HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:llä toiseksi uskollisimmat asiakkaat Asiakkuusindeksi 2019 -tutkimuksessa

Jaa

HSL on sijoittunut toiseksi parhaaksi yritykseksi Asiakkuusindeksi 2019 -tutkimuksen toisessa pääkategoriassa eli asiakasuskollisuudessa.

HSL-sovelluksen yli 1,7 miljoonaa käyttäjää ovat osoitus siitä, että asiakaslähtöisellä palvelusuunnittelulla saa aikaiseksi menestystarinoita.
HSL-sovelluksen yli 1,7 miljoonaa käyttäjää ovat osoitus siitä, että asiakaslähtöisellä palvelusuunnittelulla saa aikaiseksi menestystarinoita.

Asiakkuusindeksi on Suomen kattavin vuosittain tehtävä kuluttajatutkimus, joka mittaa asiakaskokemusta ja asiakasuskollisuutta.  Niitä pidetään keskeisimpinä asioina, jotka määrittävät yrityksen kilpailuetua ja myyntiä. Tämänvuotisessa tutkimuksessa asiakasuskollisuus-kategorian paras oli Ikea ja kolmanneksi sijoittui OP Pankki. Toiseksi sijoittunut HSL osallistui tutkimukseen kolmatta kertaa.

Asiakaslähtöistä kehittämistä

"HSL:n asiakaslähtöinen ajattelu, suunnittelu ja palvelukehitys on mennyt huimasti eteenpäin viime vuosina. Nykyään mietimme kaikessa toiminnassamme ensimmäisenä ja viimeisenä asiana asiakkaan näkökulmaa ja sitä, miten voimme varmistaa erinomaisen asiakaskokemuksen. Esimerkiksi HSL-sovelluksen yli 1,7 miljoonaa käyttäjää ovat osoitus siitä, että asiakaslähtöisellä palvelusuunnittelulla saa aikaiseksi menestystarinoita, kertoo johtaja Mari Flink HSL:n asiakkuus ja myynti -osastolta.

HSL seuraa säännöllisesti asiakastyytyväisyyttä. Asiakkaat ovat yleisesti ottaen tyytyväisiä HSL:n joukkoliikennepalveluun. Esimerkiksi vuoden 2018 kyselyssä he antoivat sille arvosanan 4 asteikolla 1–5. Lisäksi HSL mittaa asiakasuskollisuutta ja suositteluhalukkuutta neljännesvuosittain tehtävällä NPS-kyselyllä, jossa on mukana myös muita asiakastyytyväisyyttä kartoittavia sekä vaihtuvia ajankohtaisia kysymyksiä.

Erinomainen asiakaskokemus on yksi strategisista painopisteistämme, ja haluamme asiakkaat mukaan palveluiden suunnitteluun. ”Jokapäiväisen liikkumisen helppous ja ympäristöarvot koetaan tärkeiksi ja olemmekin onnellisessa asemassa, koska asiakkaamme ovat erittäin motivoituneita osallistumaan palvelukehitykseemme ja antamaan aktiivisesti palautetta”, toteaa HSL:n asiakkuuspäällikkö Laura Sundell.

Asiakkuusindeksi kertoo kuluttajien mielipiteen

Asiakkuusindeksi 2019 -kilpailussa oli mukana 55 yritystä kahdeksalta eri toimialalta. Asiakkuusmarkkinointiliitto ASML ja Avaus Marketing Innovations ovat toteuttaneet tutkimuksen vuodesta 2009 alkaen. Markkinatutkimusyritys Norstatin keräämässä aineistossa on kaikkiaan mukana yli 2700 suomalaisen kuluttajan näkemyksiä.

Vastausdata on kerätty kesäkuun 2019 aikana. Vastaajat valitsivat nettipaneelissa yrityksiä, joiden kanssa he olivat olleet tekemisissä viimeisimmän vuoden aikana ja vastasivat näitä yrityksiä koskeviin kysymyksiin. Vastausten perusteella saatiin vertailukelpoista dataa eri yrityksistä, ja sen avulla mitattiin tutkimuksen pääindeksit. Kumpikin pääindeksi koostuu kolmesta alaindeksistä, joita mitataan tarkkaan määritetyillä kysymyksillä. Alaindeksien suunnittelussa on sovellettu amerikkalaista CustomerThink-tutkimusta.
Lisätietoa tutkimuksesta: http://asiakkuusindeksi.fi/about-us/

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
HSL, Mari Flink, puh. puh. 040 715 0440
HSL, Laura Sundell, puh. 045 657 9608

Kuvat

HSL-sovelluksen yli 1,7 miljoonaa käyttäjää ovat osoitus siitä, että asiakaslähtöisellä palvelusuunnittelulla saa aikaiseksi menestystarinoita.
HSL-sovelluksen yli 1,7 miljoonaa käyttäjää ovat osoitus siitä, että asiakaslähtöisellä palvelusuunnittelulla saa aikaiseksi menestystarinoita.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n hallituksen päätöksiä 2.7.20202.7.2020 13:23:28 EESTTiedote

Bussiliikenteen tarjouskilpailun 51b/2020 ratkaisu Nobina Oy on voittanut HSL:n tarjouskilpailun, jossa oli mukana viisi eri puolille Helsinkiä sekä kaksi Vantaalle Myyrmäkeen kulkevaa linjaa. Mukana oli 68 linja-auton liikenne, josta Nobina Oy hoitaa huomattavan osan sähköbusseilla elokuusta 2021 alkaen. Olemme tiedottaneet asiasta erillisellä tiedotteella STT Info -palvelussa. Linkki pöytäkirjaan Liikennöitsijöille maksettava lisäkorvaus bussikaluston tehokkaammasta sisäpuhdistuksesta koronatartuntojen ehkäisemiseksi Hallitus päätti korvata bussiliikennöitsijöille kaluston lisäsiivouksesta ja desinfioinnista kalustotyypistä riippuen 50 tai 100 euroa/bussi/kk ajanjaksolla 16.3.–30.9.2020. Lisäksi hallitus valtuutti HSL:n toimitusjohtajan jatkamaan lisäkorvauksen maksua harkinnan perusteella 31.12.2020 saakka. Olemme tiedottaneet asiasta erillisellä tiedotteella STT Info -palvelussa. Linkki pöytäkirjaan Toimivallan siirto toimitusjohtajalle koronavirustilanteessa mahdollisesti tapahtuv

Kohti turvallisempia matkoja – näitä asioita asiakkaamme toivovat joukkoliikenteeseen26.6.2020 10:00:00 EESTTiedote

Kysyimme asiakkailtamme kesäkuussa, miten he suhtautuvat joukkoliikenteeseen nykyisessä koronatilanteessa ja mitkä toimet parantaisivat turvallisuuden tunnetta. Positiivisimmin joukkoliikenteen käyttöön vaikuttaisivat kyselyn perusteella tarkempi tieto liikennevälineiden ruuhkautumisesta, tehostettu siivous ja näkyvät ohjeet matkustajien käyttäytymiseen. Valtaosa kyselyyn vastanneista aikoo käyttää joukkoliikennettä lähiviikkojen aikana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme