HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n liikenteessä muutoksia ja uudistuksia maanantaina 19.6.

Jaa

Maanantaina 19.6. HSL:n liikenteessä siirrytään kesäaikatauluihin, konduktöörien lipunmyynti päättyy lähijunaliikenteessä ja pyörien kuljetuskokeilu alkaa. Lähijunat ovat kaikki matalalattiaisia FLIRT-junia ja Pasilan vanha asemarakennus suljetaan.

Pyörien kuljetuskokeilu lähijunissa alkaa 19.6. Kuva: HSL
Pyörien kuljetuskokeilu lähijunissa alkaa 19.6. Kuva: HSL

HSL:n joukkoliikenteessä tapahtuu monia muutoksia maanantaina 19.6. Silloin siirrytään kesäaikatauluihin, konduktöörien lipunmyynti päättyy lähijunaliikenteessä ja pyörien kuljetuskokeilu alkaa. Lähijunat ovat kaikki matalalattiaisia FLIRT-junia ja Pasilan vanha asemarakennus suljetaan.

Kesäaikataulut tulevat voimaan 19.6.

Joukkoliikenne ottaa käyttöön kesäaikataulut 19.6. – 13.8. Helsingissä on nyt paljon rakennustyömaita ja katutöitä, jotka aiheuttavat muutoksia pysäkkien sijainteihin. Lisäksi kesän aikana kaupungissa on paljon yleisötapahtumia, jotka voivat ruuhkauttaa liikennettä. Tuoreimmat tiedot löytyvät HSL.fi:stä. Reittiopas etsii liikkujalle aina nopeimman ja häiriöttömän reitin.

Omia joukkoliikennelinjoja koskevat linjatiedotteet voi tilata myös sähköpostiin luomalla HSL-tunnuksen. Sitä kautta saa tietoa ajankohtaisista liikennemuutoksista, suunnitelmista ja poikkeustilanteista niiltä linjoilta, joita itse käyttää. Palvelu on maksuton.

Esimerkiksi juhannusliikenteeseen kannattaa varautua jo ennakkoon.


Konduktöörit eivät myy enää lippuja lähijunissa 19.6

Lipunmyynti pääkaupunkiseudun lähijunissa loppuu maanantaista 19.6. alkaen. Lippu tulee ostaa etukäteen matkakortin kausi- tai arvolipulla, mobiililipulla tai etukäteen ostettavalla kertalipulla.


Kolme tapaa hankkia lippu:

1. Edullisin: Lataa arvoa HSL:n matkakorttiin ja maksa matka kortinlukijaan junavaunussa.

2. Aina mukana: Lataa kännykkääsi HSL:n mobiilisovellus ja käytä mobiililippua. Maksa puhelinlaskulla tai luottokortilla.

3. Etukäteen: Osta lippu aseman automaatista, lähimmästä R-kioskista tai lähikaupasta, jossa on myyntipiste. Kertalippuja voit ostaa myös varastoon, sillä ne aktivoituvat vasta kun näytät lipun junan kortinlukijalle. Katso tarkemmat myyntipaikat täältä

Pyörien kuljetuskokeilu lähijunissa alkaa 19.6.,koko kalustossa monitoimitilavaunut

HSL ja VR aloittavat juhannusviikolla vuoden mittaisen kokeilun, jonka aikana pyörää saa kuljettaa lähijunissa myös ruuhka-aikoina, jos tilaa löytyy.

HSL:n lähijunaliikenteessä kaikki junat ovat 19.6. mennessä uusia Sm5- eli FLIRT-junia, joissa on pyörien, pyörätuolien, lastenvaunujen ja isompien matkatavaroiden kuljetukseen tarkoitettu monitoimitilavaunu. Vaunujen ovet merkitään isolla pisteviivapyörällä kuten metroissa, jotta oikealle ovelle löytää helposti pyörän kanssa. Ruuhka-aikoina klo 7-9 ja 15-18 jotkut junavuorot ovat hyvin täysiä, joten niitä kannattaa välttää.


Ohjeet pyörän kuljettamiseen

Lue lisää FLIRT-junista

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Asiakkuus- ja myyntijohtaja Mari Flink, 040 715 0440
Viestintä- ja markkinointipäällikkö Sari Kotikangas 045 657 5767

Kuvat

Pyörien kuljetuskokeilu lähijunissa alkaa 19.6. Kuva: HSL
Pyörien kuljetuskokeilu lähijunissa alkaa 19.6. Kuva: HSL
Lataa

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 360 työntekijää ja liikevaihto noin 600 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain noin 360 miljoonaa matkaa, mikä on 63 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Pysäkkikuulutuksia testataan neljässä raitiovaunussa keskiviikkona – järjestelmän laajentaminen tavoitteena vielä kesän aikana12.6.2018 12:37Tiedote

HSL testaa raitiovaunujen pysäkkikuulutuksia ensimmäistä kertaa matkustajakäytössä keskiviikosta 13. kesäkuuta alkaen. Kuulutukset ovat käytössä kahdessa nivelvaunussa (vaunujen kylkinumerot 72 ja 99) ja kahdessa uudessa Artic-vaunussa (424 ja 434). Keskiviikkona kuulutuksia on mahdollista kuulla muun muassa linjoilla 2, 3 ja 7.

Märkbara ändringar gällande I, P, K och N-tågen fr.o.m. 25.6. - vissa tåg trafikerar inte dagtid mellan Helsingfors och Böle12.6.2018 12:37Tiedote

Den första etappen av förbättringsarbetet på Helsingfors bangård påverkar HRT:s närtågstrafik 25.6 – 16.7. Arbetet orsakar ändringar gällande K, N, I och P-tågen. Vissa tåg trafikerar inte dagtid mellan Helsingfors och Böle. Avgångsspåren i Böle kan också ändras, så det lönar sig att alltid kontrollera plattformen då man väljer tåg. Nattågen, övriga närtåg och fjärrtågen trafikerar normalt.

Huomattavia poikkeuksia I, P, K ja N-junille 25.6. alkaen - osa junista ei liikennöi Helsingin ja Pasilan välillä päiväsaikaan12.6.2018 12:35Tiedote

Helsingin ratapihan ensimmäisen vaiheen parannustyöt vaikuttavat HSL:n lähijunaliikenteeseen 25.6. – 16.7. Työt aiheuttavat poikkeuksia K, N, I ja P-junille. Osa junista ei kulje päiväsaikaan Helsingin ja Pasilan välillä. Lisäksi Pasilan lähtöraiteilla on poikkeuksia, joten laituri kannattaa tarkistaa aina junaa valitessa. Yöliikenne, muut lähijunat ja kaukoliikenteen junat kulkevat normaalisti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme