HSY

HSY ja Kierrätyskeskus edistävät yhdessä kiertotaloutta – uudenlainen palvelupiste aukeaa marraskuussa

Jaa

HSY ja Kierrätyskeskus aloittavat uuden kiertotaloutta edistävän yhteistyön marraskuussa. Vantaan Koivukylän Kierrätyskeskuksen yhteyteen avataan uusi Sortti-pienasema. Se helpottaa kaupunkilaisia pääsemään kätevästi eroon ylimääräisistä tavaroistaan. Jos tavara ei kelpaa sellaisenaan uudelleenkäyttöön, sen voi jättää Sortti-pienasemalle hyödynnettäväksi raaka-aineena tai energiana.

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY ja Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy aloittavat kiertotaloutta edistävän yhteistyön marraskuussa. Vantaan Koivukylän Kierrätyskeskuksen yhteyteen avataan 15.11. asukkaille HSY:n Sortti-pienasema, jonne toimitetut tavarat hyödynnetään joko materiaalina tai energiana. Kierrätyskeskuksen lahjoituspisteelle voi tuoda uudelleenkäyttöön sopivaa tavaraa samaan tapaan kuin aiemminkin.

- Uusi palvelukokonaisuus helpottaa asukasta pääsemään kätevästi eroon tarpeettomista tavaroistaan. Asukkaan ei tarvitse tietää etukäteen, kelpaako hänen tuomansa tavara vielä uudelleen käyttöön vai onko se jätettä. Tämän arvion teemme hänen puolestaan paikan päällä, iloitsee uudesta palvelusta HSY:n käyttöpäällikkö Marjut Mäntynen.

Hyvä tavara kiertoon – jätteet hyötykäyttöön

Kierrätyskeskuksen ja HSY:n Sortti-palvelun yhdistäminen on arjen kiertotaloutta parhaimmillaan.

- Yhteispalvelun avulla entistä suurempi osa käyttökelpoisista tavaroista voidaan ohjata uudelleenkäyttöön ja näin pidentää niiden käyttöikää, Kierrätyskeskuksen toimitusjohtaja Juha Lehtikuja sanoo.

- Tämänhetkisten arvioiden mukaan yhdyskuntajätteeksi päätyvästä tavarasta peräti 10–20 prosenttia on uudelleenkäyttökelpoista. Kuitenkin vain 1–2 prosenttia yhdyskuntajätteestä saadaan tällä hetkellä uudelleenkäyttöön, minkä vuoksi menetämme valtavasti luonnonvaroja ja aiheutamme aivan turhia kasvihuonekaasupäästöjä, Lehtikuja jatkaa.

Uusi palvelukokonaisuus pyrkii helpottamaan kaupunkilaisten kierrätysmahdollisuuksia ja sen myötä säästämään luonnonvaroja.

Kierrätyskeskuksen tavaroiden lahjoituspisteellä otetaan maksutta vastaan hyväkuntoista kodin käyttö- ja sisustustavaraa, huonekaluja sekä siistejä ja ehjiä vaatteita ja tekstiileitä. Polkupyöriä ja kodin sähkö- ja elektroniikkalaitteita lahjoituspisteellä otetaan vastaan kaiken kuntoisena.

Jos tavara ei kelpaa uudelleen käytettäväksi, sen voi jättää samalla piha-alueella olevalle Sortti-pienasemalle käsittelymaksua vastaan. Maksullisia vastaanotettavia jätteitä ovat sekajäte, poistotekstiili, puu sekä muovi. Maksutta pääsee eroon metallista. Hinnat löytyvät verkkosivuilta hsy.fi/sorttipienasema.

- Uuden yhteispalvelun avulla mahdollistamme useampien tavaroiden päätymisen uudelleenkäyttöön ja ehkäisemme jätteen syntymistä. Tavarat, joita ei enää voi käyttää, kierrätämme uusien tuotteiden raaka-aineeksi tai sähköksi ja lämmöksi. Tavarat siis jatkavat kierrossa tavalla tai toisella, Mäntynen kertoo.

Sortti-pienasema vastaanottaa vain kotitalouksien pieniä jätemääriä eli enintään peräkärryllisen verran. Myös vastaanotettavia jätelajeja on vähemmän kuin isoilla Sortti-asemilla. Puutarhajätteet, rakennusjätteet sekä isommat jäte-erät tulee viedä niihin. Lähimmät ovat Vantaan Ruskeasannassa ja Helsingin Kivikossa. Jätteet voi maksaa myös Sortti-pienasemalla eSortti.fi-palvelussa tai itsepalvelupäätteellä. Sortti-pienasema sekä Kierrätyskeskus ovat auki arkisin kello 9–21 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin kello 10–18.

Palvelua täydentää samalla piha-alueella sijaitseva Rinki-ekopiste, johon voi viedä samalla reissulla kartonki-, lasi- ja muovipakkauksia sekä pienmetallia ja paperia. Alueella on myös vaarallisen jätteen kontti.

Toimi näin:

  1. Vie Rinki-ekopisteeseen muovi-, lasi- ja kartonkipakkaukset, paperi ja pienmetalli.
  2. Aja Kierrätyskeskuksen lahjoituspisteelle. Jätä sinne käyttökelpoiset tavarat ja sähkölaitteet. Jos sinulla on vaarallista jätettä, täytä asiakastietolomake ja vie vaarallinen jäte omaan keräyskonttiin.
  3. Tuo Sortti-pienasemalle Kierrätyskeskukseen kelpaamattomat huonekalut ja tavarat. Maksa ne eSortti.fi-palvelussa tai itsepalvelumaksulaitteella.

Lisätietoja:

HSY:n käyttöpäällikkö Marjut Mäntynen, marjut.mantynen@hsy.fi, puh. 040 0609 493

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen toimitusjohtaja Juha Lehtikuja, juha.lehtikuja@kierratyskeskus.fi, puh. 050 501 4851

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Tuotamme HSY:ssä kunnallisia vesihuollon ja jätehuollon palveluja sekä tietoa pääkaupunkiseudusta ja ympäristöstä. Teemme kanssasi maailman kestävimmän kaupunkiseudun.                         

HSY – Puhtaasti parempaa arkea

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSY

HSY:n hallituksen päätökset 19.11.202119.11.2021 10:41:05 EET | Tiedote

Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän hallitus päätti muun muassa hyväksyä seuraavat hankesuunnitelmat: - Mannerheimintien vesihuollon saneeraus ja hulevesien eriyttäminen välillä Töölönlahdenkatu - Reijolankatu - Suurpellon Kyläsepäntie asemakaava-alueen yleisten vesijohtojen ja viemäreiden rakentaminen - Ilmala 2 ylävesisäiliön vesikaton, ravintolan ja kokoustilojen saneeraus. Hallitus päätti seuraavat hankinnat: - Tikkurilan vanhan vesitornin purkaminen ja alueen ennallistaminen tilataan Fortum Waste Solutions Oy:ltä - laboratoriopalvelut jätevedenpuhdistukseen, vedenpuhdistukseen, jätteenkäsittelyyn ja ilmanlaadun keräinnäytteisiin liittyvien analyysien sekä talousvesinäytteiden ottoon hankitaan MetropoliLab Oy:ltä - kalkkituotteet veden- ja jäteveden puhdistuksen tarpeisiin hankitaan Nordkalk Oy Ab:ltä - urakoitsijaksi Otaniemen vesihuollon saneerauksen välillä Otakaari - Rakentajanaukio - Alvarinaukio valittiin VM Suomalainen Oy - urakoitsijaksi Kivistö - Koillis-Espoo

Ennakkotiedote HSY:n hallituksen kokouksesta 19.11.202116.11.2021 15:04:24 EET | Tiedote

Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän hallituksen kokous pidetään perjantaina 19.11.2021. Kokouksen esityslista on nähtävissä osoitteessa https://hsy10.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting_frames Hallitus päättää muun muassa seuraavista hankesuunnitelmista: - Mannerheimintien vesihuollon saneeraus ja hulevesien eriyttäminen välillä Töölönlahdenkatu - Reijolankatu - Suurpellon Kyläsepäntien asemakaava-alueen yleisten vesijohtojen ja viemäreiden rakentaminen - Ilmala 2 ylävesisäiliön vesikaton, ravintolan ja kokoustilojen saneeraus. Hallitus päättää seuraavista hankinnoista: - Tikkurilan vanhan vesitornin purku ja alueen ennallistaminen - laboratoriopalvelujen hankinta jätevedenpuhdistukseen, vedenpuhdistukseen, jätteenkäsittelyyn ja ilmanlaadun keräinnäytteisiin liittyvien analyysien sekä talousvesinäytteiden ottoon - kalkkituotteiden hankinta veden- ja jäteveden puhdistuksen tarpeisiin - urakoitsijan valinta Otaniemen vesihuollon saneerauksen välillä Otakaari - Rakent

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme