SitraSitraSitra

Huippukokous Helsingissä tähtää ilmastotoimien kiihdyttämiseen

Jaa

Keskiviikkona 13. kesäkuuta Helsingissä järjestettävä ilmastohuippukokous tavoittelee Suomen ja Euroopan ilmastotyön vauhdittamista. Kansainvälisiä huippuvieraita kokoava tapahtuma keskittyy ilmastonmuutosta hillitseviin tekoihin – myös kaikilta suomalaisilta yhteiskunnan toimijoilta tarvitaan enemmän tekoja, jotta Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteet saavutetaan.

Kokouksessa keskitytään siihen, miten ilmastotyön tahtia kiihdytetään. Mitä suomalaiset yritykset, kunnat ja sijoittajat voivat tehdä enemmän päästöjen leikkaamiseksi kestävälle tasolle? Kuinka Suomesta tehdään kansainvälinen ilmastojohtaja? Entä mitkä ovat jo suomalaiset parhaat ilmastoratkaisut, ja kuinka pitkällä on sellaisten arjen ja liiketoiminnan ratkaisujen kehittäminen, jotka pärjäävät myös vähähiilisessä maailmassa?

Sitran yhdessä Ilmastopaneelin ja Ulkopoliittisen instituutin kanssa järjestämä huippukokous käsittelee näitä kysymyksiä. Korkean tason tapahtuma kokoaa Finlandia-talolle lähes 500 suomalaista ilmastovaikuttajaa ja kansainvälisiä vieraita keskiviikkona 13.6.

“Sitran tehtävä on auttaa Suomea valmistautumaan tulevaisuuden haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Ilmastokriisi on ihmiskunnan kohtalonkysymys, jonka ratkaisemisessa Suomi voi olla kokoaan selvästi suuremmassa roolissa"”, sanoo Sitran Hiilineutraali kiertotalous -teeman vanhempi neuvonantaja Oras Tynkkynen.

Ohjelman käynnistää Pariisin historiallisen ilmastokokouksen puheenjohtaja, Ranskan perustuslakineuvoston puheenjohtaja ja Ranskan entinen pääministeri Laurent Fabius. Tapahtuman toinen kansainvälinen kärkipuhuja on Norjan elinkeinoelämän keskusliiton johtaja Kristin Skogen Lund. Ilmastohuippukokouksen avaa Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Pääistunnon paneelissa keskustelevat liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner, Suomen ilmastoasioiden pääneuvottelija Outi Honkatukia, europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri ja hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila. Muita puhujia tilaisuudessa ovat muun muassa Turun kaupunginjohtaja Minna Arve, hallitusammattilainen Pertti Korhonen, sisäministeri Kai Mykkänen, Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn ja Helsingin apulaispormestari Anni Sinnemäki. Pääistuntoa voi seurata myös verkkolähetyksen kautta. Iltapäivällä tapahtuman osallistujat jakaantuvat kolmeen rinnakkaisosioon käsittelemään ilmastohuippukokouksen aiheita yrittäjien, kuntien ja sijoittajien näkökulmasta.

Globaali kestävyyskriisi haastaa yhteiskuntamme ja sen talouden perustan. Sitran työ tähtää siihen, että Suomi on uudenlaisen kasvupolitiikan suunnannäyttäjä omilla tavoitteillaan, toimenpiteillään ja Euroopan Unionin politiikan kirittäjänä – sisältäen päästötavoitteiden kunnianhimotason noston. Yhteistyössä kansallisten ja kansainvälisten toimijoiden kanssa olemme tuoneet esille parhaita, jo hyväksi havaittuja ilmastoratkaisuja monistettavaksi ympäri maailman, osoittaneet materiaalien kiertotalouden tarpeellisuuden ilmastotavoitteisiin pääsemisessä sekä juurruttaneet lukuisia vähähiilisiä liiketoiminnan, hallinnon ja kuluttajien ratkaisuja maahamme. Lisäksi kokoamme globaalisti kiertotalouden kehittäjiä yhteen esittelemään maailman parhaita kiertotalouden ratkaisuja.

Tapahtuman valokuvat tulevat kaikkien käyttöön Sitran kuvapankkiin. Kuvia saa käyttää ei-kaupallisiin tarkoituksiin, asiayhteydestä irrottamatta ja valokuvaajan tiedot mainiten.

Lisätiedot ohjelmasta

Oras Tynkkynen, vanhempi neuvonantaja; oras.tynkkynen@sitra.fi, 050 512 1584

Haastattelupyynnöt ja median ilmoittautumiset tapahtumaan

Samuli Laita, viestinnän asiantuntija, samuli.laita@sitra.fi, 040 536 8650

Tapahtuman verkkosivut: https://www.sitra.fi/tapahtumat/suomen-ilmastohuippukokous/

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Sitra
Sitra
Itämerenkatu 11-13, PL 160
00180 HELSINKI

0294 618 991http://www.sitra.fi

Sitra on aktiivinen tulevaisuudentekijä, joka tutkii, selvittää ja ottaa kumppanit eri sektoreilta mukaan ennakkoluulottomiin kokeiluihin ja uudistuksiin. Tulevaisuustyön tähtäimessä on Suomi, joka menestyy kestävän hyvinvoinnin edelläkävijänä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sitra

//KORJAUS PÄIVÄMÄÄRÄÄN// Mediakutsu 14.5.: Ainutlaatuinen raportti kertoo 1,5 asteen elämäntavasta. Entä millaisia ratkaisuja kiertotalous tarjoaa siihen?7.5.2019 13:07:09 EESTTiedote

Sitra kumppaneineen on mallintanut ensimmäistä kertaa maailmassa, kuinka radikaalisti elämäntapamme ja kulutuksemme on muututtava, jotta ilmaston lämpeneminen voidaan pysäyttää 1,5 asteeseen. Muutos vaatii muun muassa uudenlaista kiertotalouden mukaista ruuantuotantoa, liiketoimintaa sekä yhteistyötä, joista Sitra esittelee uusimpia edelläkävijäratkaisuja.

//KORJAUS PÄIVÄMÄÄRÄÄN// Mediakutsu 14.5.: Ainutlaatuinen raportti kertoo 1,5 asteen elämäntavasta. Entä millaisia ratkaisuja kiertotalous tarjoaa siihen?7.5.2019 12:09:30 EESTTiedote

Sitra kumppaneineen on mallintanut ensimmäistä kertaa maailmassa, kuinka radikaalisti elämäntapamme ja kulutuksemme on muututtava, jotta ilmaston lämpeneminen voidaan pysäyttää 1,5 asteeseen. Muutos vaatii muun muassa uudenlaista kiertotalouden mukaista ruuantuotantoa, liiketoimintaa sekä yhteistyötä, joista Sitra esittelee uusimpia edelläkävijäratkaisuja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme