HSL Helsingin seudun liikenne

HSL lisää lipunmyyntiautomaatteja asemille kesän aikana

Jaa

Lähijunaliikenteen matkustajilla on lukuisia mahdollisuuksia lipun ostamiseen, vaikka lähijunissa ei myydä lippuja enää 19.6. alkaen. HSL:n uusien lipunmyyntiautomaattien asennukset ovat meneillään, ja automaattiverkosto laajenee lähiviikkojen aikana niillekin asemille, joilla lipunmyyntiautomaatteja ei ole nyt. Tällä hetkellä automaatteja on parilla kymmenellä asemalla. HSL:n lippuja voi ostaa myös VR:n automaateista, joita on Helsingissä, Pasilassa, Tikkurilassa, Lentoasemalla, Keravalla ja Leppävaarassa.

HSL:n uusista automaateista voi ostaa maksukorteilla aikuisten ja lasten kertalippuja sekä vuorokausilippuja. Vanhemmista automaateista lippuja voi ostaa myös käteisellä. Automaatista ostettava lippu astuu heti voimaan ja se on voimassa 80-100 minuuttia matkustusalueesta riippuen.

Satunnaisia matkustajia palvelevat R-kioskit ja monet muut kauppaliikkeet, esim. Citymarketit, Stockmann, Prismat ja HSL:n, VR:n ja kuntien palvelupisteet. Päärautatieasemalla ja Kampissa lippuja myyvät 24 tuntia avoinna olevat R-kioskit, ja muillakin myyntipisteillä on laajat aukioloajat. Ne myyvät 19.6. lähtien aikuisten ja lasten kertalippuja, joita voi ostaa ennakkoon. Uusi kertalippu on käytettävissä vuoden ajan ostohetkestä. Lippu näytetään liikennevälineen ovilla olevalle lukijalaitteelle.

Katso liitteestä tarkemmat tiedot myyntipisteistä asemittain

HSL:n maksuton mobiililippusovellus on kätevä vaihtoehto lipunostamiseen. Mobiililippu maksetaan joko puhelinlaskulla tai luottokortilla.

Juhannusviikolla 19.-22.6. HSL:n lipunmyyjät täydentävät myyntiverkostoa myymällä lippuja asemalaitureilla vilkkaimpaan matkustusaikaan klo 7-18 ja opastavat mobiililipun ostamisessa.

Valtaosa junalipuista ostetaan jo nyt muualta kuin junista. Mobiilin käyttö on vahvassa kasvussa. Junista myytävien lippujen osuus on koko ajan vähentynyt. HSL-alueen junista myytävien lippujen osuus (1,6%) on laskenut tasaisesti.

Yhteyshenkilöt

Osastonjohtaja Mari Flink, puh. 0407150440, asiakasvastaava Leena Rautanen-Saari, puh. 050 389 8970 ja (automaatit) ryhmäpäällikkö Risto Vaattovaara, puh. 040 5583068

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 360 työntekijää ja liikevaihto noin 600 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain noin 360 miljoonaa matkaa, mikä on 63 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Joukkoliikenteen kulkutapaosuus on noussut pääkaupunkiseudulla hieman - liikkumistavat muuttuvat liian hitaasti8.3.2018 12:10Tiedote

Pääkaupunkiseudulla viidennes matkoista tehdään joukkoliikenteellä. Joukkoliikenteen kulkutapaosuus on kasvanut pääkaupunkiseudulla prosenttiyksiköllä kuudessa vuodessa, kertoo tänään julkistettu valtakunnallinen henkilöliikennetutkimus. Jotta liikenteen päästöjä saadaan leikattua riittävästi, kestävien kulkutapojen käyttöä pitää vauhdittaa tehokkailla keinoilla.

HSL:n hallituksen päätöksiä 6.3.20186.3.2018 12:33Tiedote

Kokouksen esityslistan voi lukea täältä: http://hsl01.hosting.documenta.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting&id=2018504 Pohjois-Espoon ja Leppävaaran linjastouudistus Asia jätettiin pöydälle ja sen käsittelyä jatketaan seuraavassa hallituksen kokouksessa 27.3.2018. Pöydälle panon aikana selvitetään kokouksessa esille nousseita asioita. Linkki esitykseen: http://hsl01.hosting.documenta.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2018504-2 Joukkoliikenteen pienkohteiden rakentaminen vuonna 2019 HSL kehittää yhteistyössä jäsenkuntiensa kanssa joukkoliikenteen infrastruktuuria. Hallitus päätti esittää, että HSL:n jäsenkunnat varaavat määrärahat vuodelle 2019 ehdotetuille toimenpiteille, joilla turvataan joukkoliikenteen toimintaedellytyksiä. Linkki esitykseen: http://hsl01.hosting.documenta.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2018504-3 Helsingin staattisen pysäkki-informaation asennussopimus HSL vastaa alueellaan pysäkkijulisteiden, pysäkkiliuskojen ja muun pysäkki-informaation asennuttamisest

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme