HOK-Elanto

HOK-Elanto avaa uusia kauppoja Espoossa 

Jaa

Pääkaupunkiseudun ja metropolialueen yhdeksässä kunnassa operoiva osuuskauppa HOK-Elanto investoi palveluidensa kehittämiseen lähivuosina rajusti erityisesti Espoossa.

Havainnekuva talvella 2021-22 avautuvasta S-market Nöykkiöstä.
Havainnekuva talvella 2021-22 avautuvasta S-market Nöykkiöstä.

HOK-Elannolla on käynnissä viisi omaa rakennushanketta Espoossa. Alepat valmistuvat Matinkylään, Jupperiin ja Kauklahteen, S-market Nöykkiöön ja ABC-autopesula JupperiinNäiden lis äksi HOK-Elanto avaa Prisman kauppakeskus LippulaivaanOmien hankkeiden osalta investointi on noin 20 miljoonaa euroa.

- Osuuskaupan tehtävä on helpottaa asiakasomistajiensa arkea tuomalla hyviä palveluita ja etuja lähelle, HOK-Elannon kiinteistöjohtaja Jyrki Karjalainen kiteyttää. 

- Esimerkiksi Kauklahdessa ei toistaiseksi ole kauppaa, jossa asiakasomistajamme voisi kerryttää omistajan etujaan. Tilanne paranee jouluun 2021 mennessä, kun avaamme Kauklahden keskustaan uuden Alepan, itseasiassa Elannon vanhan kiinteistön paikalle.

- Miestyövuosia kertyy pelkästään jo rakentamisessa useita satojaValmistuttuaan myymälät työllistävät yli 150 kaupan alan työntekijää. Välillisiä työllistämisvaikutuksia emme ole vielä arvioineet, mutta ihan merkittäviä nekin tulevat olemaan, Karjalainen summaa. 
 
Kaupan ala työllistää tyypillisesti nuoria ihmisiä ja HOK-Elanto on jo vuosien ajan satsannut myös maahanmuuttajien kotouttamiseen työtä tarjoamalla.  

Maaliskuun 2021 alussa starttaavassa työllisyyden kuntakokeilussa vastuullemme siirtyy TE-toimistolta muun muassa kaikki alle 30-vuotiaat sekä maahanmuuttajataustaiset työttömät työnhakijat. Nuorten osalta olemme asettaneet tavoitteeksemme espoolaisten nuorten työttömyyden puolittamisen vuoden 2022 loppuun mennessä. Jotta onnistumme, tarvitsemme tiivistä yhteistyötä työnantajien kanssa. Tervehdimme ilolla HOK-Elannon tulevien vuosien mittavia investointeja Espooseen. Ne mahdollistavat monenlaisia työskentelyn ja työssäoppimisen polkuja eri ikäisille ja -taustaisille työnhakijoille”, sanoo Espoon kaupungin elinkeinojohtaja Tuula Antola. 
 
HOK-Elanto avasi vuonna 2020 Espoossa ekologisen autopesukadun Nihtisiltaan ja Alepan Keilaniemeen sekä uudistetut S-marketit Nihtisillassa, Espoon keskuksessa, LähderannassaPohjois-Tapiolassa ja Saunalahdessa. 
 

Alepa Matinkylä 
- avataan 28.1. 2021 

Alepa Kauklahti 
-valmistuu jouluksi 2021

Alepa ja ABC autopesu Jupperi 
valmistuu talvella 2021-2022 

S-Market Nöykkiö 
- valmistuu talvella 2021-22 

Prisma Lippulaiva 
- valmistuu keväällä 2022 
 

Yhteyshenkilöt

Jyrki Karjalainen
kiinteistöjohtaja, HOK-Elanto
p. 010 76 60195

Kuvat

Havainnekuva talvella 2021-22 avautuvasta S-market Nöykkiöstä.
Havainnekuva talvella 2021-22 avautuvasta S-market Nöykkiöstä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

HOK-Elanto
HOK-Elanto
Tripla Workery West Firdonkatu 2 T 111
00520 Helsinki

010 76 600http://www.hok-elanto.fi

HOK-Elanto, Stadin oma lafka, on S-ryhmän suurin alueosuuskauppa, jonka omistavat sen yli 630 000 asiakasomistajataloutta. Vuosittainen liikevaihtomme on yli 2 miljardia euroa, ja yritys työllistää noin 6 000 henkilöä.

Toimintaa ohjaavia perusarvoja ovat asiakasomistajan etu, osaava henkilökunta, kyky muuttua, vastuullisuus ja tuloksellisuus.

HOK-Elanto tuottaa etuja ja palveluja pääkaupunkiseudun ja lähialueiden asukkaille. Toimialueemme kattaa Espoon, Helsingin, Hyvinkään, Järvenpään, Keravan, Mäntsälän, Nurmijärven, Tuusulan ja Vantaan. Marketteja, tavarataloja, ravintoloita, liikennemyymälöitä ja muita toimipaikkoja alueellamme on yli 300. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HOK-Elanto

HOK-Elannon vuosi 2020: ennätysbonukset asiakasomistajille, työtyytyväisyys huipussaan18.2.2021 12:00:00 EETTiedote

HOK-Elannon asiakasomistajille maksettiin vuonna 2020 historian suurimmat Bonukset. Bonuksia maksettiin kaikkiaan yli 73 miljoonalla eurolla – yli 8,6 miljoonaa euroa enemmän kuin vuonna 2019. HOK-Elanto jatkoi myös suuria ja pitkäjänteisiä investointejaan palveluverkostonsa kehittämiseksi sekä keskittyi turvaamaan koko henkilöstölleen työpaikat toimialasta riippumatta. Henkilöstön työtyytyväisyys nousi sekin historiallisen korkeaksi – vaikka koronavuosi oli monin tavoin poikkeuksellinen. Koronakriisi kasvatti HOK-Elannossa päivittäis- ja käyttötavarakaupan myyntiä, mutta ravintolat sekä Helsingin kantakaupungissa sijaitsevat liiketoiminnot kärsivät koronatilanteesta.

Päivitys aiempaan tiedotteeseen 28.1.: Kaikki Jumbon Prismassa työskennelleet on alkuvuoden aikana ohjattu koronatestiin - kaksi todettua muuntovirustapausta11.2.2021 14:37:41 EETTiedote

Prisma Jumbon tiloissa työskennelleillä työntekijöillä on nyt todettu yhteensä 32 COVID-19-tartuntaa. Kaikki Jumbon Prismassa 30.12.2020 tai sen jälkeen työskennelleet on alkuvuoden aikana ohjattu koronatesteihin ja kaksi todetuista koronavirustapauksista on varmistunut UK-variantin eli muuntoviruksen aiheuttamaksi. Terveysviranomainen ei katso Jumbon Prisman asiakkaiden altistuneen.

KESÄTYÖTÄ YLI 500 TULEVALLE HOK-ELANTOLAISELLE 10.2.2021 12:13:40 EETTiedote

HOK-Elannossa kesätyöntekijät saavat kattavan kuvan kaupan alan työtehtävistä. Alepassa ja S-marketissa kesätyöntekijät pääsevät lähikaupan tunnelmaan ja työtä tehdään kaikilla kaupan alueilla hyllytyksestä kassaan. Prismassa tehdäänkin sitten jo töitä laajan valikoiman kanssa aina piimästä potkulautaan asti. Kesätöitä tarjoavat myös Omistajapalvelu, ABC-autopesulat ja Kodin Terra Tuusula.

  Suosikkituotteet helposti hyllyyn - HOK-Elannon S-marketit haluavat asiakkaat mukaan valikoiman kehittämiseen 3.2.2021 11:54:34 EETTiedote

S-marketeissa on aina voinut esittää tuotetoiveita myymälässä, ja nyt toiveiden esittäminen on entistäkin helpompaa uuden Sinuntoive.fi-nettisivun kautta. Sinuntoive.fi-palvelu on osa HOK-Elannon jättihanketta, jonka aikana kaikki S-marketit uudistetaan vuoden 2022 alkuun mennessä. Uudistuvat S-marketit haluavat tarjota kunkin myymälän asiakkaiden tarpeisiin entistäkin paremmin osuvia valikoimia.

Prisma Jumbon työntekijöillä todettu COVID-19-koronavirustartuntoja28.1.2021 18:09:59 EETTiedote

Prisma Jumbon työntekijöillä on todettu kuluvan viikon maanantaista alkaen 12 COVID-19-tartuntaa. HOK-Elanto on toiminut tilanteessa sen vakavuuden vaatimalla tavalla, ohjannut työntekijät omaehtoiseen karanteeniin heti kun ensimmäiset sairastumistapaukset tulivat ilmi ja tehnyt tiivistä yhteistyötä Vantaan terveysviranomaisen kanssa. Terveysviranomaisen mukaan Jumbon Prismassa asioineiden asiakkaiden tartuntariski on pieni.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme