HSY

HSY tarjoaa ympäristökasvatuskokonaisuuden kymmenelle kummikoululle jo 12. kerran – teemoina vesi ja kestävä kulutus

Jaa

Kymmenen koulua Helsingistä, Espoosta, Vantaalta ja Kirkkonummelta aloittaa Helsingin seudun ympäristöpalveluiden kummikouluina lukuvuonna 2019–2020. Kummikouluohjelmassa harjoitellaan arjen ympäristötekoja tänä vuonna jo 12. kerran. Koulut ovat saaneet valita lukuvuodelle teeman kahdesta kokonaisuudesta: aiheina ovat elintärkeä vesi sekä kestävä kulutus.

Elintärkeä vesi tai kestävä kulutus ovat teemoja, joista kummikoulut voivat valita oman teemansa.
Elintärkeä vesi tai kestävä kulutus ovat teemoja, joista kummikoulut voivat valita oman teemansa.

HSY valitsi hakemusten perusteella lukuvuoden 2019–2020 kummikouluiksi yhteensä kymmenen koulua pääkaupunkiseudulta ja Kirkkonummelta. Tänä vuonna kummikouluja löytyy ennätysmäärä Espoosta, kun mukana ovat Kilon, Karhusuon, Lintulaakson, Mankkaan, Saunalahden ja Ymmerstan koulut. Helsingistä kummikouluiksi valikoituivat Pikku Huopalahden ala-asteen koulu ja Staffansby lågstadieskola, Vantaalta Aurinkokiven koulu ja Kirkkonummelta Kirkkoharjun koulu.

Kummikoulut ovat valinneet vuoden aikana käsiteltäväksi teemakseen joko elintärkeän veden tai kestävän kulutuksen. Veden kiertokulkua, lähivesien tutkimista, viemärietikettiä ja vesivastuullisuutta harjoitellaan tänä lukuvuonna kolmessa koulussa. Seitsemässä koulussa keskitytään jätteen määrän vähentämisen, lajittelun ja kohtuullisten kulutusvalintojen opetteluun.

– Tänä vuonna kestävä kulutus -teema oli hakijoiden keskuudessa erityisen suosittu. Tämä voi johtua siitä, että osa pääkaupunkiseudun kunnista kehittää koulujen lajittelua ja kierrätystä, kertoo HSY:n ympäristöasiantuntija Päivi Vaisto.

Kummikouluohjelma tukee koulujen omaa ympäristötyötä

Kummikouluohjelmalla pyritään siihen, että vuoden jälkeen oppilailla ja opettajilla on hyvät eväät jatkaa ympäristötyötä sekä koulussa että omassa arjessaan. HSY tarjoaa kummikouluille valmiita opetussuunnitelman mukaisia oppitunteja ja -materiaaleja sekä koulutusta opettajille. Oppilaita ja opettajia neuvovat Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen Ympäristökoulu Polun ympäristökasvattajat. Heidän kanssaan kummikoulujen omat ympäristövastaavat suunnittelevat koululle koko lukuvuoden kestävän ohjelman.

HSY valitsee kummikouluohjelmaan vuosittain vähintään kymmenen koulua pääkaupunkiseudulta ja Kirkkonummelta. Yhteensä ohjelmaan on vuosien mittaan valittu yli sata kummikoulua. Seuraava kummikouluhaku alkaa maalis–huhtikuussa 2020.

Yhteyshenkilöt

Ympäristöasiantuntija Päivi Vaisto, puh. 040 705 5863, paivi.vaisto@hsy.fi

Kuvat

Elintärkeä vesi tai kestävä kulutus ovat teemoja, joista kummikoulut voivat valita oman teemansa.
Elintärkeä vesi tai kestävä kulutus ovat teemoja, joista kummikoulut voivat valita oman teemansa.
Lataa
HSY:n kummikouluohjelma lähtee tänä syksynä käyntiin 12. kerran.
HSY:n kummikouluohjelma lähtee tänä syksynä käyntiin 12. kerran.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tuotamme HSY:ssä kunnallisia vesihuollon ja jätehuollon palveluja sekä tietoa pääkaupunkiseudusta ja ympäristöstä. Teemme kanssasi maailman kestävimmän kaupunkiseudun.                         

HSY – Puhtaasti parempaa arkea

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSY

Kiinteistöillä on tärkeä rooli jätevesiylivuotojen torjunnassa22.6.2020 11:42:27 EESTTiedote

Vantaanjoen valuma-alueen vesilaitokset ovat asettaneet visiokseen jätevesiylivuotojen loppumisen. Tavoitteen eteen on tehty yhteistyötä jo vuodesta 2012, ja pitkäjänteisen työn tuloksena jätevesiylivuotojen määrää on saatu vähennettyä merkittävästi. Laitosten yhteisessä VIPPA-hankkeessa on valmistunut kiinteistönomistajille suunnattuja videoita, jotta kiinteistöjen toimenpiteillä pystyttäisiin vähentämään jätevesiylivuotoja entisestään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme