HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n hallituksen päätöksiä 22.8.

Jaa

Helsingin seudun liikenne –kuntayhtymän uusi hallitus piti ensimmäisen varsinaisen kokouksensa 22.8. Uuden hallituksen puheenjohtajana toimii Tatu Rauhamäki (kok.) Helsingistä ja varapuheenjohtajana Sirpa Hertell (vihr.) Espoosta. Hallituksessa on yhteensä 14 jäsentä. Hallitus on HSL-kuntayhtymän keskeinen luottamuselin, joka käsittelee mm. Helsingin seudun joukkoliikenteen suunnitteluun ja palvelutarjontaan liittyviä asioita sekä liikennöintiehtoja ja kilpailuttamisen periaatteita. Lisäksi hallitus päättää lippu- ja tariffijärjestelmän periaatteista sekä lippujen hinnoista.

Voit lukea esityslistan kokonaisuudessaan täältä:

http://hsl01.hosting.documenta.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting&id=2017477

Bussiliikenteen tarjouskilpailun 42/2017 järjestäminen

http://hsl01.hosting.documenta.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2017477-5

HSL:n syksyllä 2017 järjestämään bussiliikenteen tarjouskilpailuun tulevat ne Espoossa, Helsingissä ja Vantaalla liikennöivät linjat, joiden nykyiset liikennöintisopimukset päättyvät kesäliikennekauden lopussa 2018 ja neljän linjan osalta kesäliikennekauden lopussa 2019.

HSL:n hallitus päätti järjestää bussiliikenteen tarjouskilpailun siten, että tarjouskilpailu voidaan ratkaista hallituksessa joulukuussa 2017.

Hallitus myös päätti, että yhden tarjoajan hyväksi voidaan kilpailukierroksella ratkaista sopimuskohteita enintään 50 linja-auton liikenteen verran. Rajoituksen tavoitteena on muun muassa turvata kilpailutilanteen säilyminen pääkaupunkiseudun bussiliikennemarkkinoilla.

HSL:n järjestämässä bussiliikenteessä ajetaan vuosittain noin 97,6 miljoonaa linjakilometriä. Liikenteeseen tarvitaan arkisin 1286 autoa.

Yksikköhinnan tarkistus raitioliikenteen hoitamista koskevaan sopimukseen

http://hsl01.hosting.documenta.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2017477-6

Hallitus päätti hyväksyä 2,21 prosentin korotuksen raitioliikenteen linjatuntikorvaukseen 14.8.2017 alkaen.Korotuksen kustannusvaikutus on noin 525.000 euroa (+alv) vuodessa. Yö- ja viikonloppuliikenteen suhteellisen osuuden kasvu aiheuttaa kuljettajien työehtosopimusten mukaisten palkanlisien kustannuksia, joita alkuperäinen linjatuntikorvauksen yksikköhinta ei kattaisi.

HSL:n tilaamassa raitioliikenteessä on 14.8. alkaen liikennöity uudistetulla linjastolla ja 10 raitiolinjalla.

HSL:n sijoitustoiminnan periaatteet

http://hsl01.hosting.documenta.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2017477-7

Hallitus päätti HSL:n kassavarojen sijoittamisen periaatteista. Kuntayhtymän kassavarat sijoitetaan tuottavasti ja sijoituksen pääoma turvaten sekä sijoitustoiminnasta aiheutuvat riskit hajauttaen. Sijoitustoiminnassa ei oteta valuuttariskiä. Kuntayhtymän varojen sijoittamisessa voidaan tarvittaessa käyttää ulkopuolisia varainhoitajia.

HSL:n toiminnan tavoitteena ei ole kerätä pitkäaikaista sijoitettavaa varallisuutta, vaan mahdollisesti kertyvä ylijäämä palautetaan kunnille kunnan maksuosuutta vähentävänä eränä.

HSL:n selvitys matkalippujen hankinnan järjestämisestä


http://hsl01.hosting.documenta.fi/kokous/2017477-11-5.DOC

Hallitus merkitsi tiedoksi HSL:n vastauksen Liikenne- ja viestinministeriön (LVM) selvityspyyntöön. LVM pyysi elokuun alussa HSL:ltä selvitystä siitä, onko matkalippujen hankinta järjestetty tarkastusmaksulain ja tarkastusmaksun perimisoikeuden myöntävän päätöksen edellyttämällä tavalla.

HSL:n käsitys on, että matkalippujen hankinta on järjestetty tarkastusmaksulain ja sen nojalla HSL:lle myönnetyn tarkastusmaksujen perimisoikeutta koskevan päätöksen mukaisesti.

Asiakas voi hankkia lipun ainakin ennen matkaa, matkan alkaessa tai matkan aikana. HSL:n matkalippuja voi hankkia usealla eri tavalla: käyttämällä matkakortille ladattua kautta tai matkakortille ladattua arvoa, ostamalla mobiililipun tai kertalipun joko ennakkoon, ennen liikennevälineeseen menoa tai liikennevälineessä. Matkalippujen myyntiverkosto on kattava ja liput ovat hyvin asiakkaan saatavilla. Lippuja on saatavilla sekä itsepalveluna että henkilökohtaisena palveluna.

Tarkastustoiminnassa huomioidaan mahdolliset lipunmyynnin häiriöt, kuten vielä asentamatta olevat automaatit tai matkakortinlukijoiden vikatilanteet.

Yhteyshenkilöt

HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi, puhelin 050 565 8884

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 360 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain noin 360 miljoonaa matkaa, mikä on 63 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Pysäkkikuulutuksia testataan neljässä raitiovaunussa keskiviikkona – järjestelmän laajentaminen tavoitteena vielä kesän aikana12.6.2018 12:37Tiedote

HSL testaa raitiovaunujen pysäkkikuulutuksia ensimmäistä kertaa matkustajakäytössä keskiviikosta 13. kesäkuuta alkaen. Kuulutukset ovat käytössä kahdessa nivelvaunussa (vaunujen kylkinumerot 72 ja 99) ja kahdessa uudessa Artic-vaunussa (424 ja 434). Keskiviikkona kuulutuksia on mahdollista kuulla muun muassa linjoilla 2, 3 ja 7.

Märkbara ändringar gällande I, P, K och N-tågen fr.o.m. 25.6. - vissa tåg trafikerar inte dagtid mellan Helsingfors och Böle12.6.2018 12:37Tiedote

Den första etappen av förbättringsarbetet på Helsingfors bangård påverkar HRT:s närtågstrafik 25.6 – 16.7. Arbetet orsakar ändringar gällande K, N, I och P-tågen. Vissa tåg trafikerar inte dagtid mellan Helsingfors och Böle. Avgångsspåren i Böle kan också ändras, så det lönar sig att alltid kontrollera plattformen då man väljer tåg. Nattågen, övriga närtåg och fjärrtågen trafikerar normalt.

Huomattavia poikkeuksia I, P, K ja N-junille 25.6. alkaen - osa junista ei liikennöi Helsingin ja Pasilan välillä päiväsaikaan12.6.2018 12:35Tiedote

Helsingin ratapihan ensimmäisen vaiheen parannustyöt vaikuttavat HSL:n lähijunaliikenteeseen 25.6. – 16.7. Työt aiheuttavat poikkeuksia K, N, I ja P-junille. Osa junista ei kulje päiväsaikaan Helsingin ja Pasilan välillä. Lisäksi Pasilan lähtöraiteilla on poikkeuksia, joten laituri kannattaa tarkistaa aina junaa valitessa. Yöliikenne, muut lähijunat ja kaukoliikenteen junat kulkevat normaalisti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme