Minerva Kustannus

Historiateos Helsingin suuresta vuodesta 1952

Jaa

Kesän 1952 olympiahuuma tuntuu jälkikäteen itsestään selvältä osalta Helsingin historiaa, mutta sitä se ei sittenkään ollut. Miten kisat saatiin ja mitä ne merkitsivät Helsingille ja helsinkiläisille? Millaista kaupunkilaiselämä oli tuolloin Helsingissä ja mitä muuta kaupungissa tuona vuonna tapahtui?

Professori Laura Kolbe kuvaa, kuinka kisoihin valmistautuvan Helsingin suurkaupunki-identiteetti vahvistui. Uusia esikaupunkeja suunniteltiin ja kaupunkia ehostettiin ja kunnostettiin olympialaisia varten.

Dosentti Samu Nyströmin osuudessa tarkastellaan kaupunkilaisia ja monipuolista kaupunkielämää ja piipahdetaan esimerkiksi Eläintarhan ajoissa.

Jari Kupila kuvaa henkistä jälkeä, jonka olympiaisännyys jätti. Syntyi visio idän ja lännen kohtauspaikasta.

Mutta miksi köyhä maa ylipäänsä haki kallista kisahanketta? Ja miksi olympiapäättäjät antoivat vuoden 1947 poliittisessa tilanteessa kisat maahan, joka oli sotinut Saksan rinnalla, jonka edustaja KOK:ssa istui sotasyyllisenä vankilassa ja jonka yllä leijui uhka kommunistien vallankaappauksesta?

Laura Kolbe, Samu Nyström & Jari Kupila:
HELSINKI 1952
Kansainvälistyvä pääkaupunki
ilmestyy 18.10.2022


Teos jatkaa Helsinki-kirjasarjaa, jossa on aikaisemmin julkaistu Helsinki 1918 – Pääkaupunki ja sota, Helsinki 1945 – Pääkaupunki ja rauha sekä Helsinki 1939 – Pääkaupunki ja suuri käänne.

FT Laura Kolbe on Helsingin yliopiston Euroopan historian professori. Hänen laaja kirjallinen tuotantonsa käsittää sekä historiatieteen tutkimuskirjallisuutta että suuren yleisön kirjoja.

FM Jari Kupila on pitkän linjan palkittu urheilukirjoittaja. Hän on keskittynyt urheilujournalistina sekä urheilua käsittelevänä tietokirjailijana ja tiedetoimittajana erityisesti urheilun yhteiskunnallisen roolin tarkasteluun osana suomalaisuutta ja sen historiaa.

FT Samu Nyström on historiantutkija ja tietokirjailija, jonka kirjallinen tuotanto on keskittynyt Helsingin kaupunkihistoriaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Lataa
Samu Nyström, Laura Kolbe ja Jari Kupila  kuva© Uzi Varon
Samu Nyström, Laura Kolbe ja Jari Kupila kuva© Uzi Varon
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Minerva Kustannus
Minerva Kustannus
Eerikinkatu 27, 2. krs
00180 HELSINKI

https://www.minervakustannus.fi

Minerva Kustannus julkaisi ensimmäisen kirjansa vuonna 1991. Vuosien mittaan olemme kasvaneet valtakunnalliseksi yleiskustantajaksi.

Painotamme kustannusohjelmassamme tietokirjallisuutta, mutta julkaisemme myös tasokasta kotimaista ja suomennettua kaunokirjallisuutta. Kustannustoimintamme pääalueet ovat tieto- ja harrastekirjat, lahja- ja kuvateokset sekä lastenkirjat.

Haluamme olla innovatiivinen ja avarakatseinen laatukirjojen kustantaja.

Minerva Kustannus kuuluu WSOY-konserniin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Minerva Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme