Hitachi Energy

Hitachi ABB Power Grids ja GE allekirjoittivat merkittävän sopimuksen sähkönsiirron ympäristövaikutusten vähentämiseksi

Jaa

Kaksi globaalia johtavaa sähköteknologiayhtiötä ovat alan ensimmäisinä solmineet ristilisensointisopimuksen, joka mahdollistaa korkeajännitelaitteistojen valikoiman laajentamisen käyttämällä rikkiheksafluoridin (SF6) korvaavaa edistyksellistä kaasua. Korkeajännitelaitteissa yleisesti käytetty SF6-eristekaasu on voimakas kasvihuonekaasu. Historiallinen sopimus antaa sähköyhtiöille mahdollisuuden nopeuttaa kasvihuonekaasupäästöjen vähentämistä.

Hitachi ABB Power Grids Ltd. ja GE Renewable Energy’s Grid Solutions business (NYSE: GE) ilmoittivat tänään solmineensa ristilisensointisopimuksen liittyen korkeajännitelaitteissa käytetyn rikkiheksafluoridin (SF6) korvaavan vaihtoehtoisen kaasun käyttöön. Tällä fluorinitriilipohjaisella kaasuseoksella on merkittävästi pienempi ympäristövaikutus SF6-kaasuun verrattuna.

Osana sopimusta yhtiöt jakavat keskenään SF6-vapaisiin ratkaisuihinsa liittyvät immateriaalioikeudet. Tämä nopeuttaa fluorinitriilipohjaisen ekotehokkaan eristeen ja kytkentäkaasun käyttöä suurjännitelaitteissa vaihtoehtona SF6-kaasulle. Tuoreessa EU:n komission raportissa todettiin, että fluorinitriilipohjaiset kaasuseokset voivat olla ainoa eriste- ja kytkentäkaasuvaihtoehto SF6-kaasulle, kun tilankäyttö on rajallista.

Historiallinen sopimus avaa tietä SF6-kaasuvapaalle standardiratkaisulle suurjännitelaitteissa tulevina vuosina. Se mahdollistaa sähkölaitoksille ja teollisuudelle kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisen nopeuttamisen ja samalla helpottaa verkon suunnittelua, käyttöä ja ylläpitoa standardoitujen palvelujen ja samojen oheislaitteiden käytön ansiosta.

Lähes puolen vuosisadan ajan SF6-kaasu on ollut normi sähkönsiirrossa ja jakelussa sen ainutlaatuisten ominaisuuksien vuoksi. Se on kuitenkin kasvihuonekaasu, joka vuotaessaan ilmakehään vaikuttaa ilmaston lämpenemiseen. Tästä syystä Hitachi ABB Power Grids ja GE ovat investoineet parempien vaihtoehtojen kehittämiseen SF6-kaasulle.

"Osana sitoutumistamme hiilineutraaliin tulevaisuuteen ja energiasiirtymän nopeuttamiseen olemme päättäneet työskennellä kohti standardiratkaisua vastaamaan asiakkaidemme tarpeisiin tämän sopimuksen avulla", kertoo Markus Heimbach, Hitachi ABB Power Gridsin High Voltage Products -liiketoiminnan johtaja. "Olemme teknologiajohtajana olleet aina kaasueristettyjen kytkinlaitteiden (GIS) etujoukoissa. Ne ovat toimineet kaupungistumisen avaintekijänä ja asensimme myös ensimmäisen SF6-vapaan GIS:n, joka vähentää merkittävästi hiilijalanjälkeä.”

”Sähkölaitokset ovat enenevässä määrin tietoisia ympäristöjalanjäljestään ja vaikutuksista paikallisyhteisöihin ja ympäröivään maailmaan. Sopimus vahvistaa entisestään sitoutumistamme tukea asiakkaitamme kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisessä", sanoo Heiner Markhoff, GE:n Grid Solutionsin johtaja. "GE oli edelläkävijä fluorinitriilipohjaiselle kaasulle, jonka nimesimme g³:ksi, ja jonka jälkeen kehitimme laajan SF6-vapaiden tuotteiden valikoiman. SF6—vapaita -tuotteitamme on ollut kaupallisesti saatavana vuodesta 2015 lähtien, ja niiden kompaktius ja suorituskyky vastaavat perinteisiä SF6-laitteita ”, hän lisää.

Molemmat yhtiöt pitävät kaasuratkaisujensa tuotekehitys-, valmistus-, myynti-, markkinointi- ja palvelutoiminnot täysin itsenäisinä. Yhtiöt myös myöntävät ja määrittelevät itsenäisesti immateriaalioikeuksiensa käytön ehdot jatkossakin. Näin säilytetään toimituspohjan monimuotoisuus ja reilu kilpailu.

Lisätietoja:

Rebecca Bleasdale
Hitachi ABB Power Grids Ltd.
+41786432613
rebecca.bleasdale@hitachi-powergrids.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rebecca Bleasdale
Hitachi ABB Power Grids Ltd.
+41786432613
rebecca.bleasdale@hitachi-powergrids.com

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Hitachi Energy
Hitachi Energy
Strömbergin puistotie 15 C
65320 Vaasa

Hitachi ABB Power Grids on globaali teknologiajohtaja, jolla on lähes 250 vuoden historia. Yhtiö työllistää noin 36,000 henkilöä 90 maassa. Pääkonttori sijaitsee Zurichissä. Hitachi ABB Power Grids palvelee verkkoyhtiöitä, teollisuutta ja infrastruktuurialojen asiakkaita läpi koko arvoketjun, samoin kuin kasvavia aloja, kuten kestävä liikenne, älykkäät kaupungit, energian varastointi ja datakeskukset. Yhtiö painottaa toiminnassaan sosiaalisten, ympäristöllisten ja taloudellisten arvojen tasapainoa ja on sitoutunut toimimaan kestävän energian tulevaisuuden edistämiseksi innovatiivisilla ratkaisuilla ja digitaaliteknologioilla haluttuna kumppanina vahvemman, älykkäämmän ja vihreämmän verkon rakentamisessa perustana vahva osaaminen ja kokemus, maailmanlaajuinen läsnäolo ja vertaansa vailla oleva asennettu laitekanta. www.hitachiabb-powergrids.com/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hitachi Energy

Hitachi ABB Power Grids liittää Suomen suurimman tuulipuiston sähköverkkoon10.6.2021 08:50:34 EEST | Tiedote

Hitachi ABB Power Grids on allekirjoittanut maailman johtavan tuuliturbiinivalmistaja¹ Vestas Finland Oy:n kanssa sopimuksen sähkövoimateknologiaratkaisujen toimittamisesta Mutkalammen tuulipuistoon. Toimitus mahdollistaa tuulipuiston tuottaman puhtaan sähkön toimittamisen sähkönkäyttäjille tehokkaasti ja luotettavasti. Edistyksellinen ratkaisu vauhdittaa Suomen matkaa kohti kestävän energian tulevaisuutta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme