Varsinais-Suomen ELY-keskus

Huittisten hoitourakka palkitaan tienkäyttäjien tyytyväisyydestä talvikaudella 2020-2021

Jaa

Väylävirasto teettää vuosittain tienkäyttäjien tyytyväisyystutkimuksen maanteiden talvihoidosta. Tänä vuonna Väylävirasto ja ELY-keskukset ovat päättäneet ensimmäistä kertaa antaa julkista tunnustusta talvihoidosta hoitourakoille, joissa on tyytyväisimmät tienkäyttäjät, ja jotka ovat eniten nostaneet tienkäyttäjien tyytyväisyyttä. Varsinais-Suomen ELY-keskuksen alueella Huittisten hoitourakka palkitaan sekä tyytyväisimmistä tienkäyttäjistä että eniten parantuneista tyytyväisyystuloksista.

Suomessa on yhteensä 79 maanteiden hoitourakkaa. Maanteiden hoitourakat jaetaan sisältönsä puolesta erittäin vaativiin, vaativiin ja perusurakoihin. Väylävirasto ja ELY-keskukset myöntävät kunniamainintoja kahdessa eri kategoriassa yhdelle erittäin vaativalle, kahdelle vaativalle ja kolmelle perusurakalle. Tunnustukset myönnetään tyytyväisimmistä tienkäyttäjistä ja eniten parantuneista tienkäyttäjien tyytyväisyystuloksista. Tienkäyttäjien tyytyväisyystutkimuksessa tutkitaan vuosittain hoitourakoiden onnistumista työssään. Tuloksia hyödynnetään kannustimissa ja toiminnan kehittämisessä. Varsinais-Suomen ELY-keskuksen alueella Huittisten hoitourakka palkitaan sekä tyytyväisimmistä tienkäyttäjistä että eniten parantuneista tyytyväisyystuloksista talvikaudella 2020–2021 perusurakoiden kategoriassa. Huittisten hoitourakasta vastaa Destia Oy.

Mitä julkisesta tunnustuksesta tuumii Destian Huittisten urakan työpäällikkö Annukka Hakala?

- Tämä on mielenkiintoista vertailua urakoittain. Urakoitsijoillakin on mahdollisuus tulosten perusteella vertailla omia urakoitaan sekä erilaisia toimintatapoja näissä urakoissa. Hienoa että Huittisten urakan alueella on tyytyväisiä tienkäyttäjiä. Urakoitsija voi olla tyytyväinen työnsä laatuun, kun täytettyjen laatuvaatimusten lisäksi tienkäyttäjien tyytyväisyys on näin hyvällä tasolla.

Kunniamainintoja jaetaan tienkäyttäjien kokonaistyytyväisyydestä maanteiden talvihoitoon. Talven tienkäyttäjien tyytyväisyystutkimuksessa selvitetään tienkäyttäjien tyytyväisyyttä mm. lumen auraukseen, liukkaudentorjuntaan, tienpinnan tasaisuuteen ja jalankulku- ja pyöräilyväylien talvihoitoon.

Tienkäyttäjien kokonaistyytyväisyys Varsinais-Suomen ja Satakunnan maanteiden talvihoitoon asteikolla 1–5 oli 3,33 ja koko maan keskiarvo oli 3,30. Huittisten hoitourakassa kokonaistyytyväisyys oli 3,51. Huittisten hoitourakassa tyytyväisyys parani huomattavasti viime vuoteen verrattuna, sillä kokonaistyytyväisyys oli vuotta aiemmin 2,99.

Tavoitteet yhteiset, olosuhteissa eroja

Hoitourakat eivät ole veljiä keskenään vaan alueissa ja sääolosuhteissa on eroja. Urakoitsijoilla on kuitenkin suuri mahdollisuus vaikuttaa työllään asiakastyytyväisyyteen. Esimerkiksi urakan henkilöstön, työkoneiden ja –laitteiden valinta, työskentelytavat sekä sääolosuhteiden ennakointi, toimenpiteiden ajoitus ja aluetuntemuksen hyödyntäminen ovat tärkeä osa urakoitsijoiden työntulosta.

Lisätietoja:

Varsinais-Suomen ELY-keskus, Huittisten hoitourakan aluevastaava Esa Lahti, yhteydenotot Liikenteen asiakaspalvelun kautta, p. 0295 020 600

Huittisten hoitourakoitsija Destia Oy, työpäällikkö Annukka Hakala, p. 040 529 7860

Varsinais-Suomen ja Satakunnan maantiet ja hoidon urakka-alueet kartalla (arcgis.com) 

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Tienvarsilla niitetään kesäkuusta elokuun loppuun - tänä kesänä tienvarsikasvillisuuden kasvu on ollut runsasta11.6.2021 12:43:14 EEST | Tiedote

Tienvarsien niitot ovat alkaneet kesäkuun alussa, ja niittoja jatketaan elokuun loppuun saakka. Viherhoitoluokasta riippuen tienvarsia niitetään 1–4 kertaa kesässä. Suurin osa Varsinais-Suomen ja Satakunnan teistä niitetään kertaalleen pääasiassa juhannuksen ja elokuun lopun välisenä aikana. Kasvuolosuhteet vaihtelevat vuosittain, mikä vaikuttaa niittoaikatauluihin ja -kertoihin. Tänä kesänä tienvarsikasvillisuuden kasvu on ollut erityisen runsasta.

Ensi viikon päällystyskohteita11.6.2021 08:31:30 EEST | Tiedote

Viikolla 24 päällystetään uudelleen mm. maantie 12697 eli Vankilantie Säkylässä välillä Karhia-Vuorenmaa. Kapealla Vankilantiellä Säkylässsä joudutaan tie sulkemaan läpikulkevalta liikenteeltä päällystystyön takia tiistaina 15.6. yhden päivän ajaksi. Lisäksi päällystystyöt jatkuvat usealla kohteella mm. E18 moottoritiellä Raadelman ja Skarppakullan välillä ja valtatiellä 9 Loimaan ja Metsämaan välillä.

Tällä viikolla tehdään päällystystöitä mm. E18 moottoritiellä Raadelman ja Skarppakullan välillä7.6.2021 14:34:06 EEST | Tiedote

Maanantai-iltana 7.6.2021 alkavat päällystystyöt E18 moottoritiellä Kaarinan Raadelman ja Turun Skarppakullan välillä. Tie on päällystettävällä kohteella nelikaistainen. Päällystystöitä tehdään vain toisella ajoradalla ja toinen kaista on koko ajan liikenteen käytössä. Työmaan kohdalla on myös alennettu nopeusrajoitusta. Päällystystyöt tehdään ilta- ja yöaikaan ja kestävät kesäkuun loppuun asti. Tielläliikkujien on syytä varautua liikenteen hidastumiseen tietyömaan läheisyydessä sekä liikenteen hetkelliseen pysäyttämiseen.

Kasitien bussilinjoille 117–119 uusi liikenteenharjoittaja, parannuksia lipputuotteisiin4.6.2021 08:50:13 EEST | Uutinen

Bussilinjojen 117–119 Mynämäki-Nousiainen-Masku-Turku liikenteenharjoittaja vaihtuu kesäaikataulukauden alusta. LS-Liikennelinjat Oy (ent. TLO Oy) voitti liikennettä koskevan kilpailutuksen ja aloittaa liikennöinnin 7.6.2021. Linjastorakenne ja aikataulut ovat pitkälti samantyyppiset kuin ennenkin, mutta lipputuotteisiin tulee muutamia parannuksia. Kertalippujen hinnat alenevat ja kausilippu mahdollistaa jatko- ja vaihtomatkat Föli-alueella yhdellä ja samalla tuotteella aiemman kahden kortin sijasta.

Kimitoöns och Pargas trafiksäkerhetsplaner färdiga - siktar på fem stjärnor i trafiksäkerhet3.6.2021 10:20:00 EEST | Tiedote

Kimitoöns kommuns och Pargas stads trafiksäkerhetsplaner färdigställdes i december 2020. Syftet med planerna är att på bred front ta fram sätt att förbättra trafiksäkerheten. Målsättningen är att uppnå en s.k. nollvision i antalet omkomna och skadade i trafikolyckor, men också i invånarnas otrygghetskänsla. Målen för utvecklingen av trafiksäkerheten och planeringen av åtgärder har under arbetets gång speglats mot kriterierna i en s.k. stjärnklassificering för en trafiksäker kommun, och målsättningen är att båda kommunerna uppnår en nivå om 4–5 stjärnor av 5 under de närmaste åren.

Paraisten ja Kemiönsaaren liikenneturvallisuussuunnitelmat valmistuneet - tavoitteena viiden tähden liikenneturvallisuus!3.6.2021 10:20:00 EEST | Tiedote

Kemiönsaaren kunnan ja Paraisten kaupungin liikenneturvallisuussuunnitelmat valmistuivat joulukuussa 2020. Suunnitelmissa on etsitty laaja-alaisesti keinoja liikenneturvallisuustilanteen parantamiseksi. Tavoitteena on saavuttaa niin sanottu nollavisio sekä kuolemaan että loukkaantumiseen johtaneiden onnettomuuksien, mutta myös koetun turvattomuuden osalta. Liikenneturvallisuustyön kehittämisen tavoitteita ja toimenpidesuunnittelua on peilattu läpi työn ns. Liikenneturvallinen kunta -tähtiluokituksen kriteeristöön ja tavoitteena on, että jo lähivuosina molemmat kunnat saavuttavat tähtiluokan 4–5/5.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme