HSL Helsingin seudun liikenne

HSL kilpailutti lähibussilinjoja, voittajat Nurmijärven Linja Oy ja Taksikuljetus Oy

Jaa

Kilpailussa oli tarjolla lähibussilinjoja eri puolilta pääkaupunkiseutua. Kiinnostus linjoihin oli huomattavan suurta, sillä tarjouksen jätti peräti yksitoista liikennöitsijää.

HSL:n lähibussilinjojen kilpailutuksen ovat voittaneet Nurmijärven Linja ja Taksikuljetus. Nurmijärven Linja liikennöi vuoden 2022 alusta lähtien seitsemää Länsi-Helsingin lähibussilinjaa. Taksikuljetus puolestaan liikennöi ensi vuoden alusta alkaen yhteensä viittätoista Koillis- ja Pohjois-Helsingin sekä Itä-Helsingin lähibussilinjaa.

Kiinnostus lähibussilinjoihin oli suurempaa kuin HSL oli odottanut, sillä tarjouksia tuli peräti yhdeltätoista liikennöitsijältä. ”Näyttää siltä, että lähibussilinjat ovat sopivia tarjouksen tekemisen kohteita pienille ja keskisuurille liikennöitsijöille”, osastonjohtaja Tero Anttila HSL:stä kommentoi. ”Tarjouskilpailut ratkaistiin melko pienillä marginaaleille, mikä kertoo kilpailun toimivan.”

Lähibussilinjoille tulee kilpailutuksen tuloksena kaiken kaikkiaan 18 uutta bussia. Koska linjat on suunniteltu etenkin ikäihmisten ja liikuntarajoitteisten tarpeisiin, kaikki niillä kulkevat autot ovat matalalattiaisia pikkubusseja.

HSL:n hallitus vertaili tarjouksia kilpailuttamisperiaatteidensa mukaisesti arvioiden niiden kokonaistaloudellista edullisuutta. ”Mukana olleen liikenteen kustannukset laskevat jonkin verran nykyliikenteestä”, Anttila sanoo.

Kilpailussa mukana olleen liikenteen osuus on noin 1,5 prosenttia HSL:n tilaaman bussiliikenteen automäärästä ja 0,8 prosenttia linjakilometreistä.

HSL:n järjestämässä liikenteessä ajetaan vuodessa kaiken kaikkiaan noin 91 miljoonaa linjakilometriä ja liikenteeseen tarvitaan arkisin noin 1 200 autoa.


Kohde 265, liikennöitsijä 1.1.2022 alkaen Nurmijärven Linja Oy

Linjat

31 Pohjois-Haaga – Munkkivuori
32 Pohjois-Haaga – Munkkivuori
33 Munkkivuori - Ritolehto
34 Munkkivuori – Kaskisaari
35 Niemenmäki – Munkkivuori – Rakuunantie
36 Konala – Kannelmäki – Maununneva – Pirkkola
201 Leppävaara – Mäkkylä – Pitäjänmäki - Pajamäki

Kohde 267, liikennöitsijä 1.1.2022 alkaen Taksikuljetus Oy

Linjat

94B Kivikonlaita – Kontula(M)
603 Malmi – Oulunkylä – Koskela – Maunula – Paloheinä
701 Viikki – Pihlajamäki – Malmi – Suutarila – Siltamäki
702 Jakomäki – Puistola – Malmi – Tapaninvainio – Savela
704 Malmi – Sepänmäki
801 Itäkeskus – Varjakanvalkama
802 Itäkeskus – Herttoniemi – Jollas
805 Itäkeskus – Mellunkylä – Myllypuro
812 Mellunmäki – Kontula – Myllypuro
813 Vuosaari(M) – Merikorttikuja
814 Vuosaari(M) – Pohjoinen ostoskeskus
815 Vuosaari(M) – Isonvillasaarentie
816 Vuosaari(M) – Kallahdenniemi
817 Vuosaari(M) – Ramsinranta
818 Vuosaari(M) – Vuosaaren satama – Mellunmäki(M) 
What do you want to do ?
New mail

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Osastonjohtaja Tero Anttila, HSL, puh. 050 555 2932
Ryhmäpäällikkö Mika Häyrynen, HSL puh. 09 4766 4295

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

 
What do you want to do ?
New mailCopy

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n hallituksen päätöksiä 2.3.20212.3.2021 14:58:54 EETTiedote

Sisäisen tarkastuksen kertomus 2020 ja suunnitelma 2021 Hallitus päätti merkitä tiedoksi sisäisen tarkastuksen yhteenvetoraportin vuodelta 2020 ja sisäisen tarkastuksen tarkastussuunnitelman vuodelle 2021. Sisäinen tarkastus tehdään vuosittain, ja sen tarkoituksena on varmistaa muun muassa, että HSL:n toiminta on lakien, sääntöjen, ohjeiden ja päätösten mukaista. Linkki pöytäkirjaan Lippu- ja informaatiojärjestelmän arkkitehtuurityön puitejärjestelyyn perustuva hankinta Hallitus päätti valita lippu- ja informaatiojärjestelmän arkkitehtuurityön toimittajaksi KPMG Oy Ab:n. Palvelun arvioidut kokonaiskustannukset sopimuskauden (17.3.2021–30.11.2023) ajalta ovat noin 689 000 euroa. Linkki pöytäkirjaan Bussiliikenteen tarjouskilpailun 53/2021 järjestäminen Hallitus päätti järjestää tarjouskilpailun bussilinjoista, joiden nykyiset liikennöintisopimukset päättyvät elokuussa 2022 ja elokuussa 2023. Kilpailukohteisiin sisältyy muun muassa Herttoniemen metroaseman liityntälinjoja, Helsingin poik

HSL:n hallituksen päätöksiä 9.2.20219.2.2021 14:35:46 EETTiedote

Bussiliikenteen tarjouskilpailun 52b/2020 ratkaisu Hallitus päätti valita pääosin Luoteis-Helsingissä kulkevien seitsemän lähibussilinjan liikennöitsijäksi Nurmijärven Linja Oy:n ja Itä- ja Koillis-Helsingin lähibussilinjojen liikennöitsijäksi Taksikuljetus Oy:n. Asiasta tiedotetaan erillisellä tiedotteella. Linkki pöytäkirjaan Tuusulanväylän linjastosuunnitelman hyväksyminen Hallitus päätti hyväksyä Tuusulanväylää pitkin kulkevien bussilinjojen suunnitelman ohjeellisesti noudatettavaksi. Uudet bussilinjat on tarkoitus ottaa pääosin käyttöön syysliikenteen alkaessa 2022. Asiasta tiedotetaan erillisellä tiedotteella. Linkki pöytäkirjaan Lausunnon antaminen valtakunnallisesta liikennejärjestelmäsuunnitelmasta (Liikenne 12) Hallitus antoi lausunnon liikenne- ja viestintäministeriölle valtakunnallisesta liikennejärjestelmäsuunnitelmasta vuosille 2021–2032. Asiasta tiedotetaan erillisellä tiedotteella. Linkki pöytäkirjaan Lausunnon antaminen Fossiilittoman liikenteen tiekartasta Hallitus an

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme