Haaga-Helia ammattikorkeakouluHaaga-Helia ammattikorkeakouluHaaga-Helia ammattikorkeakoulu

Huippusuosittu tekoälyhanke saa jatkoa – ilmoittaudu mukaan syksyllä käynnistyvään AI-TIE Etelä-Suomeen!

Jaa

Haaga-Helia ammattikorkeakoulun koordinoima AI-TIE Etelä-Suomi -hanke käynnistyy tulevana syksynä. Etelä-Suomessa toimivien pk-yritysten kasvuun ja liiketoiminnan kehitykseen tähtäävä hanke tuo uusimmat tekoälyratkaisut pienten ja keskisuurten yritysten ulottuville.

Tekoälyratkaisut yleistyvät hurjaa vauhtia, mutta suurimpia hyötyjiä ovat olleet isot ja monikansalliset yritykset. Tutkimukset eri puolilta Eurooppaa ovat osoittaneet, että pienet ja keskisuuret yritykset kokevat tekoälyn hyödyntämisen edelleen haastavaksi.

Siksi onkin onni, että Haaga-Helia ammattikorkeakoulun aikaisemmin koordinoima, ja jopa kymmeniä pieniä ja keskisuuria yrityksiä opastanut AI-TIE - Tekoälyinnovaatioekosysteemillä kilpailukykyä pk-yrityksille -hanke saa jatkoa AI-TIE Etelä-Suomen muodossa.

AI-TIE Etelä-Suomi -hankkeen tavoitteena on tuoda uusimmat tekoälyratkaisut myös pienten ja keskisuurten yritysten ulottuville.

Samalla se pyrkii ohjaamaan tekoälykeskustelua yleiseltä tasolta kohti toimialakohtaista koulutus-, mentorointi- ja kiihdyttämötoimintaa, jonka kovassa ytimessä on pk-yritysten liiketoimintojen uusintaminen sekä liikevaihdon kasvattaminen.

Uudellamaalla ja Kymenlaaksossa

AI-TIE Etelä-Suomessa kehitetään Uudenmaan ja Kymenlaakson pk-yritysten tekoälyosaamista kokonaisvaltaisesti niin innovaatiotyössä, tuote- ja palvelukehityksessä kuin tuotteiden ja palvelujen myynnissäkin sekä niiden toimittamisessa asiakkaille.

Hankkeessa hyödynnetään aikaisemmin toteutetun AI-TIE:n asiantuntijuutta sekä sen yhteydessä syntyneitä monipuolisia opetus- ja koulutusmateriaaleja sekä verkkosisältöjä.

Lisäksi hankkeessa kasvatetaan yritysneuvojien ja pk-yritysrajapinnassa toimivien asiantuntijoiden osaamista, jotta he voisivat viestiä yrityksille paremmin tekoälyn lukemattomista mahdollisuuksista.

Hankkeen laajan yhteistyökumppaneiden verkoston uskotaan mahdollistavan moniäänisen ja -puolisen keskustelun tekoälystä. Ilmoittaudu mukaan alla olevan linkin kautta:

Tietoa hankkeesta

AI-TIE Etelä-Suomi on itsenäinen hanke, joka toimii huippusuositun AI-TIE – Tekoälyinnovaatioekosysteemillä kilpailukykyä pk-yrityksille -hankkeen rinnalla. Sen toteutuksesta vastaavat Haaga-Helia ja Laurea ammattikorkeakoulut sekä Kotka-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor.

Haaga-Helia tuo konsortioon osaamisensa yrittäjyydestä, liiketoiminnan kehittämisestä ja liiketoimintaprosessien digitalisoinnin menetelmistä, kun taas Laurealla on vankka kokemus innovaatioekosysteemien ja yhteiskehittämisen osaamisesta.

Hankkeen toimintaa ohjaa AI-TIE ja AI-TIE Etelä-Suomi -hankkeiden yhteinen ohjausryhmä, jossa ovat mukana myös:

 • Suomen tekoälykiihdyttämö FAIA ry
 • MyData Global ry
 • Helsingin seudun kauppakamari
 • Länsi-Uudenmaan kauppakamari
 • Itä-Uudenmaan kehitysyhtiö Posintra
 • Uudenmaan yrittäjät ry
 • NewCo Helsinki
 • Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus KEUKE
 • Health Capital Helsinki
 • Terveysteknologia ry
 • Kemianteollisuus ry
 • Sailab MedTech Finland ry.

Hankkeen rahoittajina toimivat EAKR (REACT-EU) ja Uudenmaanliitto. Hanke rahoitetaan osana Euroopan unionin COVID-19-koronaviruspandemian johdosta toteuttamia toimia.

Lisää tietoa AI-TIE:stä

Lisää tietoa tekoälyn kätöstä suomalaisyrityksissä sekä AI-TIE Etelä-Suomi -hankkeesta löydät alapuolella olevista linkeistä:

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Ratapihantie 13
00520 HELSINKI

09 229 611http://www.haaga-helia.fi/fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Tulevaisuus on kivijalkakauppojen - Future Touchless Shop -hankkeessa hyödynnetään tekoälyä kivijalkakauppojen kehittämiseksi3.6.2022 08:00:00 EEST | Tiedote

Julkisuudessa on jo pitkään arvioitu, että kivijalkakaupat ovat tulleet tiensä päähän. On ennakoitu, että ihmisten ostotottumukset ovat murrosvaiheessa ja verkkokauppa selviää kilpailusta voittajana. Haaga-Helia ja Metropolia ammattikorkeakoulut ovat käynnistäneet Future Touchless Shop -hankkeen, jossa selvitetään miten tekoälyn ja XR-teknologian avulla voitaisiin löytää uusia mahdollisuuksia kivijalkakaupoille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme