HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n hallituksen päätöksiä 29.10.2019

Jaa

Matkalippujen hinnat vuonna 2020

Hallitus päätti HSL:n lippujen hinnat 1.1.2020 alkaen ja esittää liikenne- ja viestintäministeriölle, että HSL-alueen joukkoliikenteen tarkastusmaksuksi säädetään 100 euroa. Lisäksi hallitus päätti selvittää, miten erilaiset alennukset vaikuttavat opiskelijoiden ja seniorien liikkumiseen ja HSL:n lipputuloihin. Hallitus selvittää myös, miten vyöhykkeiden lipunhintojen muutokset vaikuttavat ilmastonmuutoksen torjuntaan.

Asiasta tiedotetaan erillisellä tiedotteella.

LINKKI PÖYTÄKIRJAAN

Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän toiminta- ja taloussuunnitelma 2020–2022

Hallitus päätti ehdottaa yhtymäkokoukselle, että yhtymäkokous päättää hyväksyä talousarvion 2020 ja toiminta- ja taloussuunnitelman 2021–2022. Lisäksi hallitus päätti ehdottaa, että yhtymäkokous hyväksyy sitovat määrärahat ja tuloarviot vuodelle 2020.

Asiasta tiedotetaan erillisellä tiedotteella.

LINKKI PÖYTÄKIRJAAN

Bussiliikenteen ympäristöbonus Y10 – tarjouskilpailun järjestäminen

Hallitus päätti hyväksyä mallin, jossa HSL hyvittää bussiliikennöitsijöilleen hiilidioksidi-, typen oksidi- ja lähipäästöjen vähenemän, jos se on saavutettu jäteperäisten biopolttoaineiden käytöllä ja muilla erillistoimenpiteillä. Hallitus päätti myös järjestää ympäristöbonusta koskevan erillisen tarjouskilpailun, jotta bonus voidaan ottaa käyttöön helmikuussa 2020, ja oikeuttaa toimitusjohtajan hyväksymään tarjouskilpailun lopulliset tarjouspyyntöasiakirjat. Lisäksi hallitus päätti osoittaa ympäristöbonuksen Y10 soveltamiskaudelle 2020 yhteensä kolmen miljoonan euron (+alv.) suuruisen määrärahan.

LINKKI PÖYTÄKIRJAAN

Matkustajien tyytyväisyys Suomenlinnan lauttaliikenteeseen (ASTY) kesällä 2019

Suomenlinnan lauttamatkustajien tyytyväisyys on pysynyt korkealla tasolla. Hallitus merkitsi asian tiedoksi.

Asiasta tiedotetaan erillisellä tiedotteella.

LINKKI PÖYTÄKIRJAAN

Yhteyshenkilöt

Suvi Rihtniemi
toimitusjohtaja
p. 050 565 8884

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme