HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n hallituksen päätöksiä 7.5.2019

Jaa

HSL:n lähijunaliikenteen kilpailutettava sopimuskokonaisuus ja tarjouspyyntö

Hallitus päätti hyväksyä lähijunaliikenteen kilpailutettavan sopimuskokonaisuuden ja tarjouskilpailun ratkaisuperusteet hankintailmoituksen mukaisesti viimeisteltäviksi erikseen mainituilla periaatteilla. Lisäksi hallitus päätti valtuuttaa toimitusjohtajan päättämään tarjouspyynnön ja sen liiteaineiston hyväksymisestä ja julkaisemisesta sekä valtuuttaa toimitusjohtajan neuvottelemaan, hyväksymään ja allekirjoittamaan lisäsopimuksen VR:n kanssa mahdollisen liikkeenluovutuksen ja siirtymäkauden aiheuttamien koulutus- ja perehdytyskustannusten korvaamisesta. Hallitus päätti myös, että HSL alkaa valmistella lähijunaliikenteessä käytettävän ajoenergian hankintaa.

Asiasta tiedotetaan erillisellä tiedotteella.

Linkki pöytäkirjaan

Liittyminen KL-Kuntahankinnat Oy:n kilpailuttamaan ICT-asiantuntijapalveluita koskevaan puitesopimukseen

Hallitus päätti, että HSL liittyy KL-Kuntahankinnat Oy:n kilpailuttamaan ICT-asiantuntijapalveluita koskevaan puitesopimukseen sopimuskauden alusta alkaen. Lisäksi hallitus päätti valtuuttaa toimitusjohtajan tekemään mahdollisia lisätilauksia puitesopimuksesta toimitusjohtajan hankintatoimivallan puitteissa.

Linkki pöytäkirjaan

Microsoftin Azure-palvelujen tilaaminen vuosille 2019–2021

Hallitus päätti tilata Microsoftin Premier Support -palvelun Azuren käyttöön vuosille 2019–2021 siten, että sopimus päättyy 31.12.2021. Tilauksen arvioidut kokonaiskustannukset sopimuskaudelta ovat noin 1 000 000 euroa (alv 0 %). Hankintaa koskeva sopimus syntyy vasta kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella.

Linkki pöytäkirjaan

Sm5-junayksiköiden 1–40 uudelleen teippaus HSL:n tilaajavärityksen mukaisesti

Hallitus päätti hyväksyä 40 Sm5-lähijunayksikön teippauksen Pääkaupunkiseudun Junakalusto Oy:n kustannusarvion mukaisesti.

Linkki pöytäkirjaan

Riskienhallintapolitiikan päivittäminen

Hallitus päätti hyväksyä esitetyn riskienhallintapolitiikan voimaan 1.6.2019 alkaen.

Linkki pöytäkirjaan

Eron myöntäminen hallituksen jäsenelle ja uuden hallituksen jäsenen valinta

Hallitus päätti ehdottaa yhtymäkokoukselle, että yhtymäkokous päättää myöntää Mika Heleniukselle eron hallituksen jäsenen tehtävästä kuntalain 70 §:n perusteella 30.6.2019 alkaen ja valita Mika Heleniuksen tilalle uuden hallituksen jäsenen jäljellä olevaksi toimikaudeksi 1.7.2019 alkaen.

Linkki pöytäkirjaan

Kuntalain mukaista otto-oikeutta varten toimitetut päätökset

Hallitus päätti olla ottamatta käsiteltäväkseen kuntalain 92 §:n mukaista otto-oikeutta varten toimitettuja toimitusjohtajan ja osastonjohtajien viranhaltijapäätöksiä ajalta 10.4.–29.4.2019.

Linkki pöytäkirjaan

Tiedoksi merkittävät asiat

Hallitus päätti merkitä tiedoksi markkinaoikeuden päätöksen Vintor Oy:n julkista hankintaa koskevaan valitukseen.

Linkki pöytäkirjaan

Yhteyshenkilöt

Suvi Rihtniemi
toimitusjohtaja
p. 050 565 8884

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n hallituksen päätöksiä 8.10.20198.10.2019 12:17:30 EESTTiedote

Osavuosikatsaus 2/2019 Lipputulot ja matkustajamäärät ovat kehittyneet HSL-alueella odotuksia paremmin. Hallitus päätti merkitä osavuosikatsauksen 2/2019 tiedoksi. Asiasta tiedotetaan erillisellä tiedotteella. LINKKI PÖYTÄKIRJAAN: http://hsl01.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2019596-2 Jäsenkuntien lausunnot HSL:n toiminta- ja taloussuunnitelmaehdotukseen vuosille 2020–2022 Hallitus päätti merkitä tiedoksi kuntien lausunnot HSL:n toiminta- ja taloussuunnitelmaehdotukseen vuosille 2020–2022. LINKKI PÖYTÄKIRJAAN: http://hsl01.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2019596-3 Hsl.fi-verkkopalvelun kehityksen hankinta Hallitus päätti valita hsl.fi-verkkopalveluiden kehityksen toimittajaksi Solita Oy:n toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella. Solitan tarjous oli vertailussa kokonaistaloudellisesti edullisin. Hankinnan tarjouspyynnössä arvioidut kokonaiskustannukset ovat enintään 3 000 000 euroa (+alv. 24 prosenttia). LINKKI PÖYTÄKIRJAAN: http://hsl01.oncloud

Kaupunkipyörillä tyytyväisiä käyttäjiä2.10.2019 09:32:10 EESTTiedote

Helsingin ja Espoon kaupunkipyörien käyttäjät ovat entistä tyytyväisempiä. Asiakaskyselyyn vastasi 9 185 ihmistä, jotka antoivat kaupunkipyörille yleisarvosanaksi 3,84. Arvostelu tehtiin asteikolla 1–5, jossa 1 on huonoin ja 5 paras arvosana. Kaupunkipyörien NPS-luku eli palvelun suositteluarvo on 59, mikä on erinomainen tulos. Molemmat lukemat nousivat edellisvuodesta, jolloin yleisarvosana oli 3,81 ja NPS 56.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme