Vaasan kaupunki - Vasa stad

Hirmumyrsky Irman innoittama tanssiteos Tikanojan taidekodilla

Jaa

Heinäkuun lopulla nähdään Pohjanmaan tanssin aluekeskuksen ja tanssija Riina Kalmin tuottamia tanssiesityksiä Tikanojan taidekodin sisäpihalla sijaitsevassa rakennuksessa. Taidekoti on avoinna torstaina 29.7. ja perjantaina 30.7. klo 20 saakka.

Kuva: Pohjanmaan tanssin aluekeskus
Kuva: Pohjanmaan tanssin aluekeskus

Esitykset ovat kolmena peräkkäisenä päivänä torstaina 29.7. klo 19, perjantaina 30.7. klo 19 ja lauantaina 31.7. klo 12. Esitykset Tikanojan taidekodin sisäpihalla olevassa rakennuksessa ovat noin tunnin mittaisia. Lauantaina 31.7. järjestetään lisäksi yleisökeskustelu klo 15.

Tanssija Riina Kalmi on suunnitellut tanssiteoksen koreografian ja konseptin, joka on saanut innoituksensa hirmumyrsky Irmasta.

Kalmin mukaan ”teos tarkastelee ilman luonnetta ja olemusta. Se nojaa esityshetkellä muotoutuviin musiikillisiin maisemiin, joihin tanssi nivoutuu. Tästä synergiasta muodostuu maailma, joka kurkottaa kohti mielikuvituksellisia keho-soitin suhteita.”

Teoksen musiikillisesta ohjauksesta ja ideoinnista vastaa Eeva-Lotta Paavola, äänisuunnittelusta Clelia Patrono ja valosuunnittelusta Anttoni Halonen. Teoskokonaisuuden mentoroinnista vastaa Päivi Järvinen ja asuista Naomi Eklund.

Lipun hintaan sisältyy pääsymaksu myös museoon (22 € / 18 € /16 €, alennuslippu Museokortilla). Lippuja voi varata Tikanojan taidekodista puh. 040 182 8702 tai sähköpostitse tikanoja.info@vaasa.fi. Liput lunastetaan ennen esitystä korttimaksulla tai tasarahalla.

Teosta ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto, Taike, Pohjanmaan tanssin aluekeskus ja Etelä-Pohjanmaan liitto. Tanssiteoksen ovat tuottaneet Pohjanmaan tanssin aluekeskus ja Riina Kalmi. Yhteistyössä Vaasan kaupungin museot.

Tikanojan taidekoti on avoinna torstaina 29.7. ja perjantaina 30.7. klo 20 saakka.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Museopalveluvastaava Lauri Rintala, Vaasan kaupungin museot, puh. 040 628 1069 lauri.rintala@vaasa.fi

Tuottaja Anni Fahler, Pohjanmaan tanssin aluekeskus, puh. 050 549 4455, anni.fahler@pohjanmaantanssi.fi

Kuvat

Kuva: Pohjanmaan tanssin aluekeskus
Kuva: Pohjanmaan tanssin aluekeskus
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vasa får ett musikhus och ett nytt landmärke – starkt stöd av stadsfullmäktige för genomförandet27.7.2021 08:10:49 EEST | Tiedote

Stadsfullmäktige i Vasa beslöt vid sitt extra sammanträde 26.7 om beviljande av borgen för projektet Wasa Stations lån samt om bildande av ett nytt fastighetsbolag. Det av staden ägda bolaget tar sammanlagt 52 miljoner euro i lån och med det finansieras det framtida musikhusets andel av multifunktionskvarteret. Det är meningen att byggandet av Wasa Station på den gamla busstationens plats inleds redan i år.

Vaasa saa musiikkitalon ja uuden maamerkin – kaupunginvaltuustolta vahva tuki Wasa Stationin toteutumisen puolesta27.7.2021 08:08:12 EEST | Tiedote

Vaasan kaupunginvaltuusto päätti ylimääräisessä kokouksessaan 26.7. Wasa Station -hankkeen lainatakauksen myöntämisen puolesta ja uuden kiinteistöyhtiön perustamisesta. Kaupungin omistama yhtiö ottaa lainaa yhteensä 52 miljoonaa euroa, jolla rahoitetaan monitoimikortteliin tulevan musiikkitalon osuus. Vanhan linja-autoaseman paikalle nousevan Wasa Stationin rakentaminen on tarkoitus aloittaa jo tänä vuonna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme