HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n ja Traficomin järjestämässä Kävelykilometrikisassa mentiin 13 kierrosta maapallon ympäri

Jaa

Valtakunnallinen Kävelykilometrikisa houkutteli mukaan lähes 2 600 jalankulkijaa. Vaikka osallistujia oli vähemmän kuin viime vuonna, kerryttivät he kilometrejä aiempaa ahkerammin. Jokainen osallistuja käveli keskimäärin lähes 200 kilometriä.

Helsingin seudun liikenne HSL:n ja Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin järjestämään Kävelykilometrikisaan osallistui 547 joukkuetta ja 2 583 kävelijää. Kilometrejä kertyi yli puoli miljoonaa, tarkalleen 513 052. Se on lähes 13 kierrosta maapallon ympäri tai yli 443 kertaa Suomen päästä päähän.

Leikkimielisen Kävelykilometrikisan tavoitteena on kannustaa ihmisiä kulkemaan mahdollisimman paljon jalan ja saamaan myös hyötyliikuntaa arjen matkoilta.

Yksilösarjan voittajalle Jäken tallaajille kilometrejä kertyi huikea määrä, 2 555. Piensarjassa eli 2–24 henkilön joukkueiden sarjassa voiton vei Rentoivetoi, jonka kahden hengen joukkueessa kumpikin jäsen käveli keskimäärin 783 kilometriä. Yhteensä he kävelivät 1 566 kilometriä. Suursarjassa kisasivat vähintään 25 osallistujan joukkueet.

Edellisvuosien tapaan suursarjan voitti Pokemon Go Seniorit, jonka 55-henkiselle joukkueelle kertyi 22 373 kilometriä, keskimäärin 407 kilometriä osallistujaa kohti. Tuloksiin voi tutustua tarkemmin osoitteessa https://kavelykilometrikisa.fi/.

”Arkikävely paikasta toiseen on helppo tapa hoitaa peruskuntoa ja parantaa hyvinvointia. Kävelyn voi hyvin yhdistää työ-, asiointi- tai harrastusmatkalle, ja kulkea osan matkasta jalan ja osan joukkoliikenteellä, jos kokonaismatka on liian pitkä käveltäväksi”, kertoo HSL:n erityisasiantuntija Tarja Jääskeläinen. ”Koronaepidemian vuoksi etätöihin jääneiltä jää paljon hyötyliikuntaa saamatta, mitä toivottavasti pyritään korvaamaan liikkumalla enemmän vapaa-ajalla.”

”Säännöllisellä kävelyllä on paljon hyviä terveysvaikutuksia. Jos auton sijaan tekeekin matkan jalan tai yhdistää kävelyn johonkin toiseen kestävään kulkutapaan, on sillä myös merkittäviä päästövähennysvaikutuksia”, toteaa Traficomin kehityspäällikkö Elina Uotila.

Kävelykilometrikisan teknisenä alustana toimii Pyöräilykuntien verkoston toteuttama pyöräilyn Kilometrikisa.fi-palvelu, joka on räätälöity Kävelykilometrikisan tarpeisiin.Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin seudun liikenne HSL, erityisasiantuntija Tarja Jääskeläinen, puh. 050 385 5043
Liikenne ja viestintävirasto Traficom, kehityspäällikkö Elina Uotila, puh. 029 534 5206

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme