HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n verkkopalvelut uudistuvat

Jaa

HSL:n kaikki verkkopalvelut löytyvät nyt yhdestä osoitteesta, kun Reittiopas on osa uutta hsl.fi-palvelua. Uudistunut palvelu otetaan käyttöön keskiviikkona 11.11.

HSL:n uusi verkkopalvelu on entistä henkilökohtaisempi, sillä palvelu suodattaa etusivun uutisia sen mukaan, mistä käyttäjä on kertonut olevansa kiinnostunut.
HSL:n uusi verkkopalvelu on entistä henkilökohtaisempi, sillä palvelu suodattaa etusivun uutisia sen mukaan, mistä käyttäjä on kertonut olevansa kiinnostunut.

”Olemme tienneet jo pitkään, etteivät asiakkaamme halua käyttää kahta eri verkkopalvelua. Kaikki matkustamiseen tarvittavat palvelut pitäisi löytyä yhden käyttöliittymän alta. Nyt saamme tämän toiveen toteutettua, kun kaksi Suomen suosituinta liikenteen verkkopalvelua sulautuvat yhdeksi, entistä paremmaksi kokonaisuudeksi”, osastonjohtaja Mari Flink toteaa.

Uusi palvelu on entistä henkilökohtaisempi. Se tarjoaa käyttäjälle juuri hänelle oleellista tietoa, koska palvelu suodattaa etusivun uutisia sen mukaan, mistä käyttäjä on kertonut olevansa kiinnostunut. Etusivulle nostetaan käyttäjälle tärkeisiin alueisiin, pysäkkeihin ja linjoihin liittyvät muutokset ja muut ajankohtaiset asiat. Personoidut palvelut saa käyttöönsä, kun kirjautuu sivustolle HSL-tunnuksella.

”Olemme suunnitelleet uutta palvelua asiakkaiden tarpeet ja toiveet keskiössä ja testanneet suunnitelmia pitkin matkaa yhdessä asiakkaiden kanssa. Joukkoliikenteen käyttäjillä on erilaisia tarpeita ja kiinnostuksen kohteita, minkä takia palvelun henkilökohtaisuus on tärkeä parannus”, konseptin omistaja Heli Rautio kertoo.

Uudessa hsl.fi:ssä suositaan lyhyttä ja selkeää kerrontaa. Eri asiakasryhmille tarjotaan oikoreittejä juuri heille tärkeään tietoon. Matkustaminen-osio antaa yleiset ohjeet matkustamisen eri vaiheisiin: matkan suunnitteluun, lipun ostoon ja matkan tekoon sekä vinkkejä eri matkustustavoista ja uusista palveluista.

Reittiehdotus uudistuu monipuolisemmaksi

Reittioppaan reittihaku on heti uudistetun verkkopalvelun etusivulla. Oletusarvona se käyttää lähtöpaikkana nykyistä sijaintia. Hakuhistoria ja suosikkipaikat näkyvät molemmissa hakuruuduissa. Nopeimmin haun voi tehdä tallennettua suosikkipaikkaansa klikkaamalla.

”Reittiopas saa monia uusia ominaisuuksia, joita olemme kehittäneet ja testanneet yhdessä asiakkaiden kanssa. Uudistettu reittiehdotus näyttää matkan vaiheet entistä havainnollisemmin ja helpottaa sopivimman reitin valintaa”, johtava konseptin omistaja Niko Tynkkynen kertoo.

Uusi reittiehdotus tarjoaa pyöräilyn ja kävelyn reitit samassa listassa joukkoliikenteen kanssa. Kokonaan uutena vaihtoehtona on pyöräilyn yhdistäminen joukkoliikenteeseen.

Lähipysäkit ja linjat -valinta vie yhdellä klikkauksella lähialueen pysäkkiaikatauluihin ja näyttää ajoneuvot kartalla. Etenkin tutulla reitillä kartasta on helppo katsoa, minkä kulkuvälineen kyytiin kannattaa nousta, sillä kartalla näkyy oman sijainnin lisäksi vaikkapa lähellä olevat bussit.

Liikenne nyt ohjaa katsomaan kulkuvälinekohtaisia, tiettyä aluetta, yksittäistä linjaa tai pysäkkiä koskevia liikenne- ja häiriötiedotteita.

Palvelun kehittäminen jatkuu julkistamisen jälkeenkin ja tuomme sinne vaiheittain uusia ominaisuuksia ja palveluita. Yhtenä tärkeimmistä on kokonaan uusi osio, Osallistu ja vaikuta, johon nostamme kaikki käynnissä olevat suunnitelmat ja kyselyt, joihin toivomme asiakkaidemme osallistuvan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

johtava konseptin omistaja Niko Tynkkynen, puh. 040 718 5957
konseptin omistaja Heli Rautio, puh. 040 838 6633

Kuvat

HSL:n uusi verkkopalvelu on entistä henkilökohtaisempi, sillä palvelu suodattaa etusivun uutisia sen mukaan, mistä käyttäjä on kertonut olevansa kiinnostunut.
HSL:n uusi verkkopalvelu on entistä henkilökohtaisempi, sillä palvelu suodattaa etusivun uutisia sen mukaan, mistä käyttäjä on kertonut olevansa kiinnostunut.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n hallituksen päätöksiä 4.5.20214.5.2021 15:05:30 EEST | Tiedote

Joukkoliikenteen suunnitteluun liittyvien tehtävien puitejärjestelyhankinta Hallitus päätti suunnittelutehtävien toimittajista kolmeen osaan jaetussa suunnittelukilpailussa. Kokonaistaloudellisen tarjousvertailun perusteella valitut toimittajat ovat: osa 1) Suunnittelutehtävät: Ramboll Finland Oy, Sitowise Oy, Sweco Infra and Rail Oy ja WSP Finland Oy, osa 2) Infrastruktuuri: Ramboll Finland Oy, Sitowise Oy, Sweco Infra and Rail Oy ja WSP Finland Oy ja osa 3) Vaikuttavuustarkastelut: Flou Oy, Ramboll Finland Oy, Sitowise Oy, Sweco Infra and Rail Oy ja WSP Finland Oy. Puitesopimukset ovat voimassa enintään 5 vuotta ja kokonaiskustannukset ovat noin 1,8 miljoonaa euroa (ilman alv.). Linkki pöytäkirjaan Syysliikenteen säästöt bussiliikenteessä Hallitus päätti hyväksyä bussiliikenteen säästöperiaatteet talviliikennekaudelle 2021-2022. Säästöt kohdentuvat laaja-alaisesti koko HSL-alueen liikenteeseen. Säästöjä syntyy muun muassa nopeutuneista ajoajoista, ruuhka-ajan tarjonnan supistamisesta

HSL ja Traficom kutsuvat koko Suomen Kävelykilometrikisaan15.4.2021 11:33:16 EEST | Tiedote

HSL sekä Liikenne- ja viestintävirasto Traficom kutsuvat kaikki suomalaiset kävelemään. Valtakunnallinen Kävelykilometrikisa käydään 1.5.–31.10. Kisa on kaikille avoin ja osallistua voi yksin tai porukalla. Joukkueilmoittautuminen avataan 15.4. Tänä vuonna yhteistyötä tehdään myös valtakunnallisen Kävelykipinä-tempauksen kanssa, jonka suojelijaksi on lupautunut Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

HSL:n hallituksen päätöksiä 13.4.202113.4.2021 14:46:38 EEST | Tiedote

Esitys kunnille joukkoliikenteen pienkohteiden rakentamisesta vuodelle 2022 Hallitus päätti ehdottaa HSL:n jäsenkunnille ja Uudenmaan ELY-keskukselle rakennettavia joukkoliikenteen pienkohteita, joita varten ne varaavat määrärahoja vuodelle 2022. Mukana on muun muassa runkobussilinjojen infran parannuksia ja sähköbussien latausasemia. Linkki kokousasiaan Asiakkaiden suositteluhalukkuus joukkoliikenteessä maaliskuussa 2021 Hallitus päätti merkitä tiedoksi asiakkaiden suositteluhalukkuuskyselyn, eli NPS-kyselyn, tulokset maaliskuulta 2021. HSL:n NPS-luku oli 24, mikä vastaa hyvää tulosta. Vastaajista 45 prosenttia suosittelisi HSL:n palveluita – suosittelijoiden osuus on HSL:n mittaushistorian korkein. NPS-luku nousi joulukuun 2020 tuloksesta, jolloin luku oli 20. Asiasta tiedotetaan erillisellä tiedotteella. Linkki kokousasiaan

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme