HSL Helsingin seudun liikenne

HSL vauhdittaa bussiliikenteen päästöleikkauksia 1,7 miljoonalla eurolla

Jaa

HSL:n ympäristöbonuksen avulla leikataan HSL:n tilaaman bussiliikenteen hiilidioksidipäästöjä ja vähennetään typenoksideita ja pienhiukkasia Helsingin seudulla.

HSL jakaa tänä vuonna 1,7 miljoonaa euroa ympäristöbonuksia liikennöitsijöilleen, jotka leikkaavat pienhiukkas- ja hiilidioksidipäästöjä. Bonukset maksetaan päästöjä alentavista biodieselin, bioetanolin ja biokaasun käytöstä sekä pakokaasujen jälkikäsittelystä.

HSL on järjestänyt ympäristöbonuksista tarjouskilpailun vuodesta 2012 lähtien. Tällä kilpailukierroksella ympäristöbonuskilpailuun osallistui neljä liikennöitsijää, jotka jättivät yhteensä 65 tarjousta. Tarjoukset hyväksyttiin kustannustehokkuuden mukaisessa paremmuusjärjestyksessä.

Biodieselin, bioetanolin, biokaasun sekä pakokaasujen jälkikäsittelylaitteistojen avulla pystytään vähentämään vuodessa HSL:n bussiliikenteen hiilidioksidipäästöjä 18,6 tonnia, typenoksideja 20,2 tonnia, sekä pienhiukkasia 530 kiloa.

HSL:n tavoitteena on leikata joukkoliikenteessä ilmanlaatuun vaikuttavia typenoksidipäästöjä ja pienhiukkaspäästöjä sekä hiilidioksidipäästöjä yli 90 prosenttia vuoteen 2025 mennessä vuoden 2010 tasosta.

”Tavoitteenamme on parantaa Helsingin seudun ilmanlaatua ja leikata kasvihuonekaasupäästöjä mahdollisimman nopeasti. Ympäristöbonuksilla hyvitämme liikennöitsijöille päästöjen vähentämisestä aiheutuvia kuluja”, HSL:n joukkoliikenneosaston johtaja Tero Anttila sanoo.

Yhteyshenkilöt

Tero Anttila, joukkoliikenneosaston johtaja, HSL, puhelin: 050 555 2932
Mika Häyrynen, ryhmäpäällikkö, HSL, puhelin: 040 505 5294

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme