Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Honkasuon länsiosan asuinalueen rakentaminen käynnistyy puunkaadolla

Jaa

Honkasuon uusi asuinalue Luoteis-Helsingissä laajenee, kun sen länsiosan rakentaminen käynnistyy helmikuussa 2022.

Alue on metsäistä, ja rakentaminen edellyttää puunkaatoa noin kolmen hehtaarin laajuiselta alueelta. Alueella on myös liito-oravia, minkä vuoksi ELY-keskus on myöntänyt kaupungille poikkeusluvan puiden kaatoon. Puiden kaato ei vaikuta muihin liito-oravien ydinalueisiin tai niiden välisiin tärkeisiin kulkuyhteyksiin lähiseudulla.

Puut kaadetaan talvella ennen lintujen ja liito-oravan lisääntymisaikaa.

Rakenteilla puutalojen kaupunkikylä

Honkasuo on Helsingin suurin uusi puurakentamisalue, tiivis ja värikäs kaupunkikylä. Puurakentamisella pyritään pienentämään hiilidioksidipäästöjä, ja rakennushankkeiden sekä asumisen ekologiseen kestävyyteen kiinnitetään huomiota monin tavoin koko rakennusten elinkaaren ajan. Asuinrakentamisessa tulee noudattaa matalaenergiarakentamisen periaatteita.

Honkasuolle tulee asuntoja noin kahdelle tuhannelle asukkaalle 2020-luvun aikana. Lue lisää Honkasuosta: https://www.uuttahelsinkia.fi/fi/honkasuo

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Anna Nyyssönen
projektinjohtaja
Helsingin kaupunki
Kaupunkiympäristön toimiala
puh. 040 596 9318
anna.nyyssonen@hel.fi

Ympäristöasiat:
Raimo Pakarinen
ympäristötarkastaja
Helsingin kaupunki
Kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 31534
raimo.pakarinen@hel.fi

Kuvat

Puunkaatoalue
Puunkaatoalue
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Oulunkylän keskustaan suunnitellaan lisää asuntoja, liiketiloja ja palveluita16.5.2022 10:19:56 EEST | Tiedote

Oulunkylän keskustaan suunnitellaan 1 300 uudelle asukkaalle asuntoja, nykyistä enemmän liiketilaa sekä uusi perhe- ja hyvinvointikeskus. Kirjastolle, nuorisotilalle ja työväenopistolle suunnitellaan uudet tilat. Kortteleista valmistellaan parhaillaan kehittämisvarausta. Suunnitelmista voi keskustella verkkotilaisuudessa 24. toukokuuta ja lisäksi suunnittelijoiden kanssa voi tulla juttelemaan kävelyn merkeissä 31. toukokuuta.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 12.5.202212.5.2022 18:11:57 EEST | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 12.5.2022 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 2.6.2022. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme