HSL Helsingin seudun liikenne

HSL tarjoaa Auton vapaapäivänä alennuslippuja ja tietoa jakamistalouden liikkumispalveluista

Jaa

Liikkujan viikko käynnistyy lauantaina 16.9. Teemana on tänä vuonna vähäpäästöinen, yhteiskäyttöinen ja älykäs liikenne. Viikon lopuksi vietetään Auton vapaapäivää, jolloin HSL tarjoaa matkalippuja alennetuin hinnoin.

Mikä olisi järkevä tapa kulkea töihin ja menisikö illalla kuntosalille henkilöautolla vai bussilla? Lauantaina 16.9. alkaa Liikkujan viikko, joka kannustaa ihmisiä miettimään, miten matkat kannattaa tehdä ja miten arkipäivän valinnat vaikuttavat ympäristöön ja yhteiskuntaan. Kansainvälisen Liikkujan viikon aikana kaupungit ja kunnat ympäri Eurooppaa järjestävät tapahtumia ja tempauksia fiksumman liikkumisen puolesta.

Viikko huipentuu perjantaina 22.9. perinteiseen Auton vapaapäivään. Silloin jätetään auto kotiin, jalkaudutaan joukkoliikenteeseen, kokeillaan kimppakyytiä tai polkaistaan pyörällä liikkeelle.

Matkalippuja alennushintaan

HSL tarjoaa Auton vapaapäivänä matkakortin arvoliput sekä mobiilisovelluksella ostetut kertaliput alennushinnoin. Aikuisten mobiili- ja arvolippujen hinta on yhden euron yhdellä vyöhykkeellä, 2 euroa kahden vyöhykkeen matkoilla ja 3 euroa kolmen vyöhykkeen matkoilla. Lasten ja alennusryhmien arvolippujen hinnat ovat vastaavasti 0,50 euroa, 1,00 euroa ja 1,50 euroa.

HSL on Auton vapaapäivänä myös mukana tukemassa aamupalaa pyöräilijöille -tapahtumia, jotka järjestävät Helsingin Polkupyöräilijät Baanalla Porkkalankadun sillan alla sekä Ilmastoinfo uimahallien parkkipaikoilla Mäkelänrinteessä, Myyrmäessä ja Leppävaarassa.

Auton vapaapäivänä tutustutaan jakamistalouden palveluihin 

Viikon tapahtumien teemana on vähäpäästöinen, yhteiskäyttöinen ja älykäs liikenne. HSL, Sitra ja Motiva järjestävät Narinkkatorilla Auton vapaapäivänä klo 11–17.30. Tervetuloa yhteiselle etumatkalle -tapahtuman, jossa pääsee tutustumaan erilaisiin jakamistalouden palveluihin.

Esillä ovat muun muassa henkilöauton jakaminen usean henkilön kesken, tulevaisuuden joukkoliikenne, kaupunkipyörät sekä uudenlaiset sovellukset, jotka mahdollistavat jo nyt joustavan joukkoliikenteen, autoilun ja muiden liikkumismuotojen ketjun. Tilaisuuden juontaa televisiosta tuttu Sampo Marjomaa.

HSL haluaa ohjata ihmisiä liikkumaan kestävästi. Helsingin seutu kasvaa kovaa vauhtia ja HSL:n tavoitteena on ohjata liikenteen kasvu joukkoliikenteeseen, pyöräilyyn ja kävelyyn.

Yhteyshenkilöt

Asiakasvastaava Mirva Ilmoniemi, HSL, puh. 041 436 2978

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 360 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain noin 360 miljoonaa matkaa, mikä on 63 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Huomattavia poikkeuksia I, P, K ja N-junille 25.6. alkaen: Osa junista ei liikennöi Helsingin ja Pasilan välillä päiväsaikaan24.6.2018 13:30Tiedote

Helsingin ratapihan ensimmäisen vaiheen parannustyöt vaikuttavat HSL:n lähijunaliikenteeseen 25.6. – 16.7. Työt aiheuttavat poikkeuksia K, N, I ja P-junille. Osa junista ei kulje päiväsaikaan Helsingin ja Pasilan välillä. Lisäksi Pasilan lähtöraiteilla on poikkeuksia, joten laituri kannattaa tarkistaa aina junaa valitessa. Yöliikenne, muut lähijunat ja kaukoliikenteen junat kulkevat normaalisti.

Pysäkkikuulutuksia testataan neljässä raitiovaunussa keskiviikkona – järjestelmän laajentaminen tavoitteena vielä kesän aikana12.6.2018 12:37Tiedote

HSL testaa raitiovaunujen pysäkkikuulutuksia ensimmäistä kertaa matkustajakäytössä keskiviikosta 13. kesäkuuta alkaen. Kuulutukset ovat käytössä kahdessa nivelvaunussa (vaunujen kylkinumerot 72 ja 99) ja kahdessa uudessa Artic-vaunussa (424 ja 434). Keskiviikkona kuulutuksia on mahdollista kuulla muun muassa linjoilla 2, 3 ja 7.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme