HSY

HSY:n ekoteollisuuskeskus Ekomoon uusi yhteistyökumppani – Fortum suunnittelee hiilenkäyttöä korvaavaa energiantuotantolaitosta Espoon Ämmässuolle

Jaa

Fortum ja HSY solmivat aiesopimuksen Espoon Ämmässuon ekoteollisuuskeskukseen sijoittuvasta energia- ja kiertotalousratkaisujen kokonaisuudesta.

Helsingin seudun ympäristöpalveluiden hallitus hyväksyi 22.9.2017 aiesopimuksen, jonka perusteella Fortum ja HSY neuvottelevat energiantuotantolaitoksen sijoittamisesta HSY:n Ämmässuon ekoteollisuuskeskuksen alueelle. Uudella energiantuotantolaitoksella on tarkoitus korvata kivihiilen käyttöä Espoon kaukolämmön tuotannossa.

- Yhteistyöhanke Fortumin kanssa tukee HSY:n strategista päämäärää, jonka mukaan HSY:llä on merkittävä rooli pääkaupunkiseudun materiaali- ja energiatehokkuuden parantamisessa ja materiaalivirtojen hyödyntämisessä, sanoo HSY:n toimitusjohtaja Raimo Inkinen.

Fortumin hanke sopii hyvin osaksi Ekomoa, jossa yritykset tekevät kiertotalousyhteistyötä toistensa ja HSY:n kanssa.

- HSY:n tavoitteena on, että Ekomoon syntyy teollisia symbiooseja, joissa toimijat hyötyvät toistensa resursseista, kuten materiaalivirroista, energiasta ja osaamisesta. Yhteistyö Fortumin kanssa vahvistaa Ekomon toimintaa kiertotalouskeskittymänä, kertoo HSY:n jätehuollon toimialajohtaja Petri Kouvo.

HSY:n on tarkoitus toimittaa Fortumin energiantuotantolaitokseen vastaanottamaansa puhdasta puuta ja puujätettä. Fortumin on mahdollista käyttää HSY:n polttoaineen käsittely- ja varastointipalvelua sekä tuhkan ja muiden palamistuotteiden käsittelypalvelua. Fortum pääsee myös hyödyntämään alueella olevaa korkealaatuista perusinfraa.

Seuraavaksi Fortum käynnistää tarvittavat esiselvitykset ja valmistelut lupaprosesseja varten. Tavoitteena on rakentaa Ämmässuolle bio- ja kierrätyspolttoaineita hyödyntävä energiantuotantolaitos 2020-luvun kuluessa. Vuokrasopimusneuvotteluiden lisäksi tullaan erillisellä yhteistyösopimuksella tarkemmin määrittelemään muusta Ekomo-konseptiin sopivasta yhteistyöstä, kuten energiantuotantoon liittyvistä tukipalveluista.


Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Raimo Inkinen, HSY, puh. 045 6357 741, raimo.inkinen@hsy.fi

Jätehuollon toimialajohtaja Petri Kouvo, HSY, puh. 040 8681 048,  petri.kouvo@hsy.fi.

Tietoja julkaisijasta

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY on kuntayhtymä, joka tuottaa vesihuollon ja jätehuollon palveluja sekä tietoa pääkaupunkiseudusta ja ympäristöstä. HSY auttaa asukkaita toimimaan paremman ympäristön puolesta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSY

HSY:n hallituksen kokous 15.6.201815.6.2018 12:44Tiedote

Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän hallituksen päätökset 15.6.2018 Hallitus päätti muun muassa pyytää lausunnot Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupungeilta koskien HSY:n alustavaa toiminta- ja taloussuunnitelmaa vuosille 2019–2021 sekä hyväksyä järjestelyt pakkausjätteiden jätehuollosta HSY:n toimialueella. Hallitus päätti seuraavista hankinnoista: - Länsi-Vantaan alueen vesihuollon saneerausurakan urakoitsijaksi valittiin Terrawise Oy - viemäreiden kuntotutkimus- ja vastaanottokuvausten ensimmäinen osio tilataan Lassila & Tikanoja Oyj:ltä ja toinen osio Eerola Yhtiöt Oy:ltä ajalla 7/2018–12/2020. Hallitus sai tiedoksi Helsingin seudun maankäytön, asumisen ja liikenteen MAL-sopimuksen 2016–2019 seurannan keväällä 2018. Kokouksen pöytäkirja, jossa on lisää edellisistä sekä muut päätetyt asiat: http://dsjulkaisu.tjhosting.com/~hsy01/kokous/TELIMET.HTM Ystävällisin terveisin Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä viestintäjohtaja Riitta-Liisa Hahtala puh.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme