HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n hallituksen päätöksiä 24.3.2020

Jaa

HSL:n hallitus kokoontui koronaviruksen takia poikkeuksellisesti sähköisen järjestelmän avulla tiistaina 24.3.2020.

Vuoden 2019 tilinpäätöksen hyväksyminen

Hallitus päätti ehdottaa yhtymäkokoukselle, että tilikauden alijäämä, noin 4,76 miljoonaa euroa, kirjataan edellisten vuosien yli- ja alijäämätilille. Asiasta tiedotetaan erillisellä tiedotteella.

Linkki pöytäkirjaan

Koron maksaminen peruspääomalle ja kuntakohtaiselle ylijäämälle vuodelta 2019

Hallitus päätti ehdottaa yhtymäkokoukselle, että peruspääomalle ei makseta korkoa vuodelta 2019. Lisäksi hallitus päätti ehdottaa yhtymäkokoukselle, että kuntakohtaisesta kumulatiivisesta ylijäämästä ei makseta jäsenkunnille korkoa vuodelta 2019, koska laskentakorkona käytettävä euriborkorko (12 kuukautta) oli tilinpäätösvuoden ensimmäisenä pankkipäivänä negatiivinen.

Linkki pöytäkirjaan

Tuloskortin toteutuma ja tulospalkkion maksaminen vuodelta 2019

Hallitus päätti hyväksyä vuoden 2019 HSL-tuloskortin toteumaksi 56,2 prosenttia sekä vahvistaa tulospalkkion ehdotuksen mukaisesti.

Linkki pöytäkirjaan

Hämeenlinnanväylän ja Vihdintien linjastosuunnitelma 2022

Hallitus päätti hyväksyä Hämeenlinnanväylän ja Vihdintien linjastosuunnitelman ohjeellisena noudatettavaksi. Asiasta tiedotetaan erillisellä tiedotteella.

Linkki pöytäkirjaan

HSL-tietovaraston kehityksen ja ylläpidon hankinta vuosille 2020–2024

Hallitus päätti valita HSL-tietovaraston kehityksen ja ylläpidon toimittajaksi Cerion Solutions Oy:n vuosille 2020–2024 tarjousten kokonaistaloudellista edullisuutta koskevan vertailun perusteella. Hallitus myös oikeutti toimitusjohtajan ja Teknologiaratkaisut-osaston osastonjohtajan tekemään mahdollisia lisätilauksia tietovaraston kehitykseen ja ylläpitoon. Hankinnan arvioidut kokonaiskustannukset sopimuskaudelta sisältäen mahdolliset optiot ovat 1,7 miljoonaa euroa (+alv 24 %).

Linkki pöytäkirjaan

Metrojunasarjojen korjausohjelman kokonaiskustannuksen korotuksen hyväksyminen

Hallitus päätti täydentää aiempia päätöksiään niin, että HKL:n suunnitteleman M100- ja M200-metrojunasarjojen korjausohjelman kokonaiskustannuksiksi hyväksytään enintään 40,50 miljoonaa euroa.

Linkki pöytäkirjaan

Kevätyhtymäkokouksen koolle kutsuminen 24.4.2020

Hallitus päätti kutsua HSL:n kevätyhtymäkokouksen koolle aiemmasta poiketen jo 24.4.2020.

Linkki pöytäkirjaan

Kainsainvälisen BEST-kyselytutkimuksen tulokset vuonna 2019

Hallitus päätti merkitä tiedoksi BEST-kyselytutkimuksen tulokset vuodelta 2019. HSL sijoittui kansainvälisessä kaupunkien vertailussa toiseksi, kun mitataan asukkaiden tyytyväisyyttä joukkoliikenteeseen. Asiasta tiedotetaan erillisellä tiedotteella.

Linkki pöytäkirjaan

Liikenteen palvelutarjonnan muutoksiin varautuminen ja toimivallan siirto toimitusjohtajalle

Hallitus päätti siirtää toimivaltaansa joukkoliikenteen palvelutarjonnasta ja sovellettavista aikatauluista päättämisen osalta toimitusjohtajalle. Toimivallan siirto on voimassa päätöksentekohetkestä 30.6.2020 saakka.

Linkki pöytäkirjaan

Yhteyshenkilöt

Suvi Rihtniemi
toimitusjohtaja
p. 050 565 8884

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme