HSL Helsingin seudun liikenne

HSL suunnittelee parannuksia Etelä-Espoon bussiliikenteeseen

Jaa

HSL ehdottaa Espoon kaupungin konsernijaostolle uusia linjoja ja parannuksia olemassa oleviin yhteyksiin Etelä-Espoossa. Ehdotukset ovat vastaus Espoon konsernijaostolle, joka julkaisi 22.1. listan joukkoliikenteen parannuskohteista.

Metron laajeneminen Espoon Matinkylään muutti ratkaisevasti Etelä-Espoon ja Lauttasaaren liikennejärjestelmää, ja samalla bussilinjasto oli tarpeen suunnitella molemmilla alueilla uudestaan. Suuren muutoksen seurauksena asiakaspalautteita, ajoaikadataa, matkustajamääriä ja esiin nousseita puutteita seurataan erityisen tarkasti.

On ymmärrettävää, että suuri muutos aiheuttaa hämmennystä ja myös harmitusta – etenkin, jos matka-aika on pidentynyt aiemmasta. HSL kuitenkin pyrkii tekemään kaikista matkoista mahdollisimman sujuvia ja suhtautuu saamaansa palautteeseen vakavasti.

HSL on tällä viikolla ehdottanut Espoolle yhteensä kuutta toimenpidettä, joiden enimmäiskustannus on HSL:n arvion mukaan yhteensä enimmillään noin kolme miljoonaa euroa vuodessa. Toimenpiteisiin sisältyy myös kokonaan uusia bussilinjoja.

HSL:llä on käynnissä ja valmistelussa myös lukuisia muita pienempiä toimenpiteitä, kuten korjauksia linjojen aikatauluihin. Nämä tulevat voimaan helmi- ja maaliskuun aikana. Myös metroliikenteeseen sujumista on seurattu, ja helmikuulle on valmisteilla kokeilu, jossa kaikki junat ajetaan aamuruuhkan aikana Matinkylään.

”Arvioimme, että jo päätetyillä aikataulumuutoksilla ja nyt käsittelyssä olevilla kuudella isommalla parantamistoimella tilannetta saadaan olennaisesti parannettua”, kertoo HSL:n joukkoliikenneosaston johtaja Tero Anttila.

”Tällä hetkellä itse metro ja Matinkylän liityntäterminaali toimivat hyvin”, Anttila sanoo.

HSL:n toimenpide-ehdotuksia Etelä-Espoon bussiliikenteen parantamiseksi:

  • Uusi linja Haukilahti–Westend–Lauttasaari, liikennöisi arkisin
  • Uusi linja Kivenlahti–Kehä II–Leppävaara, liikennöisi ruuhka-aikaan
  • Uusi linja Latokaski–Tapiola–Meilahti tai linjan 125B jatkaminen Latokaskeen, liikennöisi ruuhka-aikaan
  • Linjan 158 vuorojen jakaminen kahtia reitin päässä Espoossa
  • Linjalle 543 mahdollinen lisäauto koululaisyhteyksiä varten
  • Mahdollisia moottoritievuoroja Saunalahteen linjalle 164 ruuhka-aikaan

Yhteyshenkilöt

Tero Anttila, joukkoliikenneosaston johtaja, p. 050 555 2932

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 380 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain noin 360 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Joukkoliikenteeseen kannattaa varata viikonloppuna riittävästi aikaa, sillä metron Helsingin osuutta korvataan busseilla 11.-13.1.9.1.2019 09:37Tiedote

HSL järjestää ensi viikonloppuna korvaavaa bussi- ja raitioliikennettä metron tilalle, sillä metrojunat eivät kulje perjantai-iltana 11.1. Itäkeskuksesta Mellunmäkeen ja Vuosaareen. Lauantaina ja sunnuntaina 12.-13.1. metro ei liikennöi Lauttasaaresta itään. HSL kehottaa varaamaan matkustamiseen riittävästi aikaa ja kärsivällisyyttä, sillä korvaavat bussit saattavat tulla ruuhkatunteina täyteen. Autoilua Helsingin ydinkeskustassa kannattaa välttää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme