HSY

HSY tähtää maailman kestävimpään kaupunkiseutuun – uusi strategia viitoittaa tietä

Jaa

Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän yhtymäkokous hyväksyi kokouksessaan 16.11.2018 HSY:n uuden strategian vuoteen 2025. HSY:n visiona on tehdä yhdessä pääkaupunkiseudusta maailman kestävin kaupunkiseutu. Tavoitteeseen vievät toiminta ympäristövastuun ja resurssitehokkuuden edelläkävijänä, korkea toimintavarmuus, sujuvat palvelut ja vakaa talous.

HSY:n tavoitteena on vähentää kolmanneksella oman toimintansa ja tuottamiensa palvelujen kasvihuonekaasupäästöjä. Tämä tehdään muun muassa vähentämällä kaatopaikkojen metaanien hajapäästöjä sekä rajoittamalla päästöjä esim. tiukemmilla kilpailutusvaatimuksilla.

– Vähennämme omaa energiankulutuksemme määrää ja lisäämme omaa uusiutuvan energian tuotantoamme esimerkiksi tehostamalla biokaasun ja kaatopaikkakaasun hyötykäyttöastetta ja lisäämällä vesihuollon energiatehokkuutta, kertoo HSY:n toimitusjohtaja Raimo Inkinen.

– Resurssitehokkuutta edennämme kasvattamalla jätteen, materiaalien ja ravinteiden kierrätys- ja hyötykäyttöastetta muun muassa nostamalla kotitalousjätteen kierrätysastetta ja vähentämällä ravinteiden kuormitusta mereen. Lisäksi motivoimme asukkaita jätteiden lajittelussa ja kodin vesiasioissa, HSY:n hallituksen puheenjohtaja Mia Nygård kertoo.

Myös seudullisella yhteistyöllä tavoitellaan kestävää pääkaupunkiseutua. Painopistealueina ovat kiertotalous ja hulevesien hallinta.

Vakaa talous tähtää parempaan omavaraisuuteen

Talouden vakautta varmistetaan kattamalla pitkällä aikavälillä investoinnit kokonaan asiakasmaksuilla, jolloin omavaraisuus paranee. Lisäksi oikea-aikaisilla investoinneilla varmistetaan esimerkiksi vesijohtoverkoston vuotojen hallintaa. Hankintojen kokonaisvaltainen ja vastuullinen kehittäminen tuo tehokkuutta.

Investointistrategiassa ympäristövastuuseen varaudutaan muun muassa viemäriverkon ja pumppaamoiden kunnon parantamiseen ja Helsingin kantakaupungin sekaviemäröidyn verkon ylivuotojen vähentämiseen eriyttämällä jäte- ja hulevesiverkko vaiheittain. Resurssitehokkuuteen tähtäävät puolestaan esimerkiksi investoinnit Sortti-konseptin kehittämisessä.

Luotettavat ja oikea-aikaiset palvelut

Korkealla toimintavarmuudella taataan luotettavat ja oikea-aikaiset palvelut. Laajempien häiriöiden toteutumista ehkäistään muun muassa turvaamalla entistä useamman asiakkaan veden saanti toisistaan riippumattomilla vedenjakeluyhteyksillä. Uutta teknologiaa hyödynnetään aktiivisesti, tätä tukee tiedolla johtaminen sekä rakenteilla oleva digitalisaation johtamismalli.

Asiakaskokemusta parannetaan esimerkiksi tähtäämällä helppoihin ja nopeakäyttöisiin digitaalisiin palveluihin. Asiakkaiden yhteydenottoihin vastataan nopeammin.

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Raimo Inkinen p. 045 635 7741
HSY:n hallituksen puheenjohtaja Mia Nygård p. 050 586 1603

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY on kuntayhtymä, joka tuottaa vesihuollon ja jätehuollon palveluja sekä tietoa pääkaupunkiseudusta ja ympäristöstä. HSY auttaa asukkaita toimimaan paremman ympäristön puolesta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSY

HSY:n hallituksen päätökset 14.6.201914.6.2019 11:24:54 EESTTiedote

Hallitus päätti muun muassa pyytää lausunnot Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupungeilta HSY:n alustavasta toiminta- ja taloussuunnitelmasta vuosille 2020–2022. Hallitus päätti myös lähettää perussopimuksen muuttamisehdotuksen HSY:n jäsenkunnille hyväksyttäväksi. Hallitus päätti seuraavista hankinnoista: - Otaniemen vesitornin vesikaton kunnostuksen hankesuunnitelma hyväksyttiin - sako- ja umpikaivojen tyhjentämiseen ja lietteen kuljettamiseen Kirkkonummella valittiin urakoitsijaksi Eerola-Yhtiöt Oy - Sortti-asemien itsepalvelu- ja maksujärjestelmäratkaisu tilataan M-Technology Oy:ltä - Turuntien runkovesijohdon urakoitsijaksi välille Lähderannantie–Ratsukatu valittiin Terrawise Oy. Hallitus sai tiedoksi HSY:n johtamisjärjestelmäuudistuksen käsittelyvaiheet ja johtopäätökset sekä Helsingin seudun maankäytön, asumisen ja liikenteen MAL-sopimuksen tämän kevään seurantatilanteen. Kokouksen pöytäkirja, jossa on lisää edellisistä sekä muut päätetyt asiat: http://hsy01.oncloudos.c

Ennakkotiedote HSY:n hallituksen kokouksesta 14.6.201911.6.2019 15:53:55 EESTTiedote

Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän hallituksen kokous pidetään perjantaina 14.6.2019 Kokouksen esityslista on nähtävissä osoitteessa http://hsy01.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting_frames Hallitus päättää muun muassa lausunnon pyytämisestä Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupungeilta HSY:n alustavasta toiminta- ja taloussuunnitelmasta vuosille 2020–2022. Hallitus päättää myös perussopimuksen muuttamisehdotuksen lähettämisestä HSY:n jäsenkunnille hyväksyttäväksi. Hallitus päättää seuraavista hankinnoista: - Otaniemen vesitornin vesikaton kunnostuksen hankesuunnitelma - kuljetusurakoitsijat sako- ja umpikaivojen tyhjentämiseen ja lietteen kuljettamiseen Kirkkonummella - Sortti-asemien itsepalvelu- ja maksujärjestelmäratkaisu - Turuntien runkovesijohdon urakoitsija välille Lähderannantie–Ratsukatu. Hallitus saa tiedoksi HSY:n johtamisjärjestelmäuudistuksen käsittelyvaiheet ja johtopäätökset sekä Helsingin seudun maankäytön, asumisen ja liikenteen MAL-sopim

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme