HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n asiakaskysely: Luottamus joukkoliikenteeseen kasvanut elokuun jälkeen

Jaa

HSL:n asiakkaat luottavat joukkoliikenteeseen hieman enemmän kuin elokuussa, selviää HSL:n tuoreimmasta koronavirustilanteeseen painottuvasta asiakaskyselystä. Kysely toteutettiin sähköpostitse loka- ja marraskuun vaihteessa, ja siihen vastasi vajaat 14 000 HSL:n asiakasta.

Vielä elokuussa 58 prosenttia vastaajista oli ollut samaa tai melko samaa mieltä väitteestä ”Minua huolestuttaa käyttää joukkoliikennettä”. Loka-marraskuussa osuus oli pudonnut 51 prosenttiin.

”Joukkoliikenteeseen jäljitettyjen todistettujen tartuntojen määrä on pysynyt nollassa. Tämä osaltaan osoittaa, että meidän mutta ennen muuta asiakkaidemme tekemät toimenpiteet turvallisuuden eteen kantavat hedelmää”, sanoo HSL:n osastonjohtaja Mari Flink.

Maskia käyttävien osuus selvästi entistä suurempi

Loka-marraskuun vaihteessa kasvomaskia kertoi käyttävänsä aina joukkoliikenteessä 76 prosenttia vastaajista, kun vielä elokuussa osuus oli 48 prosenttia. Joukkoliikenteessä vähintään joskus maskia kertoo käyttävänsä peräti 90 prosenttia vastaajista. Elokuussa niin vastasi 67 prosenttia vastaajista.

Määrä on noussut selvästi edellisestä kyselystä. Juuri kasvomaskien käytön yleistyminen vaikuttaisi toimenpiteistä kaikkein eniten vastaajien joukkoliikenteen käyttöön. 65 prosenttia vastaajista kertoi, että kasvomaskien käytön yleistyminen lisäisi heidän joukkoliikenteen käyttöään.

Muiden matkustajien suojautumisen lisäksi luottamusta joukkoliikenteeseen parantavat kyselyn perusteella riittävien turvavälien toteutuminen ja muiden matkustajien toiminta.

Yhä useampi ennakoi siirtyvänsä etätöihin korona-ajan jälkeen

Joukkoliikenteen matkustajamäärät ovat Helsingin seudulla edelleen noin 40 prosenttia alemmalla tasolla kuin viime vuonna vastaavaan aikaan, kun matkustamisen tarve on vähentynyt esimerkiksi etätöiden ja etäopiskelun lisäännyttyä.

Kyselyyn vastanneista 31 prosenttia aikoo tehdä etätöitä vähintään 2-3 päivää viikossa myös sen jälkeen, kun koronatilanne ei enää rajoita liikkumista. Vielä huhtikuussa vastaava osuus oli 21 prosenttia. Elokuun kyselyssä aiheesta ei kysytty.

Yhteyshenkilöt

Laura Sundell
asiakkuuspäällikkö
p. 045 657 9608

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme