Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

HOP-kulttuurikerhot tekevät lasten harrastamisesta helppoa

Jaa

Lasten ja nuorten HOP-kulttuurikerhot ovat aloittaneet toimintansa tänä syksynä Espoossa. Maksuttomien kerhojen aiheet on poimittu suoraan espoolaisten lasten ja nuorten harrastustoiveista.

Perheen taloudellinen tilanne, pitkät etäisyydet ja hankalasti yhteen sovitettavat aikataulut voivat rajoittaa lapsen harrastusmahdollisuuksia. HOP-kulttuurikerho on matalan kynnyksen harrastus: kerho kokoontuu iltapäivisin lapsen omalla koululla tai sen läheisyydessä, jolloin siirtyminen koulusta harrastukseen on helppoa. HOP-kulttuurikerhoa on kerran viikossa, ja osallistuminen on maksutonta. Ohjaajat ovat taiteen ja kulttuurin ammattilaisia.

Kerhojen taiteenlajit on valikoitu suoraan espoolaisten lasten ja nuorten esittämistä harrastustoiveista, joita Opetus- ja kulttuuriministeriö keräsi valtakunnallisella koululaiskyselyllä. Suosituimpia kulttuuriharrastuksia kyselyssä olivat street dance, parkour, valokuvaus, elokuvan ja animaation tekeminen sekä kuvataide.

Espoonlahden ja Olarin alueiden kouluissa on aloittanut syksyn mittaan yhdeksän HOP-kulttuurikerhoa sekä kolme kerhoa Järvenperässä Pikku-Aurorassa ja yksi Espoon keskuksessa Kannusalissa. HOP-kulttuurikerhoon voi liittyä myös kesken kauden, jos kerhossa on tilaa.

HOP-toimintaa suunnittelee, koordinoi ja kehittää Espoon kulttuurin tulosyksikkö, joka on nostanut lasten ja nuorten harrastamisen tukemisen tärkeäksi kehittämiskohteekseen. Kerhot toteutetaan yhteistyössä Espoon kuvataidekoulun, Musiikki- ja tanssikoulu Estradan, Sanaleikkikoulun, Suomen Sarjakuvakeskuksen, Tanssikoulu DCA;n ja Valopajan kanssa.

- Tänä syksynä alkaneet kerhot jatkuvat kevätkaudella. Ensi syksynä toiminta laajenee ja kerhoja tulee uusille alueille. Kehittämistyötä tehdään myös yhdessä lasten ja nuorten kanssa, kertoo palvelukoordinaattori Kaisa Koskela Espoon kulttuurin tulosyksiköstä.

Espoon HOP-kulttuurikerhohanke on osa hallitusohjelman kärkihanketta, jonka tavoitteena on tuoda kulttuuri osaksi lasten ja nuorten arkea sekä vahvistaa luovuutta. Valtio tukee harrastusmahdollisuuksia koulupäivän yhteydessä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kaisa Koskela
palvelukoordinaattori
kaisa.k.koskela@espoo.fi
puh. 0468773206

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

www.kulttuuriespoo.fi | www.espoo.fi/kulttuuri

#kulttuuriespoo @kulttuuriespoo

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunkipyörät tulivat Espooseen jäädäkseen - laaja järjestelmä käyttöön ensi keväänä18.10.2017 22:39Tiedote

Espoon kaupunki jatkaa oman kaupunkipyöräjärjestelmänsä hankinnan valmistelua. Tekninen lautakunta päätti asiasta 18.10.2017. Espooseen hankittava kaupunkipyöräjärjestelmä kattaa keväästä 2018 lähtien 700 pyörää ja 70 pyöräasemaa. Kaupunkipyörien soveltuvuutta Espooseen on toukokuusta lähtien kokeiltu Matinkylän ja Olarin alueilla 100 pyörän ja 10 pyöräaseman voimin. Tekninen lautakunta kehotti tutkimaan mahdollisuutta laajentaa kaupunkipyöräjärjestelmää mahdollisimman nopeasti myös Leppävaaran alueelle.

Tapiola Sinfoniettan Beatles-konsertti käynnistää Nenäpäivä-kampanjan 26.10.18.10.2017 14:45Tiedote

HELP! Nenäpäivä goes Beatles -konsertti Espoon kulttuurikeskuksessa 26.10. käynnistää Nenäpäivä-kampanjan, joka toteutetaan tänä vuonna 26.10.–19.11. Konsertissa kuullaan Beatlesin parhaita biisejä upeina orkesterisovituksina. Kitaristi Marzi Nymanin johtaman Tapiola Sinfoniettan kanssa lavalla nähdään joukko maamme valovoimaisimpia artisteja, mm. Ellinoora, Janna, Pepe Willberg ja Von Hertzen Brothers.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme