Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)

Hoitajajärjestöjen lakko vaikeuttaa turvallista lääkehoitoa

Jaa

Hoitajajärjestöjen lakko on sulkenut Keusoten alueen näytteenottopisteet. Tilanne on kriittinen eteenkin niiden potilaiden osalta, jotka tarvitsevat laboratoriokokeita lääkityksen annostuksen määrittelyyn. Keusote pyrkii turvaamaan tilanteen järjestämällä tilapäisesti omille asiakkailleen ajanvarauksellista näytteenottoa alueensa terveysasemille.

Keusote on tiedottanut 7.4. hoitajajärjestöjen lakon vaikutuksista HUSin tuottamien laboratorio- ja kuvantamispalveluiden saatavuudelle. Hoitajalakko sulki Keusoten alueen laboratoriotoimipisteet. Tilanne on kriittinen erityisesti verenohennuslääkkeen ja skitsofrenialääkityksen seurantanäytteiden osalta, joiden avulla varmistetaan potilasturvallisuus lääkityksen käytössä. 

- Keusote järjestää laboratorio- ja kuvantamispalvelut ostamalla ne HUS:lta. Lakon aikana HUS neuvottelee oman tukipalvelutoimintansa suojelutyöstä, jota on annettu lähinnä erikoissairaanhoidon toimipisteisiin. Terveyskeskussairaalan akuuttiosastoilla hoidetaan ympärivuorokautisesti akuutisti sairaita ja kotona olevilla kroonisesti sairailla on käytössään lääkityksiä, joiden pitoisuuksia tulee säännöllisesti seurata. Keusote katsoo tarpeelliseksi omalla toiminnallaan varmistaa, että potilasturvallisuus ei vaarannu. Olemme lisänneet vierimittauksia, mobiilia näytteenottoa ja nyt alkavaa lääkkeiden turvakokeiden näytteenottotoimintaa. Keusote ei kuulu lakon piiriin, mutta HUS lakon heijastevaikutukset ovat merkittävät ja olemme joutuneet supistamaan sen vuoksi omaa kiireetöntä palvelua, kertoo palvelujohtaja Susanna Pitkänen.

Keusote käynnistää oman näytteenoton potilasturvallisuuden toteutumiseksi

Keusoten omilla terveysasemilla Mäntsälässä, Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Nurmijärven kirkonkylällä ja Hyrylän terveysasemalla käynnistyy varfariini- tai klotsapiini-seurantanäytteenotto ajanvarauksella kerran viikossa. Terveysasemat palvelevat kaikkia Keusoten palvelut valinneita kotikunnasta riippumatta. Palvelun tuottaa Keusote.

Henkilöitä, joilla on käytössä varfariini- tai klotsapiini-lääkitys ja välttämätön tarve lääkityksen seurantakokeelle, pyydetään olemaan yhteydessä hoitovastaavaansa. Mikäli hoitovastaavaa ei ole vielä nimetty, voi sitä tiedustella hoitajien ja lääkärien vastaanottopalveluiden puhelinpalvelusta p. 019 2260 505 (ma–pe klo 8–16). Hoitovastaava tarkistaa turvakokeen ajankohdan ja varaa ajan näytteenottoon.

Lisätiedot medialle

palvelujohtaja Susanna Pitkänen, susanna.pitkanen@keusote.fi, p. 050 497 2651

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)
Sandelininkatu 1
05800 Hyvinkää

http://www.keusote.fi

Keski-Uudenmaan sote on edelläkävijä sote-palveluiden kehittämisessä. Kuntayhtymään kuuluvat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula.

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä muuttuu Keski-Uudenmaan hyvinvointialueeksi 1.1.2023. Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa jatkossa sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastuspalveluiden järjestämisestä. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme