Espoon kaupunki - Esbo stad

Hoivakotien asukkaiden ja henkilöstön koronarokotukset alkavat Espoossa

Jaa

Koronarokotukset Espoossa jatkuvat. Hoivakotien asukkaiden ja henkilöstön rokotukset alkavat tällä viikolla. Myös Samarian infektioaseman, koronanäytteenoton ja ensihoidon henkilöstön rokotukset alkavat. Viime viikolla rokotuksia annettiin Espoon sairaalan henkilöstölle.

THL:n kansallisen rokotusjärjestyksen mukaan ympärivuorokautisen hoivan asukkaat kuuluvat koronapotilaita hoitavan henkilöstön ja hoivapalvelujen henkilöstön lisäksi ensimmäisinä rokotettaviin ryhmiin. 

Espoossa on lähes 40 hoivakotia, joissa asukkaita on noin 1350. Tavoitteena on, että kaikki hoivakotien asukkaat saavat tarvittavat kaksi rokotetta tammi-helmikuun aikana. Hoivakotikohtainen rokotusaikataulu tarkentuu lähiaikoina ja tiedotamme siitä kullekin hoivakodille erikseen. 

- Olemme iloisia, että pääsemme aloittamaan hoivakotiemme asukkaiden ja henkilökunnan rokotukset. Vaikka rokotukset alkavatkin, muistutamme, että hoivakodeissa noudatetaan edelleen huolellisia suojaustoimenpiteitä ja hygieniaohjeita, kertoo vanhuspalvelujen johtaja Matti Lyytikäinen. 
 
Vierailut hoivakoteihin jatkuvat erityisjärjestelyin 

Vierailut hoivakoteihin toteutetaan edelleen erityisjärjestelyin ja vierailusta tulee sopia aina ennakkoon. Vierailijoiden on käytettävä suu-nenäsuojusta koko vierailun ajan. Jos vierailijalla on hengitystieinfektion oireita, vierailulle ei voi tulla. 

Kannustamme omaisia ja läheisiä pitämään yhteyttä asukkaisiimme ensisijaisesti esimerkiksi puheluin tai videopuheluin. Kiitämme omaisia ja läheisiä ymmärryksestä ja yhteistyöstä. 

Rokotukset jatkuvat – tiedotamme lisää aikataulujen tarkentuessa 

Rokotuksia jatketaan sitä mukaa kun rokotteita saadaan lisää. Jatkoaikataulu riippuu mm. rokotteiden saatavuudesta ja toimituksista. Koronavirusrokotteita saadaan Suomeen aluksi vain rajoitetusti, ja siksi rokotteita on alkuun mahdollista tarjota vain tietyille kohderyhmille.  

Koronapotilaita hoitavan terveydenhuollon henkilöstön ja hoivakotien henkilöstön sekä asukkaiden rokotusten jälkeen rokotetta tarjotaan ikääntyneille ja henkilöille, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistavia sairauksia. Muulle väestölle tarjotaan rokotetta tämän jälkeen.  

Tiedotamme rokotusjärjestelyistä ja -aikatauluista tarkemmin rokotusten edetessä. Laajempi henkilökunnan ja väestön rokottaminen voidaan aloittaa arviolta kevättalvella – keväällä 2021.  

Ajankohtaista tietoa koronarokotuksista: espoo.fi/koronarokotus. 

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Twitter: @Espoonsote     
Facebook: Espoon sote - Hyvinvointia Espoossa

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme