Veikkaus Oy

Huhtikuun 6,5 miljoonan euron lottopotille ei meinannut löytyä voittajia – kummankin täysosuman voittajat tietämättömiä voitoistaan

Jaa

Loton potti oli kohonnut huhtikuussa 6,5 miljoonaan euroon, kun kierroksella 15/2022 arvonnasta löytyi kaksi täysosumaa. Toisen täysosuman voittaja oli tunnistautunut Veikkaus-kortilla ja toisen täysosuman saanut porukka ei. Silti kummankaan täysosuman voittajista ei kuulunut mitään moneen viikkoon. Syynä oli se, että kukaan voittajista ei tiennyt voitoistaan.

Toinen 3,25 miljoonan euron voitoista osui pelaajalle, joka oli pelannut Malmintorin Prismassa Helsingissä. Hän oli käyttänyt pelatessaan Veikkaus-korttia, mikä takaa sen, että voiton saa tilille, vaikka tosite hukkuisikin. Voittajan on kuitenkin suurten voittojen kohdalla todennettava henkilöllisyytensä joko veikkaus.fi-palvelussa tai jossakin Veikkauksen omassa pelipaikassa ennen kuin voiton saa tililleen. Jos henkilöllisyyden todentaminen on tehty, Loton päävoitto maksetaan voittajan tilille kolmen viikon karenssiajan jälkeen.

Malmintorin Prismassa pelannut voittaja olisi saanut voittonsa tililleen maanantaina 9.5., jos hän olisi tiennyt voitostaan ja todentanut henkilöllisyytensä ennen sitä.

– Sain Veikkaukselta viestin jostain voitosta. Ajattelin, että se saattaa olla huijaus. Yritin mennä katsomaan netistä pelitiliäni, mutta en muistanut salasanaani. Tietokonekaan ei meinannut oikein toimia, nainen muistelee.

Niinpä nainen päätti mennä tarkistuttamaan edellisviikkojen lottotositteensa kioskille.

– Sieltä kerrottiin, että olen voittanut vain muutaman euron voittoja. Asia jäi vaivaamaan ja päätin soittaa heti parkkihallista Veikkauksen asiakaspalveluun ja varmistaa asian, nainen sanoo.

– Asiakaspalvelusta kysyttiin, istunko. Ja istuinhan minä siellä autossa parkkihallissa, hän kertoo.

Puhelun aikana selvisi, että nainen oli voittanut Loton täysosumalla 3,25 miljoonaa euroa. Voitosta oli kuitenkin kulunut jo monta viikkoa. Nainen oli vienyt kioskille tarkistettavaksi vain edellisviikkojen pelit, joista olikin löytynyt vain pikkuvoittoja.

Tuoreen lottovoittajan ensimmäiset sanat olivat monelle voittajalle tutut:

– Ei voi olla totta. Ei tullut mieleenkään, että voisin voittaa.

Samat numerot jo Loton alkuajoista lähtien

Voittaja oli kyllä lukenut aiemmin lehdestä, että toinen 3,25 miljoonan euron voitoista oli osunut Malmintorin Prismassa pelattuun peliin. Hän ei kuitenkaan osannut yhdistää tietoa itseensä.

– Vien joka lauantai lottokuponkini samalle vakiokioskille. Pääsiäispyhien vuoksi se oli kuitenkin suljettu tänä kyseisenä lauantaina. Siksi vein pelin Prismaan. En kuitenkaan muistanut sitä enää silloin, kun luin voitosta lehdestä, voittaja kertoo.

Voittaja kertoo, että hän on pelannut suunnilleen Loton alkuajoista lähtien samoilla lottonumeroilla. Voittaja ei kuitenkaan aluksi tiennyt, mikä hänen pelaamistaan lottoriveistä oli tuonut voiton.

– Vävy tokaisi, että mene nyt sinne tietokoneelle ja katso, että mikä rivi se voittorivi oli. En muistanut salasanaani eikä konekaan meinannut toimia. Lopulta kuitenkin pääsin pelitililleni ja näin, mikä rivi oli kyseessä, voittaja kertoo.

Lottovoitolla uudet kengät

Voittajapariskunnan rahankäyttösuunnitelmat ovat perinteisiä – remontointia ja lasten auttamista taloudellisesti. Ehkäpä pidempi matkakin tulee tehtyä.

– Reissaamme noin pari kertaa vuodessa. Nyt voisimme voiton kunniaksi tehdä vielä yhden pidemmän reissun. Pitkät lennot eivät oikein enää houkuttele, kun ikää alkaa tulla, nainen kertoo.

– Luulen, että elämämme jatkuu samaan malliin. Tärkeintä on, että voimme antaa lapsille hyvän pohjan elämään. Laitamme kodin ja mökin kuntoon, jotta niissä arvo säilyy. Muuten meillä ei ole tarvetta tuhlata, hän lisää.

Nainen kertoo, että voiton selvittyä piti kuitenkin toteuttaa yksi pieni haave.

– Heti seuraavana päivänä sen jälkeen, kun olin kuullut voitosta menin ostamaan itselleni kengät, joista olin haaveillut. En muuten raaskisi laittaa 300 euroa kenkiin, nainen nauraa.

– Vaikka aiemmin olisikin ollut rahaa ostaa jotain, niin sitten on kuitenkin miettinyt, että ei se ole niin tärkeää ja mieluummin säästää, hän sanoo.

– Teimme 50 vuotta kovasti töitä. Mukavaa, että nyt voi nauttia, voittajan puoliso toteaa.

Pariskunta sanoo, että mieluisinta voitossa on kuitenkin sen tuoma mielenrauha varsinkin nyt, kun hinnat ovat epävakaan maailmantilanteen vuoksi nousussa.

– Jos kahvin hinta vähän nousee, niin meitä se ei nyt niin haittaa, mies sanoo.

Siuntion porukalle voitto selvisi kaupan kassalla

Toinen kierroksen 15/2022 voitto oli pelattu Siuntiossa ABC Pickalassa. Voitto osui kolmen hengen porukalle, jonka jäsenet asuvat pitkin Suomea. Myös tämä kolmikko tuli tietoiseksi voitostaan vasta toukokuun loppupuolella.

– Pelaamme rivimme kestopelinä, eikä meillä ole tapana tarkistaa tositetta ennen kuin on taas aika uusia rivi. Minulla oli puhelimessani hälytys, että on aika uusia peli ja siellä kaupan kassalla selvisi, että nyt on suurvoitto osunut kohdalle, porukan vetäjänä toiminut mies kertasi tapahtumia voittajakahveilla Veikkauksen pääkonttorilla.

Kauppaostoksia ei ehditty edes jääkaappiin laittaa, vaan suurvoiton osuminen piti selvittää heti.

– Soitin kotiin päästyäni oitis Veikkauksen asiakaspalveluun ja siinä puhelimessa jonottaessani aloin samalla tutkimaan tietokoneelta Veikkauksen sivuja. Ennen kuin asiakaspalvelusta vastattiin, niin huomasin, että meiltä tosiaan löytyi täysosuma. Kyllä siinä hysteerinen ja helpottunut itku pääsi, totesi porukan vetäjä.

Vaikka voitto selvisi vasta useamman viikon jälkeen, niin tositteen säilymisestä ei porukan tarvinnut olla huolissaan. Porukan vetäjällä oli tositteet, kirjanpito sekä porukkasopimus hyvässä järjestyksessä ja varmassa paikassa. Tarkempaa tietoa paikasta ei kuitenkaan kerrota. Syykin on selvä, sillä voihan voitto uudestaankin osua kohdalle.

Voitto tuli perintörivillä

Kyseinen huhtikuun Lotto-kierros taisi olla todellinen perintörivikierros, sillä myös Siuntion voittajien voitokas lottorivi oli peräisin jo Loton alkuajoilta. Lottoa on pelattu vuodesta 1971, joten voittavalle rivillekin tuli tänä vuonna ikää jo 51 vuotta.

– Lottoaminen jatkuu tietysti edelleen, sillä voitto tuli aivan Loton ensimmäisestä kierroksesta asti pelatulla perintörivillä. Meidän porukallemme tämä rivi siirtyi muutamia vuosia sitten ja sillä samalla rivillä jatketaan edelleen, suunnittelee voittajaporukka.

Lottovoittajille tyypilliseen tapaan uni ei voiton selvittyä aivan kaikille tullut seuraavana yönä.

– Minä puolestani nukuin kuin tukki, sillä nyt ei ainakaan rahahuolien vuoksi tarvitse enää yöunia menettää, totesi iloinen voittajaporukan jäsen.

Pitkään Lottoa yhdessä pelannut porukka pohti voittajakahvilla, ettei se arki kovin paljoa muutu kuitenkaan voiton myötä.

– Mennään matalalla profiililla, vaikka toki pieniä päivityksiä tulee varmasti tehtyä. Nyt on vaikkapa varaa ottaa tekijä mökin remonttiin, eikä aivan kaikkea tarvitse tehdä. Se on sitä lottovoittajan kultareunaista arkea.

Miljoonavoittoja on jäänyt myös lunastamatta

Ei ole tavatonta, että voitto tulee voittajan tietoon viiveellä. Usein paikkakunnalle osuneesta voitosta on kyllä luettu lehdistä, mutta voittaminen tuntuu niin epätodennäköiseltä, ettei sen uskota osuvan omalle kohdalle.

– Tunnistautuneen pelaajan kohdalla Veikkauksen on mahdollista tavoitella voittajaa, mutta jos voittaja ei ole käyttänyt Veikkaus-korttia, niin silloin voimme vain odottaa, milloin voittaja tulee tarkistaneeksi pelinsä. Ilman Veikkaus-korttia pelaavien pitää myös säilyttää pelitosite, jotta voiton saa. Veikkaus-kortilla pelaaminen ei huolettomampaa, sillä tositteen katoaminen ei haittaa, Veikkauksen viestintäpäällikkö Pipsa Öhman sanoo.

Välillä on käynyt niinkin, että miljoonavoitto on jäänyt kokonaan lunastamatta. Tällaisissa tapauksissa voittosumma siirtyy jakamattomiin varoihin, josta se palautuu tulevilla kierroksilla pelien voitonjakoihin erikoispotteina, korotettuina voitonjakoina tai arpojen lisäarvontojen muodossa. Suurin lunastamatta jäänyt lottovoitto on vuodelta 1995, jolloin noin 14 miljoonan markan (noin 2,4 milj. euroa) Vantaalla pelattu voitto jäi lunastamatta.

Voittoja jää lunastamatta koko ajan vähemmän, sillä jo 76 prosenttia Veikkauksen pelien pelaamisesta on tunnistautunutta. Veikkauksen tavoitteena on, että vuoden 2023 loppuun mennessä kaikki Veikkaus-pelaaminen edellyttää pelaajalta tunnistautumista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Veikkauksen mediapalvelu, puh. 09 4370 7000
ma-to: klo 8-21
pe: klo 8-24
la: klo 9-12 ja klo 20-22
su: klo 10-15

www.veikkaus.fi/yritys

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Veikkaus Oy
Veikkaus Oy
Aku Korhosen tie 2
00440 Helsinki

https://www.veikkaus.fi/yritys

Me Veikkauksessa tuotamme peleillä iloa ja suojelemme sitä. Haluamme, että suomalaisten pelaaminen pysyy ilon puolella. Tässä työssä vastuullisuus ohjaa kaikkea toimintaamme. Haluamme olla pelialan edelläkävijä ja vastuullisen pelaajakokemuksen suunnannäyttäjä.

Hyvinvointi on meille sydämen asia. On tärkeää, että töihin on mukava tulla joka päivä. Meillä on monipuoliset ja laajat työsuhde-edut. Tarjoamme vaikuttavia työtehtäviä kehittyvässä työyhteisössä, jossa on iloinen tekemisen meininki.

Rakennamme yhdessä parempaa pelikenttää, ja tarjoamme kiinnostavia urapolkuja mm. tech-alan osaajille. Tutustu meihin veikkaus.fi/tyopaikat.

Tehdään työtä ‒ yhdessä ilon puolella.

VEIKKAUS
Aika vaikuttava pelifirma

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Veikkaus Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme