Kustannusosakeyhtiö Otava

Huippusuositun Alex Schulmanin Kiirehdi rakkain kertoo hänen suomalaisesta isästään

Jaa
Suomenruotsalainen Allan Schulman muutti sodan jälkeen Ruotsiin, jossa hänestä tuli tunnettu tv-tuottaja. Kiirehdi rakkain on riipaiseva teos Alex Schulmanin suhteesta isäänsä.

Kun isä on kuollut, aikuinen poika vetäytyy kesämökille. Hänen mieleensä alkaa nousta muistoja: Alex pitää isälle seuraa, kun tämä putsaa kalaverkkoja. Alex istuu isän vieressä, kun tätä haastatellaan. Alex salakuljettaa isälle rapuja ja viskiä hoitokotiin.

Kiirehdi rakkain kertoo isän ja pojan rakastavasta suhteesta sekä isän vanhenemisesta ja kuolemasta. Kirjan nimi tulee Tove Janssonin sanoittamasta Syyslaulusta.

Alex Schulman on ruotsalainen kirjailija ja toisen polven julkkis. Sculman on vieraillut Suomessa usein. Isänsä taustan vuoksi hän on kertonut tuntevansa "määrittelemätöntä kaipuuta Suomeen".

Alex Schulmanin ensimmäinen suomennettu teos Unohda minut (Nemo 2017) on vavahduttava kuvaus äidin alkoholismista. Toinen suomennettu romaani, Polta nämä kirjeet (Nemo 2020), kertoo vaietusta sukusalaisuudesta kolmen sukupolven silmin. Teos nosti Schulmanin kansainväliseen suosioon. Romaanista on tehty myös elokuva. Sekä Unohda minut että Polta nämä kirjeet valittiin Ruotsissa Vuoden kirjaksi. Kun lapsuuden muistoista kertova Eloonjääneet ilmestyi syyskuussa 2020, sitä myytiin yksistään Ruotsissa puolessatoista kuukaudessa lähes 100 000 kappaletta. Kiinnostus kirjaa kohtaan oli niin suurta, että melkein kaikki sen ulkomaanoikeudet ostettiin huutokaupalla. Viime syksynä julkaistu Malman asema on Schulmanin ensimmäinen fiktiivinen teos. Muun muassa Helsingin Sanomat kutsui sitä "huippuluokan romaaniksi".

Suomessa Schulmanin teoksia on myyty yhteensä lähes 100 000 kappaletta.

Kiirehdi rakkain ilmestyy 14.3.2023.

Haastattelupyynnöt ja pdf-vedokset: jenni.heiti@otava.fi

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Anu Patrakan Arvoton vie Portugalin pimeille kujille – uuden dekkarisarjan tapahtumat pohjaavat todellisiin rikoksiin21.3.2023 13:56:39 EET | Tiedote

Arvoton kertoo ”kahden kerroksen” maahanmuuttajista. – Viime vuosina Portugalissa on tullut toistuvasti ilmi tapauksia, joissa ulkomaalaista syntyperää olevia ihmisiä on pidetty käytännössä orjina tai heitä on muutoin riistetty. Työnvälittäjät ovat useimmiten itsekin ulkomaalaisia, ja kun kaksi näin eriarvoisessa asemassa olevaa ihmistä kohtaa, se johtaa helposti konfliktiin, Patrakka sanoo.

Perinteitä, skandaaleja ja riemua: 100. promootion kunniaksi julkaistava tietokirja kokoaa ainutlaatuisen akateemisen perinteen historian yksiin kansiin20.3.2023 14:07:00 EET | Tiedote

Tiesitkö, että Suomessa on järjestetty promootioita jo 1600-luvulta asti katkeamattomana perinteenä? Tai että Suomi on yksi ainoita maita maailmassa, jossa promovoidaan myös maistereita? Tero Halosen kirjoittama "Promootio – Elävän yliopistoperinteen historiaa" on runsaasti kuvitettu historiateos eurooppalaisesta promootioperinteestä ja Helsingin yliopiston promootioista. Sen julkaisu on osa Helsingin yliopiston 100. promootion kunniaksi vietettävää riemuvuotta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme