Espoon kaupunki - Esbo stad

Höstens nya ettor får en bokpresent av Helmet-biblioteken

Dela

Boken heter Lätt att läsa fakta: Jordens underjordiska platser av Jens Hansegård och Anders Nyberg.


Hösten 2020 får varje ny svenskspråkig etta i Helsingfors, Esbo, Grankulla och Vanda ännu en gång en bok i present. Boken heter Lätt att läsa fakta: Jordens underjordiska platser av Jens Hansegård och Anders Nyberg. Den är en gåva till barnen från Helmet-biblioteken och Bonnier Carlsen. Med presenten vill man inspirera barnen till att börja läsa och använda sitt närbibliotek.

Ettorna får en inbjudan från biblioteket i början av hösten. I samma veva som boken hämtas kan man passa på att skaffa barnet ett eget bibliotekskort.

Kampanjen med en bokpresent på hösten har genom åren varit mycket populär bland de nya ettorna och deras familjer. Ettorna i de finska skolorna får boken Kuutarhuri av Tuukka Sandström och Varpu Eronen. Boken är utgiven på förlaget Avain

Om Jordens underjordiska platser:

Välkommen till underjorden! Människan har alltid fascinerats av världen under våra fötter. Vi har grävt oss ner i djupet för att hitta gnistrande skatter, för att begrava våra döda, men också för att söka skydd. Det underjordiska är en mystisk värld fylld av smugglartunnlar, flyktvägar, glömda gruvor, och magiska grottor. I den här boken kommer vi att utforska många djupa hemligheter och besöka märkliga ställen som det kanske aldrig var meningen att någon levande någonsin skulle få se. Så gör dig redo för en djupgående expedition och var beredd på överraskningar! Jens Hansegård har skrivit denna lättlästa och rafflande faktabok och Anders Nyberg bidrar med sina detaljrika, roliga och spännande bilder. För alla vetgiriga som älskar faktaböcker! Rekommenderad ålder 6-9 år.

Nyckelord

Kontakter

Cecilia Eriksson
Helsingfors stadsbibliotek
+358 50 402 5805
cecilia.eriksson@hel.fi

Bilder

Om

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Marjut Saloniemi

Viestintäasiantuntija

Espoon kaupunginkirjasto

PL 3611

02070 ESPOON KAUPUNKI

puh. 050 3036937

marjut.saloniemi@espoo.fi

www.helmet.fi

www.kulttuuriespoo.fi

www.espoo.fi/kirjastoFölj Espoon kaupunki - Esbo stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon valtuusto hyväksyi kriittisen sote-lausunnon15.9.2020 08:19:37 EESTTiedote

Valtuusto päätti 14.9. lausunnosta, jonka mukaan esitetyn sote-uudistuksen taloudelliset vaikutukset Espoon kaupungille ovat kestämättömiä. Esitys leikkaa suoraan ja perusteettomasti kaupungin rahoitusta ja muuttaa rahoituksen rakennetta vahingollisesti. Tulojen puolitus, velkojen jääminen kaupungille, omaisuuden vastikkeeton siirto ja verorahoituksen korvautuminen valtionosuuksilla heikentävät kaupungin investointikykyä. Investointitarve ei sen sijaan juurikaan vähene.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum