Aviador Kustannus

"Humalan ja lemmen lauluja – Rumin nelisäkeet" on runo- ja tietokirjan yhdistelmä

Jaa

Persialaisen, 1200-luvulla eläneen runoilija Maulānā Jalāluddin Rumin tuorein suomennettu teos tarjoaa runojen lisäksi myös kiinnostavaa tietoa persialaisesta kulttuurista.

Joonas Mariston kuva © Ari Haimi
Joonas Mariston kuva © Ari Haimi

Maulānā Jalāluddin Rumin runokokoelma ja tietoteos Humalan ja lemmen lauluja – Rumin nelisäkeet on julkaistu Aviadorin kustantamana.

Persialainen, nykyisen Afganistanin alueella syntynyt Rumi, koko nimeltään Maulānā Jalāluddin Muhammad Rumi (1207-1273), kuuluu maailmankirjallisuuden kestäviin klassikoihin. Hänen runouttaan on käännetty kaikille maailman suurille kielille ja myös suomeksi.

Aiemmin suomentamaton Humalan ja lemmen lauluja sisältää valikoiman Rumin nelisäkeitä ja myös katsauksen persialaiseen kulttuuriin tämän myös teologina, lainoppineena ja mystikkona tunnetun runoilijan tekstien kautta.

Teoksen suoraan persiasta suomentanut filosofian tohtori Joonas Maristo (s. 1983) hallitsee persian lisäksi arabian. Aikaisemmin häneltä on julkaistu teos Persia – matkasanakirja ja kulttuuriopas (Art House 2017).

RUMI, MAULĀNĀ JALĀLUDDIN : Humalan ja lemmen lauluja – Rumin nelisäkeet
200 sivua
Sidottu, kovakantinen
ISBN 9789523810600
Ilmestymisaika: Maaliskuu 2022

Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt

Haastattelupyynnöt ja tiedustelut pressikuvista voi esittää Aviadorin tiedottaja Miksu Väkiparralle. Lähetämme pyynnöstä myös arvostelukappaleen teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Joonas Mariston kuva © Ari Haimi
Joonas Mariston kuva © Ari Haimi
Lataa
Lataa
Joonas Maristo © Ari Haimi
Joonas Maristo © Ari Haimi
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aviador Kustannus
Suotie 15
05200 RAJAMÄKI

http://www.aviador.fi

Aviador Kustannus on kotimainen kustantamo, joka julkaisee kauno- ja tietokirjallisuutta. Valikoimiimme kuuluvat niin klassikot kuin nykykirjallisuuskin, musiikkikirjat sekä käännökset vähän huomioiduilta kielialueilta – kotimaista laatuproosaa ja runoutta unohtamatta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aviador Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme