HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n uusi strategia tähtää erinomaiseen

Jaa

HSL:n hallitus hyväksyi 12.12. HSL:n uuteen strategiaan sisältyvät perustehtävän, vision ja strategiset painopisteet. Uudistetun vision mukaan pyrimme varmistamaan seudun asukkaille sujuvan arjen ja tekemään toimialueestamme maailman toimivimman kaupunkiseudun. Visio korostaa kestävää kehitystä; perinteisten ympäristöystävällisyyden ja päästöttömyyden lisäksi haemme myös taloudellista ja sosiaalista kestävyyttä.

”Koska HSL on olemassa ensisijaisesti asiakkaitaan varten, tavoittelemme erinomaista asiakaskokemusta. Haluamme entistäkin selkeämmin nostaa asiakkaan ja hänen tarpeensa kaiken suunnittelun ja tekemisen keskiöön. Pyrimme tarjoamaan asiakkaille houkuttelevaa joukkoliikennettä ja palvelua”, Suvi Rihtniemi kuvailee uuden strategian keskeistä tavoitetta.

Helsingin seudun joukkoliikenne rakentuu jatkossakin tehokkaalle runkoverkolle, joka mahdollistaa nopean ja sujuvan liikkumisen. Maankäytön, asumisen ja liikenteen yhteissuunnittelu vahvistaa Helsingin seudun vetovoimaisuutta ja mahdollistaa tiiviin kaupunkirakenteen.

HSL:n toiminta on ennakoivaa ja perustuu monipuoliseen ja tehokkaaseen tiedon analysointiin. Hyödynnämme uutta teknologiaa ketterästi ja avoimesti. Ennakointi ja uudistuminen nojaavat jatkuvaan kehittymiseen ja muutoksiin varautumiseen jo ennakolta.

HSL tekee aktiivista yhteistyötä muiden kanssa. Haluamme olla vastuullinen, luotettava ja avoin yhteistyökumppani, joka osallistuu aktiivisesti uusien ja kestävien liikennepalveluiden kehittämiseen.

Lisäksi uudessa strategiassa korostuu joukkoliikenteen ja liikennejärjestelmän suunnittelun rahoituksen ennakoitavuus ja pitkäjänteisyys. Hyvä ja vastuullinen taloudenpito mahdollistaa kilpailukykyiset lippujen hinnat. Strategia korostaa HSL:n toiminnan kustannustehokkuutta ja läpinäkyvyyttä.

Uutta strategiaa on valmisteltu avoimesti ja keskustellen. Valmisteluun on kutsuttu mukaan sekä asiakkaita että sidosryhmien edustajia. HSL:n henkilöstö on osallistunut tiiviisti strategiatyöhön. Marraskuussa HSL järjesti hackthonien tyyliin ”Strackathonin”, jossa viisi joukkuetta laati 24 tunnin aikana omat ehdotuksensa HSL:n uudeksi strategiaksi. Valmistelutyön aikana kerättyjä ideoita ja palautteita on hyödynnetty laajasti toukokuussa alkaneessa strategian valmistelutyössä.

Nyt hallituksen hyväksymää strategiaa hyödynnetään tulevien vuosien toimintaa suunniteltaessa. lopullisesti strategian hyväksyy yhtymäkokous vuonna 2018.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi, puh. 050 565 8884

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 380 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain noin 360 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n hallituksen päätöksiä 2.10.20182.10.2018 14:12Tiedote

Jäsenkuntien lausunnot HSL:n toiminta- ja taloussuunnitelmaehdotukseen vuosille 2019-2021 Hallitus merkitsi tiedoksi kuntien lausunnot HSL:n taloussuunnitelmaehdotukseen vuosille 2019-2021. Linkki pöytäkirjaan: http://hsl01.hosting.documenta.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2018555-2 Osavuosikatsaus 2/2018 HSL:n osavuosikatsaus tammi–elokuulta ennakoi talousarviota parempaa tulosta. Tätä selittävät etenkin kasvaneet matkustajamäärät ja lipputulojen suotuisa kehitys. Hallitus merkitsi tiedoksi osavuosikatsauksen 2/2018. Asiasta tiedotetaan erillisellä tiedotteella. Linkki pöytäkirjaan: http://hsl01.hosting.documenta.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2018555-3 Syysyhtymäkokouksen koolle kutsuminen 27.11.2018 Hallitus kutsui koolle syysyhtymäkokouksen 27.11.2018. Syysyhtymäkokouksen tehtäviin kuuluu muun muassa talousarvion, taloussuunnitelmien ja strategian sekä sitovat tavoitteet sisältävän toimintasuunnitelman hyväksyminen. Linkki pöytäkirjaan: http://hsl01.hosting.documen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme