Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

HKO:n intendentin valinnasta päätetään 19.9.

Jaa

Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan seuraavassa kokouksessa esityslistalla on kaupunginorkesterin uuden intendentin valinta. Virkaan esitetään otettavaksi Aleksi Malmberg.

Aleksi Malmberg on työskennellyt Suomen Kulttuuri- ja tiedeinstituutin johtajana Brysselissä vuodesta 2014. Aiemmin hän on toiminut Helsingin juhlaviikkojen ohjelmapäällikkönä, Meidän festivaalin toiminnanjohtajana sekä musiikkikustantaja Tactuksen toimitusjohtajana ja Tapiolan Nuorten Sinfonikkojen intendenttinä.

Valinnan esittelijän, kulttuurijohtaja Tuula Haaviston, perusteluissa Malmbergia luonnehditaan seuraavasti:

"Malmbergin vahvuuksia ovat erityisesti strateginen ajattelu, käytäntöön soveltamiskelpoinen visionäärisyys sekä kansainvälisyys. Hänen näkemyksensä orkesterin tulevista mahdollisuuksista on laaja ja kattaa sekä Suomen että kansainvälisen kentän. Se avaa uusia perspektiivejä sekä musiikillisesti että toiminnallisesti. Myös toiminnan, henkilöstön ja muutosten johtaminen ovat Malmbergilla tasaisen vahvoja alueita."

Helsingin kaupunginorkesterin nykyinen intendentti Gita Kadambi siirtyy Suomen Kansallisoopperan ja -baletin pääjohtajaksi.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan seuraavan kokouksen esityslista on kokonaisuudessaan luettavissa Helsingin kaupungin verkkosivulta:

https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/lautakunnat-ja-johtokunnat/kulttuuri-ja-vapaa-aika-asiakirja?ls=11&doc=KUVA_2017-09-19_Kuvalk_4_El

Kokous pidetään tiistaina 19. syyskuuta klo 16.15 alkaen.

Yhteyshenkilöt

Jussi Kaisjoki
viestintäpäällikkö
kulttuuri ja vapaa-aika, Helsingin kaupunki
jussi.kaisjoki@hel.fi
p. 09 310 29870

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Miten soi "Suomi 100" jazzmuusikoiden vapaana ilmaisuna?14.11.2017 08:30Tiedote

Tarjolla on mahdollisuus ottaa selvää, kuinka Suomi 100 jazzina soi, heittäytymällä kiehtovien musiikkielämysten pauloihin avoimin mielin ja uteliaana sunnuntaina 26.11.2017 klo 17 Malmitalossa. Kitaristit Kalle Kalima ja Jukka Kääriäinen, saksofonisti Pauli Lyytinen, basisti Teppo Hauta-aho ja kolumbialainen Castrillónin muusikkopariskunta Duo CASSAG soittavat Jazz’n Jam -sarjan juhlakonsertissa, jossa mukana tällä kertaa on myös jaZZanti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme