HUS

Hoitajajärjestöjen lakko peruuntui – ohjeita potilaille

Jaa

Tehy ja SuPer ilmoittivat tänään klo 16, että hoitajien lakon toinen vaihe ei ala huomenna. Jo tehdyt aikojen peruutukset pysyvät voimassa, ellei potilaaseen olla puhelimitse yhteydessä. Laboratorio- ja kuvantamispisteet voivat ruuhkautua.

Koska tieto lakon peruuntumisesta tuli vasta päivän päätteeksi, lakon vuoksi tehdyt ajanvarauksien peruutukset pysyvät pääsääntöisesti voimassa, ellei potilas saa yhteydenottoa hoitavasta yksiköstä.

Keskiviikkona 20.4. HUSin yksiköissä keskitytään jo sairaalassa olevien potilaiden hoitoon ja ryhdytään kutsumaan loppuviikon potilaita kiireellisyysjärjestyksessä. Yksiköistä ollaan yhteydessä potilaisiin ja ilmoitetaan uudesta ajanvarauksesta. Omat voimassa olevat ajanvaraukset voi tarkistaa sähköisestä asiointipalvelu Maisasta.

Laboratorio- ja kuvantamispisteet auki

Kaikki laboratorion näytteenottopisteet, röntgenit ja muut kuvantamispalvelut pyritään avaamaan 20.4., mutta on mahdollista, että toiminnan käynnistämisessä on viiveitä ja palvelut ruuhkautuvat.

Synnytykset Lohjan ja Hyvinkään sairaaloissa jatkuvat

Aiemmin päivällä tiedotettu Lohjan ja Hyvinkään sairaaloiden synnytyssulku on päättynyt ja sairaaloihin voi hakeutua synnyttämään normaalisti. Lue lisää tiedotteesta.

Den svenska versionen av pressmeddelandet publiceras inom kort.

Lisätietoja medialle: 

HUSin mediapalvelun yhteystiedot 

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme