjelmassa syödään muurahaisia. Kuva: Dorit Salutskij
VILLD-ohjelmassa syödään muurahaisia. Kuva: Dorit Salutskij
Lataa
Ohjelmassa pohditaan, miksi emme syö kotimaisia leviä. Kuvassa rakkolevää. Kuva: Dorit Salutskij
Ohjelmassa pohditaan, miksi emme syö kotimaisia leviä. Kuvassa rakkolevää. Kuva: Dorit Salutskij
Lataa
Ossi Palonevan muurahaisannos saa veden kielelle. Kuva: Dorit Salutskij
Ossi Palonevan muurahaisannos saa veden kielelle. Kuva: Dorit Salutskij
Lataa
Huippukokki Ossi Paloneva kokkaa VILLD-ohjelmassa ruokaa muurahaisista. Kuva: Dorit Salutskij
Huippukokki Ossi Paloneva kokkaa VILLD-ohjelmassa ruokaa muurahaisista. Kuva: Dorit Salutskij
Lataa
Ensimmäisen VILLD-jakson annos:pihkaa, avotulipannukakkuja, maitohorsmaa ja pihasaunioita. Kuva: Dorit Salutskij
Ensimmäisen VILLD-jakson annos:pihkaa, avotulipannukakkuja, maitohorsmaa ja pihasaunioita. Kuva: Dorit Salutskij
Lataa
Suosittu bloggaaja Noora Shingler ja fine dining -kokki Ossi Paloneva tuottivat VILLD-ohjelman itse. Kuva: Dorit Salutskij
Suosittu bloggaaja Noora Shingler ja fine dining -kokki Ossi Paloneva tuottivat VILLD-ohjelman itse. Kuva: Dorit Salutskij
Lataa
Suosittu bloggaaja Noora Shingler ja fine dining -kokki Ossi Paloneva tuottivat VILLD-ohjelman itse. Kuva: Dorit Salutskij
Suosittu bloggaaja Noora Shingler ja fine dining -kokki Ossi Paloneva tuottivat VILLD-ohjelman itse. Kuva: Dorit Salutskij
Lataa
VILLD-sarjan ensimmäiset jaksot kuvattiin Raippaluodossa heinäkuussa. Kuva: Dorit Salutskij
VILLD-sarjan ensimmäiset jaksot kuvattiin Raippaluodossa heinäkuussa. Kuva: Dorit Salutskij
Lataa
VILLD-kuvaaja Johannes Östergård on ollut ehdolla vuoden 2016 Oscar-kisassa, Student Academy Award -sarjassa. Kuva: Dorit Salutskij
VILLD-kuvaaja Johannes Östergård on ollut ehdolla vuoden 2016 Oscar-kisassa, Student Academy Award -sarjassa. Kuva: Dorit Salutskij
Lataa
VILLD-sarjan ensimmäiset jaksot kuvattiin Raippaluodossa heinäkuussa. Kuva: Dorit Salutskij
VILLD-sarjan ensimmäiset jaksot kuvattiin Raippaluodossa heinäkuussa. Kuva: Dorit Salutskij
Lataa
Suosittu bloggaaja Noora Shingler ja fine dining -kokki Ossi Paloneva tuottivat VILLD-ohjelman itse. Kuva: Dorit Salutskij
Suosittu bloggaaja Noora Shingler ja fine dining -kokki Ossi Paloneva tuottivat VILLD-ohjelman itse. Kuva: Dorit Salutskij
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Mellakka Helsinki
Mellakka Helsinki
Pursimiehenkatu 29-31 A
00150 HELSINKI

info@mellakkahelsinki.fihttp://mellakkahelsinki.fi

Mellakka Helsinki on luova PR- ja viestintätoimisto.

Tunnemme kaupungin ja kaupunki tuntee meidät. Olemme hankkineet kannuksemme synnyttämällä ilmiöitä ruoan, juomien, muodin, musiikin, hyvinvoinnin, designin ja kaupunkikulttuurin saralla.

Autamme kuitenkin aivan yhtä luontevasti kaikkia liiketoiminnan alueita. Tiedämme miten liiketoimintastrategia kiteytetään viestiksi ja miten viestistä tehdään uutinen, puheenaihe ja ilmiö. Luovasti, analyyttisesti, tuloksellisesti ja tehokkaasti.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Mellakka Helsinki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme