HOK-Elanto

HOK-Elanto mukana sähkönsäästötalkoissa: säästöä 165 omakotitalon koko vuoden energiankulutuksen verran

Jaa
Suomen suurin alueosuuskauppa HOK-Elanto sitoutui osana S-ryhmää syksyllä alkaneisiin kansallisiin sähkönsäästötalkoisiin ja energiansäästötoimet ovat tuottaneet tulosta. Loka-joulukuussa 2022 energian kokonaiskulutus laski HOK-Elannon kaupoissa ja ravintoloissa vuoden takaiseen verrattuna yhteensä noin 3307 megawattituntia eli noin 165 omakotitalon vuosikulutuksen verran.

Prosenteissa energiaa säästyi vuoden takaiseen ajanjaksoon verrattuna lähes 7 prosenttia. Laskelmassa on huomioitu HOK-Elannon noin 300 kaupan ja ravintolan kokonaisenergiankulutus loka-joulukuussa 2022.

- Olemme tehostaneet HOK-Elannon energiatehokkuutta suunnitelmallisesti jo pitkään. Loppuvuodesta 2022 yritysten rooli energiansäästötalkoissa korostui entisestään. Loka-joulukuun säästön saimme aikaan erilaisilla lisätoimilla, kuten kauppojen ja ravintoloiden valaistusta ja ilmanvaihtoa säätämällä, kertoo HOK-Elannon kiinteistöjohtaja Jyrki Karjalainen.

Nopeita keinoja sähkön säästämiseksi kulutuspiikkien aikaan

HOK-Elanto on osana S-ryhmää mukana kantaverkkoyhtiö Fingridin Sähköjärjestelmän tuki -menettelyssä, jolla pyritään ehkäisemään sähköpulaa. Sähköpulan uhatessa HOK-Elanto saisi Fingridiltä ennakkovaroituksen ja tällöin toimipaikoissa joustettaisiin lisätoimin, kuten käyttämällä suuritehoisia laitteita rajoitetusti tai porrastaen. Tällaisia suuritehoisia laitteita ovat esimerkiksi kauppojen grillit sekä uunit.

- Meillä HOK-Elannossa on hyvät valmiudet olla tarvittaessa ehkäisemässä mahdollista sähköpulaa. Olemme valmistautuneet huolellisesti yhdessä toimipaikkojemme ja yhteistyökumppaneidemme kanssa, HOK-Elannon vastuullisuuspäällikkö Satu Kattilamäki sanoo.

Systemaattisia toimenpiteitä jo pitkään

HOK-Elannon ympäristötyöhön on jo pitkään kuulunut energiankäytön tehostaminen muun muassa myymäläuudistusten yhteydessä.

- Olemme vuodesta 2017 suunnitelmallisesti investoineet verkostoamme energiatehokkuuden lisäämiseen muun muassa kylmälaitteita, valaistusta ja lämmitysratkaisuja uudistamalla. Yhä useampi myymälämme, kuten Alepa Backas, Alepa Porttipuisto ja Alepa Munkkiniemi, myös lämpenee kylmälaitteista syntyneen hukkalämmön avulla, Kattilamäki sanoo.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

HOK-Elanto
HOK-Elanto
Tripla Workery West Firdonkatu 2 T 111
00520 Helsinki

010 76 600http://www.hok-elanto.fi

HOK-Elanto on S-ryhmän suurin alueosuuskauppa, jonka omistavat sen yli 650 000 asiakasomistajataloutta. Vuosittainen liikevaihtomme on yli 2 miljardia euroa ja meillä työskentelee noin 6 500 hok-elantolaista.

HOK-Elanto tuottaa etuja ja palveluja pääkaupunkiseudun ja lähialueiden asukkaille. Toimialueemme kattaa Espoon, Helsingin, Hyvinkään, Järvenpään, Keravan, Mäntsälän, Nurmijärven, Tuusulan ja Vantaan. Marketteja, tavarataloja, ravintoloita, liikenneasemia ja muita toimipaikkoja alueellamme on yli 360. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HOK-Elanto

HOK-Elanto avaa yli 500 neliöisen Alepan Helsingin Fallkullaan torstaina 16.3.13.3.2023 08:00:00 EET | Tiedote

Alepa Fallkulla avataan 16. maaliskuuta klo 10 osoitteessa Jäkälätie 12. Laajalla tuotevalikoimalla ja kattavilla palveluilla varusteltu myymälä on osa Fallkullan kiilana tunnettua uutta asuinaluetta, joka sijaitsee lähellä Tapanilan asemaa hyvien julkisten yhteyksien äärellä. Energiatehokkaan myymälän pihalta löytyy sähköautoilijoille neljä ABC-latauksen AC-sähkölatauspistettä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme