HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n liikenteessä muutoksia ja uudistuksia maanantaina 19.6.

Jaa

Maanantaina 19.6. HSL:n liikenteessä siirrytään kesäaikatauluihin, konduktöörien lipunmyynti päättyy lähijunaliikenteessä ja pyörien kuljetuskokeilu alkaa. Lähijunat ovat kaikki matalalattiaisia FLIRT-junia ja Pasilan vanha asemarakennus suljetaan.

Pyörien kuljetuskokeilu lähijunissa alkaa 19.6. Kuva: HSL
Pyörien kuljetuskokeilu lähijunissa alkaa 19.6. Kuva: HSL

HSL:n joukkoliikenteessä tapahtuu monia muutoksia maanantaina 19.6. Silloin siirrytään kesäaikatauluihin, konduktöörien lipunmyynti päättyy lähijunaliikenteessä ja pyörien kuljetuskokeilu alkaa. Lähijunat ovat kaikki matalalattiaisia FLIRT-junia ja Pasilan vanha asemarakennus suljetaan.

Kesäaikataulut tulevat voimaan 19.6.

Joukkoliikenne ottaa käyttöön kesäaikataulut 19.6. – 13.8. Helsingissä on nyt paljon rakennustyömaita ja katutöitä, jotka aiheuttavat muutoksia pysäkkien sijainteihin. Lisäksi kesän aikana kaupungissa on paljon yleisötapahtumia, jotka voivat ruuhkauttaa liikennettä. Tuoreimmat tiedot löytyvät HSL.fi:stä. Reittiopas etsii liikkujalle aina nopeimman ja häiriöttömän reitin.

Omia joukkoliikennelinjoja koskevat linjatiedotteet voi tilata myös sähköpostiin luomalla HSL-tunnuksen. Sitä kautta saa tietoa ajankohtaisista liikennemuutoksista, suunnitelmista ja poikkeustilanteista niiltä linjoilta, joita itse käyttää. Palvelu on maksuton.

Esimerkiksi juhannusliikenteeseen kannattaa varautua jo ennakkoon.


Konduktöörit eivät myy enää lippuja lähijunissa 19.6

Lipunmyynti pääkaupunkiseudun lähijunissa loppuu maanantaista 19.6. alkaen. Lippu tulee ostaa etukäteen matkakortin kausi- tai arvolipulla, mobiililipulla tai etukäteen ostettavalla kertalipulla.


Kolme tapaa hankkia lippu:

1. Edullisin: Lataa arvoa HSL:n matkakorttiin ja maksa matka kortinlukijaan junavaunussa.

2. Aina mukana: Lataa kännykkääsi HSL:n mobiilisovellus ja käytä mobiililippua. Maksa puhelinlaskulla tai luottokortilla.

3. Etukäteen: Osta lippu aseman automaatista, lähimmästä R-kioskista tai lähikaupasta, jossa on myyntipiste. Kertalippuja voit ostaa myös varastoon, sillä ne aktivoituvat vasta kun näytät lipun junan kortinlukijalle. Katso tarkemmat myyntipaikat täältä

Pyörien kuljetuskokeilu lähijunissa alkaa 19.6.,koko kalustossa monitoimitilavaunut

HSL ja VR aloittavat juhannusviikolla vuoden mittaisen kokeilun, jonka aikana pyörää saa kuljettaa lähijunissa myös ruuhka-aikoina, jos tilaa löytyy.

HSL:n lähijunaliikenteessä kaikki junat ovat 19.6. mennessä uusia Sm5- eli FLIRT-junia, joissa on pyörien, pyörätuolien, lastenvaunujen ja isompien matkatavaroiden kuljetukseen tarkoitettu monitoimitilavaunu. Vaunujen ovet merkitään isolla pisteviivapyörällä kuten metroissa, jotta oikealle ovelle löytää helposti pyörän kanssa. Ruuhka-aikoina klo 7-9 ja 15-18 jotkut junavuorot ovat hyvin täysiä, joten niitä kannattaa välttää.


Ohjeet pyörän kuljettamiseen

Lue lisää FLIRT-junista

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Asiakkuus- ja myyntijohtaja Mari Flink, 040 715 0440
Viestintä- ja markkinointipäällikkö Sari Kotikangas 045 657 5767

Kuvat

Pyörien kuljetuskokeilu lähijunissa alkaa 19.6. Kuva: HSL
Pyörien kuljetuskokeilu lähijunissa alkaa 19.6. Kuva: HSL
Lataa

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 360 työntekijää ja liikevaihto noin 600 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain noin 360 miljoonaa matkaa, mikä on 63 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n hallituksen päätöksiä 13.2.201813.2.2018 15:28Tiedote

Kokouksen esityslistan voi lukea täältä: http://hsl01.hosting.documenta.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting&id=2018503 Helsingin seudun maankäytön, asumisen ja liikenteen suunnitelma MAL 2019, lähtökohdat ja tavoitteet jatkosuunnittelulle Hallitus hyväksyi lähtökohdat ja tavoitteet MAL 2019 -suunnitelman valmistelua ohjaamaan. MAL 2019 -työtä toteutetaan edellisellä suunnittelukierroksella määritetyn vision pohjalta. MAL 2019 -suunnitelman lähtökohtana on, että vuonna 2050 Helsingin seudulla on 2,0 miljoonaa asukasta ja 1,05 miljoonaa työpaikkaa. Tavoitteena on myös luoda seudusta vähäpäästöinen, houkutteleva, elinvoimainen ja hyvinvoiva. MAL 2019 -suunnittelua velvoittava tavoitetaso on, että liikenteen kasvihuonekaasujen päästövähennys on vähintään 50 prosenttia vuoden 2005 tasosta vuoteen 2030 mennessä. Asiasta tiedotetaan erillisellä tiedotteella. Linkki esityslistaan: http://hsl01.hosting.documenta.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2018503-2 HSL:n tuloskortin hyväksyminen vuode

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme