HSL Helsingin seudun liikenne

HSL kilpailutti Tuusulan bussiliikennettä, voittajat Pohjolan Liikenne ja Reissu Ruoti

Jaa

HSL järjesti kesällä ensimmäisen tarjouskilpailunsa Tuusulan bussilinjojen liikennöinnistä. Kilpailutettuja reittejä ryhtyvät ajamaan Oy Pohjolan Liikenne Ab ja Bus Travel Oy Reissu Ruoti.

HSL:n Tuusulan suunnan bussilinjojen kilpailutuksessa oli mukana 12 reittiä. Pohjolan Liikenne hoitaa vuoden 2018 alusta lähtien linjoja 962 ja 962K, ja kesäkuusta 2018 alkaen linjoja 632, 635, 963 ja 963K

Reissu Ruoti liikennöi vuoden 2018 alusta lähtien linjaa 65 ja sen eri muunnoksia A, B, K ja T -tunnuksineen. Yhtiö on uusi toimija HSL:n tilaamassa bussiliikenteessä.

HSL järjesti tarjouskilpailun, koska Tuusulasta tulee vuoden 2018 alussa kuntayhtymän jäsen. Tuusulan joukkoliikenteen järjestäminen ja suunnittelu siirtyvät HSL:n vastuulle. Tuusulan bussiliikenteen järjestää nykyään Uudenmaan ELY-keskus.

Kilpailu koski seitsemän bussin liikennettä. HSL:n kilpailuttamisehdot edellyttivät esimerkiksi sitä, että bussit ovat ilmastoituja, ja että niissä on kameravalvonta ja turvaohjaamo. Bussit on myös varustettu automaattisella palonsammutusjärjestelmällä ja ajotavan seurannalla.

Autot, joilla Reissu Ruoti ryhtyy liikennöimään voittamiaan linjoja, ovat pienkalustobusseja ja niissä on 16 istumapaikkaa. Bussit ovat uusia MiniB-tyyppin pikkubusseja. Pohjolan Liikenne alkaa kuljettaa matkustajia vuoden 2011 mallisilla kaksiakselisilla busseilla, joissa on 40 istumapaikkaa.

HSL:n ensimmäiseen Tuusulan bussilinjojen kilpailutukseen osallistui kahdeksan liikennöitsijää. Tarjouksia vertailtin HSL:n hallituksen hyväksymien kilpailuttamisperiaatteiden mukaisesti. Valintakriteerinä liikennöitsijöiden välillä oli kokonaistaloudellinen edullisuus.

Yhteyshenkilöt

Osastonjohtaja Tero Anttila, HSL, puh, 050 555 2932

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 360 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain noin 360 miljoonaa matkaa, mikä on 63 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n hallituksen päätöksiä 13.2.201813.2.2018 15:28Tiedote

Kokouksen esityslistan voi lukea täältä: http://hsl01.hosting.documenta.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting&id=2018503 Helsingin seudun maankäytön, asumisen ja liikenteen suunnitelma MAL 2019, lähtökohdat ja tavoitteet jatkosuunnittelulle Hallitus hyväksyi lähtökohdat ja tavoitteet MAL 2019 -suunnitelman valmistelua ohjaamaan. MAL 2019 -työtä toteutetaan edellisellä suunnittelukierroksella määritetyn vision pohjalta. MAL 2019 -suunnitelman lähtökohtana on, että vuonna 2050 Helsingin seudulla on 2,0 miljoonaa asukasta ja 1,05 miljoonaa työpaikkaa. Tavoitteena on myös luoda seudusta vähäpäästöinen, houkutteleva, elinvoimainen ja hyvinvoiva. MAL 2019 -suunnittelua velvoittava tavoitetaso on, että liikenteen kasvihuonekaasujen päästövähennys on vähintään 50 prosenttia vuoden 2005 tasosta vuoteen 2030 mennessä. Asiasta tiedotetaan erillisellä tiedotteella. Linkki esityslistaan: http://hsl01.hosting.documenta.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2018503-2 HSL:n tuloskortin hyväksyminen vuode

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme