HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n viisaan liikkumisen kokeilu kannusti Kevan ja Nokian työntekijöitä pyöräilyyn ja joukkoliikenteeseen

Jaa

Kevan ja Nokian Karaportin kampuksen työntekijät ottivat huhti-toukokuussa osaa HSL:n viisaan liikkumisen hankkeeseen, jonka tarkoituksena oli innostaa työmatkalaisia ympäristöystävällisiin, kestäviin kulkutapoihin. Kokeilijoiden kynnys pyöräilyyn ja joukkoliikenteen käyttöön madaltui.

Kymmenen Kevan työntekijää nousi toukokuussa satulaan HSL:n kokeilun merkeissä. Viisi heistä taittoi työmatkansa sähköpyörällä, kolme taittopyörällä ja kaksi tavallisella polkupyörällä.

Kevan väelle jäi kahden viikon kokeilusta niin hyvä maku suuhun, että neljä heistä päätyi hankkimaan uuden pyörän. Eläkeasiantuntija Ilkka Tynell päätyi sähköpyörään, jossa häntä viehättivät muun muassa suoraselkäinen ajoasento ja se, että sähkö kevensi ja vauhditti matkantekoa.

”Kuljen jatkossakin useimmiten bussilla töihin, mutta kun sää on suotuisa, saatan hyvinkin käyttää sähköpyörää”, Tynell sanoo. ”Se on käytännöllinen ja mukava myös lyhyemmillä matkoilla vaikkapa kauppareissuilla. Kannustan myös muiden työpaikkojen väkeä mukaan viisaan liikkumisen kokeiluun.”

Nokialaiset laskivat matka-aikoja

Nokiassa viisi työntekijää pyöräili kahden viikon ajan ja lisäksi kymmenen teki työmatkansa joukkoliikenteellä.
Nokialaiset olivat kaikki rutinoituneita autoilijoita, mutta kokeilua koordinoinut Nokian henkilöstöasiantuntija Pia Talonpoika kertoo, että työntekijöitä ei ollut vaikea saada mukaan.

”Varsinkin sähkö- ja taittopyörien kokeilijoiksi oli tulijoita enemmän kuin mukaan mahtui. Kokeilijat ottivat hankkeen tosissaan. He muun muassa laskivat insinöörimäisellä täsmällisyydellä matka-aikoja ja kirjoittivat ansiokkaita blogitekstejä eri kulkutapojen eduista ja haitoista.”

”Useampikin kokeilija huomasi, että itsestään selvänä pidetyn autoilun sijasta työmatkailuun on tarjolla myös muita varteenotettavia vaihtoehtoja", Talonpoika kertoo. ”Jopa uskollisimpien auton käyttäjien kynnys pyöräilyyn ja joukkoliikenteen käyttöön madaltui.”

Keva ja Nokia saivat sertifikaatit

HSL myönsi Kevalle ja Nokialle Työpaikka, joka liikuttaa –sertifikaatin. Molemmat työpaikat toteuttivat työmatkakyselyn HSL:n Työmatkalaskurilla ja sitoutuivat edistämään viisasta liikkumista. Sekä Nokialla että Kevassa muun muassa tuetaan rahallisesti joukkoliikenteen käyttöä ja kannustetaan työmatkapyöräilyyn.

HSL:n hankkeen tavoitteena on kehittää työnantajille suunnattu viisaan liikkumisen markkinapaikka ja palvelu- ja tuotekokeilujen toimintamalli, joka mahdollistaa työpaikoille erilaisten liikkumisen palvelujen ja tuotteiden kokeilemisen helposti, edullisesti ja ilman pitkäaikaisia sitoumuksia.

Työpaikat voivat testata mikä toimii omalla työpaikalla, ja kannustaa samalla rutinoituneet autoilijat kokeilemaan uutta tapaa tulla töihin tai kulkea työasiamatkoilla. Markkinapaikka lanseerataan HSL:n verkkosivuilla ensi syksynä.

Kevään työmatkakokeilujen satoa voi seurata sosiaalisessa mediassa muun muassa häshtägeillä #HSLkokeilu, #uusityömatka, #sähköpyörä, #taittopyörä ja #kokeilupyörä.

Yhteyshenkilöt

Asiakasvastaava Anna Ruskovaara, HSL, puh. 050 414 6404

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Oletko hän, joka liikkuu kuin soreakoipinen kirahvi? HSL julkaisee maailmankuulun luontokuvaajan kuvat Helsingin seudun kävelijöistä14.5.2018 11:05Tiedote

Brittiläinen luontokuvaaja Will Burrard-Lucas kuvasi huhtikuussa kahden päivän ajan ihmisiä luonnollisessa ympäristössään – kävelemässä kotikaupungissaan. Nyt kuvat ovat toukokuun ajan nähtävillä pysäkkijulisteissa, Rautatientorin metroasemalla, Helsingin ydinkeskustan digitauluilla, ratikan ja metron sähköisillä näytöillä sekä HSL:n sosiaalisen median kanavissa.

HSL:n hallituksen päätöksiä 8.5.20188.5.2018 12:00Tiedote

Kokouksen esityslistan voi lukea täältä: http://hsl01.hosting.documenta.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting&id=2018525 Etelä-Espoon bussiliikenteen muutokset Hallitus hyväksyi useita reittimuutoksia ja päätti perustaa neljä suoraa ruuhka-ajan bussilinjaa Espoonlahden alueen ja Kampin välille. Hallitus päätti myös käynnistää kilpailutuksen perustettujen linjojen osalta niiltä osin kuin linjojen perustamisessa ei voida hyödyntää voimassa olevia liikennöintisopimuksia. Suorat bussilinjat Etelä-Espoon ja Kampin välille saadaan liikenteeseen vuoden 2018 aikana. Tavoitteena on metron kuormituksen keventäminen Matinkylän ja Tapiolan välisellä osuudella. HSL seuraa muutosten vaikutuksia kokonaismatka-aikoihin sekä palvelutarjonnan riittävyyttä. HSL selvittää Länsiväylän pohjoispuolen alueiden palvelutasoa sekä varmistaa koululaisliikenteen sujuvuuden näillä alueilla. Asiasta tiedotetaan erillisellä tiedotteella. Linkki esityslistaan: http://hsl01.hosting.documenta.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme