Atradius Suomi

Historiallinen vuosi suomalaisilla yrityksillä

Jaa

Maksukyvyttömiä yrityksiä on ensimmäistä kertaa vähemmän kuin vuonna 2007, ennustaa luottovakuutusyhtiö Atradius.

Juhani Laitala
Juhani Laitala

Atradiuksen ennusteen mukaan suomalaisyritysten maksukyvyttömyyttä mittaava indeksiluku laskee tänä vuonna historiallisesti alle sadan pisteen eli 91:een. Korkeimmillaan luku oli 145:ssä vuonna 2009. 

Atradius Suomen maajohtajan Juhani Laitalan mukaan maksukyvyttömien yritysten määrä vähenee Suomessa peräti 15 prosenttia. Suomen edelle pääsee vain Hollanti.

- Talouden voimakas kasvu näkyy ja ennuste ensi vuodelle on niin ikään hyvä. Tämä on erinomainen uutinen, sillä maksukyvyttömyys johtaa yleensä konkursseihin ja asiakasyritysten luottotappioihin. Viimeisin ikävä esimerkki on perinteisen Seppälän ajautuminen konkurssiin. Joskus konkurssit tulevat myös yllätyksenä, kuten kävi Anttilan kohdalla, Laitala sanoo.

Suomalaiset yritykset ovat hyvässä seurassa.

Indeksi on alle sadan kymmenessä maassa. Näitä ovat Suomen lisäksi Uusi-Seelanti, Hollanti, Japani, Saksa, Kanada, Itävalta, Yhdysvallat, Englanti ja Australia.

Suomi on myös yllättäen ainoa Pohjoismaa, jossa yritysten maksukyky paranee. Esimerkiksi Tanska ja Ruotsi ovat koko listauksen hännänhuippuja. Tanskassa maksukyvyttömien yritysten määrä kasvaa Atradiuksen ennusteessa kahdeksan prosenttia ja Ruotsissa seitsemän prosenttia.

- Se on hieman yllättävää ja samalla tärkeä tieto suomalaisille vientiyrityksille. Vientiä harjoittavien yritysten on syytä suojata tehokkaammin saatavansa etenkin niissä maissa, joissa ennusteet heikkenevät. Kukaan ei halua turhia luottotappioita, Laitala kertoo.

Atradius toimii 52 maassa ja yhtiöllä on tiedot yli 240 miljoonan yrityksen maksutapakäyttäytymisestä. Atradius on mitannut yritysten maksukykyä vuodesta 2007.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juhani Laitala, Atradius Suomen maajohtaja, 050-050 8368.
juhani.laitala@atradius.com

Kuvat

Juhani Laitala
Juhani Laitala
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Atradius Suomi
Mannerheimintie 4
00100 Helsinki

09 6811 2422http://www.atradius.fi
Atradius tarjoaa luottovakuutuksia, takauksia ja perintäpalveluja maailmanlaajuisesti ja on läsnä 52 maassa. Tavoitteenamme on luoda kestäviä asiakassuhteita. Teemme kanssasi tiivistä yhteistyötä, jotta ymmärrämme liiketoimintaasi ja voidaksemme tarjota ratkaisuja, joista yrityksesi todella hyötyy.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Atradius Suomi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme