Suomen riistakeskus – Keski-Suomi

Hirvieläinten pyyntiluvat myönnetty Keski-Suomeen

Jaa

Suomen riistakeskuksen Keski-Suomen toimialueelle on myönnetty tulevan syksyn metsästyskaudelle 2 937 pyyntilupaa hirvelle ja 1 367 pyyntilupaa valkohäntäpeuralle. Hirven pyyntilupamäärät pienentyivät kantojen pienentymisestä johtuen. Valkohäntäpeuran pyyntilupien määrä nousi hieman.

Luonnonvarakeskuksen keväällä antaman arvion mukaan Keski-Suomen hirvikanta pienentyi edelliseen vuoteen nähden, ja oli kaikilla hirvitalousalueilla tavoitehaarukan ylärajalla. Kannan pienentymisen myötä myös hirven pyyntilupamäärä on viime vuotta pienempi. Edelleen lupia on käytettävissä reilusti, eikä kaikkia ole todennäköisesti tarpeen käyttää. Syksyn jahtikaudella tullaan kaatamaan noin 3000 hirveä, kun saalis oli vuotta aiemmin 3300 hirveä. Tulevan syksyn metsästyksellä tavoitellaan hirvikannan vakiinnuttamista tavoitetasolle. Keski-Suomen alueellisen riistaneuvoston asettama tavoitetiheys on 2,5–3,0 hirveä/1000 ha.

Valkohäntäpeuran pyyntilupia myönnettiin ennätykselliset 1 367 kappaletta. Määrä on 61 pyyntilupaa enemmän kuin vuotta aiemmin. Valkohäntäpeurakanta on Keski-Suomessa vakaa. Metsäpeuran metsästys on edelleen hyvin varovaista. Lupia myönnettiin vain kolme.

Hirvieläinten metsästyksellä säädellään kantojen kokoa ja ennaltaehkäistään eläinten aiheuttamia vahinkoja.

Hirven ja valkohäntäpeuran metsästyskausi alkaa 1.9. vahtimismetsästyksellä. Valkohäntäpeuraa voidaan metsästää täysimittaisesti 24.9.2022 alkaen ja hirveä 8.10.2022 alkaen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Paikalliset lisätiedot riistanhoitoyhdistysten toiminnanohjaajilta https://riista.fi/riistahallinto/yhteystiedot/yhteystietohaku/

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen riistakeskus – Keski-SuomiSuomen riistakeskus on itsenäinen julkisoikeudellinen laitos, joka edistää kestävää riistataloutta, tukee riistanhoitoyhdistysten toimintaa ja huolehtii riistapolitiikan toimeenpanosta sekä vastaa sille säädetyistä julkisista hallintotehtävistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen riistakeskus – Keski-Suomi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme